Rıhtım Kamarası

Kaos olan ortamda

Bu komutan asker ilişkisi değil hocam. Bilinemezler. Bu yakalanan çakalların her birinin 10dan az suç kaydı varsa alnımı karışlasınlar.
Dediğiniz ceza bunlara ibretlik olmaz. Eğer bunları korkutmazsanız kan kokusu alan pirinalar gibi bölgeye dolacaklar ki zaten üşüştüler bile.

Yukarıda açıkladığım ve sevgili @Agape ’nin de eklediği gibi olmaması için bunun en başından çok caydırıcı şekilde sonlandırılması lazım ki daha ileriye gidemesinler. Maalesef bu tarz insanların can derdine düştüğü her türlü ortamda krizi fırsata çevirmeye çalışan caniler varlar ve var olacak.
İnşallah bu tarz suçlar buradan öteye gidemeyecekler.
Bölgede güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaşlarımla konuştum mümkün olan bütün tedbirleri almaya çalışıyorlar ve ellerinden geleni devamlı yapıyorlar.

Ha gelmeyecekler mi elbet gelecekler ama bu görüntülerden sonra 1000 yerine 10 tane gelecek.

3 Beğeni

10K Likes, 325 Comments - Ebru Ayaşlılar (@ebruayaslilar) on Instagram: "Canım Yaprak, Hatay’da ailesinin yakınlarının cenazelerini almaya çalışıyor. Yaşadıklarını bir dinleyin."

İnsanların yaşadıkları felaketin üzerine bir de böyle olaylar yaşaması aşırı korkunç.

1 Beğeni

Abi ilk günden beri söylüyoruz. Ne öncesi, sonrası ve gelecek olarak hiç bir plan mevcut değil. Bunları sağlaması ve yapması gereken kurumlar ve kuruluşların hiç birisi görevini yerine getirmedi. Depremden sonra barınma, yiyecek, temiz su, tuvalet gibi bir çok ihtiyacın olacağı belliydi. Ama aradan kaç gün geçti hala temel sorunların başında geliyor.

Yağma olacağı en başından belliydi. 99 depremin de bunun en acı ve ağır sonuçlarını gördük. Hatta bazı kaynakları araştırırsanız görürsünüz, 99 enkazından kaldırdıkları ile ondan sonra ki süreçte çok zengin olup, hayatını farklı noktalara evriltmiş insanlar var. 450 bin tane askerimiz var. Er ve Erbaş sıfatında. Bu adamların 100bin tanesini salsaydın deprem noktalarına, sokaklarda nöbet tuttursaydın bakalım bu yağma olayları olacak mıydı. Ama bizim askerimiz boş silah ile kışlasında boş nöbet tutmak ile meşgul.

Söylenecek çok söz, yazılacak çok ağır cümleler var ama çok zor tutuyorum kendimi. Çok.

15 Beğeni
11 Beğeni

Siz yazınca psikoloji okuyan yeğenime sordum, böyle bir test yolladı. ENFJ çıktı benim. Merak eden arkadaşlar bakabilir, ilginç bir test.

2 Beğeni

Benimki de INFP. Tanımını okurken “Oha, tıpkı ben!” demiştim. İsabetli bir test gibi duruyor.

INTJ-T çıktı.

1 Beğeni

Aslında pek değil maalesef, epeyi bir yanıltıcı tabii öyleymiş gibi gözüküyor. Bugün birçok şirketin de uyguladığı versiyonları var problemler barındırdığı açık olsa da. Big Five Personality testi aşağıda gönderdiğim videodaki bilimsellik kriterlerini sağlıyor, arzu ederseniz ona bakabilirsiniz. Ha, çözmek eğlenceli tabii ben de arada yaparım. Diplomat mıydı, o çıkıyor genelde. :smile:

4 Beğeni

O kadar zaman geçmiş yine “Arabulucu” çıktım. :slight_smile: Arabozucu da çıkabilirdim. :slight_smile:

3 Beğeni

Bu tarz testlerde ezelden beridir INTP çıkarım hep, yine denedim yine INTP diyor :roll_eyes:.

Bunu ilk defa görüyorum ben, bakayım :thinking:

3 Beğeni

Video beni aydınlattı, özellikle ticari bir test olduğuna dair eleştirileri haklı buldum. Çok kendini kaptırmadan, bilimsel gerçek olduğunu düşünmeden eğlence amaçlı çözüp orada bırakmak lazım. :smile:

3 Beğeni

Ben de Arabulucu çıkıyorum. Benzer bir test olan enneagram’da da öyle çıktım. Ne yapsak Adalet Bakanlığı’na mı başvursak, arabuluculara çok maaş veriyorlar mı acaba? :grinning:

4 Beğeni

Evet, evet. Mutlaka kendinizle ilgili gördüğünüz bir şeylerle karşılaşıyor ona göre yorum yapıyorsunuzdur zaten, keyifli kısımlarından biri de o. Bu açıdan eğlenceli ve düşünmeye de iten bir test. Biz de arada arkadaş grubumla belirli periyotlarla nasıl değiştiğimizi görmek için yapıyoruz. :smiley:

3 Beğeni

Tartışmacı ENTP-T böyleydi galiba. :face_with_monocle:

1 Beğeni

Mantıkçı, INTP-T çıktı. Aslında ben pek astrolojiye inanmasam da Oğlak burcu olarak oğlak burcunun nerdeyse bütün özelliklerini taşırım. Oğlaklar da genelde mantıkçı olurlar. Bu teste de mantıkçı çıkınca burçlara olan düşüncem acaba dedirtti.

1 Beğeni

Ben de arabulucu çıkıyorum. Tam olarak Infp-t. Yalnız bu site zaman zaman popüler oluyor sanırım. Sitede konusu vardı.

Ama bunun anketini açan olmadı hiç. O nasıl çıkardı acaba?

2 Beğeni

Mantıkçı INTP-T çıkmışım. 4 yıl önce bu testi yaptığımda yine aynı sonuç çıkmıştı.

1 Beğeni

İlk defa yaptım bu testi ve ben de “Arabulucu” çıktım. Özellikleri okuduğumda da şaşırmadım hiç. Kitapları ve düşünmeyi sevmek bile başlı başına yetiyor gibi :slight_smile: Hayal kurma ve yaratıcılık da öyle :+1:

1 Beğeni

İyi fikir aslında. Üşenmeyen birisi yapsın lütfen. :smile:

2 Beğeni

Birkaç kez çözmüştüm ve sonuç hep INFJ olmuştu benim için. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni