Rıhtım Kamarası

Tartışmacı çıktım. Son seneler çok yakın çevremden başka kimseyle tartışmasam da doğruluk payı var.

2 Beğeni

Aradan 4 gün geçmiş ama ben de “Arabulucu” çıktım. Okurken tam da beni yansıtıyor dedim eğlenceli bir testmiş :sweat_smile:

1 Beğeni

2010 senesinden beri açılmamış bir cillop

6 Beğeni

forumun discord sayfasına biri baksa iyi olur virüslü nitro reklamları geziyor :smiley:

2 Beğeni

Forumun dc şeysi (sunucusu? sayfası? kanalı?) mi varmış? :open_mouth:

1 Beğeni

Var var ama baya boş uzayda daha fazla hayat vardır.

2 Beğeni

Herkese selamlar. Ufak bir duyuru paylaşmak istiyorum.

Dün akşam bir Discord sunucusu açtım. Ressamların tabloları ve hikâyeleri, heykeller, diziler ve filmler, müzik, en önemlisi de kitaplar hakkında sohbet edip paylaşımlar yapabileceğimiz bir sunucu olmasını hedefliyorum.

Eğer bu konulardan birine ilginiz varsa ve aramıza katılmak isterseniz aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

1 Beğeni

Şu an sitede gezinirken ikide bir çıkan tam ekran Scream reklamı sizi de gezinti yaparken rahatsız ediyor mu, yoksa bizim işyerinin sayfa ve bağlantı ayarları ile ilgili bir sorun mu?

5 Beğeni

Reklam verenler işi büyütmüşler diye düşünmüştüm…

1 Beğeni

Bu reklam sorunu birkaç sitede daha var. Adsense sanırım çıldırdı.

2 Beğeni

Reklam deyip deyip reklamı reklam yapmayın. Valla şikayet ederim :joy: Şaka bir yana reklamlardan ötürü bazen mobilde kasıyor.

2 Beğeni

Ekşi’ye uzun zamandır giriş yapamıyorum. Ne oldu siteye? Yine mi yasaklandı.

1 Beğeni
1 Beğeni
15 Beğeni

İkisini de okumayı oldukça severdim. Üzüldüm.

7 Beğeni

Filmi çıkmadan karakter kağıtlarını incelemek güzel olur. Bazı süprizler var.

5 Beğeni

Elminster’ın çocuğu varmış :man_mage:

2 Beğeni

Elminster’s Daughter Elminster's Daughter (Elminster, #5) by Ed Greenwood | Goodreads.

Spoiler sayılmaz hocam, dilimizde görmek de nasip olmaz sanırım.

3 Beğeni

Komplo yok. KFC’nin kızarmış tavuk yemenizi istemesi veya Facebook’un bütün gününüzü Facebook’ta geçirmenizi istemesi bir komplo değil.

Şu anda içinde yaşadığımız dünyanın önemli yönlerini tasarlayan birçok insanla röportaj yaptım. Bana sosyal medyanın dikkati neden kötü etkilediğini anlamamız için bir şeyi görmemiz gerektiğini açıkladılar. Şu anda, akışlarında gezinerek geçirdiğiniz her dakika, bu şirketler sizi izleyerek, nasıl düşündüğünüzü öğrenerek ve sizinle ilgili bu bilgileri reklam verenlere satarak daha fazla para kazanıyor. Telefonunuzu her bıraktığınızda, para kaybediyor. Bu nedenle ürünlerini, dikkatinizi maksimum düzeyde çekmek ve tutmak için kasıtlı olarak tasarladılar. Dünyanın en zeki mühendisleri, bütün günlerini sizi kendi sitelerine daha fazla çekmeyi sağlamak için harcıyorlar. Sizin eğlenceniz onların yakıtı. Böylece sizi en çok neyin ilgilendirdiğini öğrenip onu acımasızca hedef alıyorlar. Sitelerinin sunduğu ödülleri arzulamanız için sizi eğitiyorlar. Eski Google mühendisi (ve arkadaşım) Tristan Harris, –Sosyal İkilem belgeselinde bir yıldız haline geldi- Senato’da ifade verdiğinde sorunu açıkça ortaya koydu: “Kendine hâkim olmayı deneyebilirsin ama ekranın diğer tarafında sana karşı çalışan binlerce mühendis var.”

Şu kitabın yazarı ile söyleşi yapmışlar.
https://www.metiskitap.com/catalog/book/37118

11 Beğeni

Hocam özellikle reels, shorts, tiktok falan insanın beynini mahvediyor bunu kendimden biliyorum. Salgınla birlikte herkes gibi ben de sosyal medyayla daha çok vakit geçirmeye başladım ve fark ettim ki eskiden 100-150 sayfa aralıksız okuyabiliyorken şimdi bu sayı 50 sayfaya düştü maalesef. Direkt dikkatim dağılıyor. Çağımızın en büyük sorunu aslında. İnsanlar gerçekten şakasız aptallaşıyor ders dinleyemiyor, kitap okuyamıyor, işine odaklanamıyor. Yapay zeka da gelişiyor halimiz harap.

13 Beğeni