Rıhtım Kamarası

İlk defa böyle büyük zam gördüm, bakalım hayırlısı :slight_smile:

@Blackheart tesadüf eseri gördüm senin yazını, bildirim gelmedi :smiley: Valla çok ilginç, anlamadım. Hatalı falan mı girdiler acaba :roll_eyes:

2 Beğeni

Teşekkürler makale için. Başka bulduklarımda vardı ama onlardan da pek beklediğimi bulamadım. Visegrad dörtlüsü yoğunluklu okumalar yapıyorum. Ülkemizdeki yayınlar genellikle dördünün de göç politikası ve ekonomisiyle ilgili. Macaristan’ın AB politikalarına karşı tutumları veya Türklükle ilgili olarak; Doğu Almanya’nın çalkantılı geçmişinden ve 60’lardan bu yana süren işçi göçünden (artı 2010’lardan beri devam eden beyin göçü) kaynaklı; Polonya’ya çok bakamadım ama görünüşte bi yayın bolluğu var gibi. Çekoslovakya’nın Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak ayrılmasından sonra pek yayın hazırlanmamış, hazırlananlarsa yine 1968 olayları ve sosyalizmle alakalı. Memlekette makale yayınlayan akademisyenlere bakınca (çoğu review) Macarca, Çekçe, Slovakça bilen yok gibi.

Marquez’in Doğu Avrupa’ya Yolculuk ve eski İsveç Büyükelçisi Karlsson’un Bölgeler Avrupası’nın da bir kısımını okudum. Mitteleuropa ve ülkeler tarihinden devam edeceğim.

2 Beğeni

haberi duyunca istemsizce hadi inşallah dedim. :face_with_spiral_eyes: Bu ülke psikolojimi nasıl bozup, yaşamdan soğuttuysa beni artık? :scream: :face_exhaling:

2 Beğeni

“Benim” sözcüğündeki anlam karışıklığını gidermek için kesme işareti kullanılır mı?

Mesela, “Bu ruh benim.” cümlesi iki anlama gelebilir:

• Bu ruh, bana ait. (This soul is mine.)
  • Ben, bu ruhum. (I am this soul.)

İkinci anlamı kastetmek için “Bu ruh ben’im.” yazsak yanlış olur mu?

2 Beğeni

Yanlış olur.

5 Beğeni

Bu sene yılın enleri seçilmeyecekmi acaba bilen varmı

1 Beğeni

Olur muhtemelen. Geleneksel bir şey o çünkü bildiğim kadarıyla.

1 Beğeni

Jose Saramago söylemiş. Benim de hoşuma gitti ve paylaşmak istedim.

10 Beğeni

Arkadaşlar reklamlar sizde de mi girmek istediğiniz konuya tıkladıktan sonra tam boyut görünüyor? İşin sıkıcı yanı reklamı kapattıktan sonra konuya giriş 2 saniye sürüyor. @magicalbronze bir ayar çekilemez mi buna acaba?

9 Beğeni

Evet bende de öyle :frowning:

1 Beğeni

Robot admine söyle o hemen halleder.

1 Beğeni

“Root” a söylesek olmaz mı? “The Machine” tam erişimi var.

3 Beğeni

Söyleyelim tabii. Root çözemezse benim ekip de hazırda bekliyor.

3 Beğeni

Reklamlar bir süre böyle kalacak gibi. Kalıcı da olabilir. Reklam mantığı şu an neredeyse bütün siteler için böyle. Reklam sağlayıcıları da bunu kullanıyor gibi. Yine de sağlayıcılara bilgilendirme yapıldı. Kaldırılırsa şansımıza.

Artorias, Sjack, Danieljackson gitti, Hakan kazana düştü, Onur’dan haber alabilmek ne mümkün. :buyucu: Planlar tıkır mıkır işliyor. Ben ve pek kıymetli hizmetkarım buradayız. Hedef 2025. Tehlikenin farkında mısınız?

Foruma üye olabilmek için Diskdünya sınavı mı hazırlasam yoksa yorum yapabilmek için Diskdünya mini soruları mı olsa? Diskdünyacılar kazanacak!

10 Beğeni

Belki de armut tercih edebilirim. Sulu, tatlı ve dilimde şekerli kum taneleri gibi.

1 Beğeni

Eski ekran görüntülerini karıştırırken gördüm. Ne draması dönmüştü forumda. :rofl:

5 Beğeni

Sonradan ekleme:

Paylaşana kadar tükenmiş.

Silgi lazım olan varsa, 30’lu paket 14.90

1 Beğeni
1 Beğeni

Güzel haberde aslında ne kadar etkin olacakları beni ilgilendiriyor. Oturup çay kahve içeceklerse dernek ofisinde bir işime yaramaz.

1 Beğeni

Hala çıkıyor mu takip etmedim ama daha önce de Çin Radyosu ile birlikte Haluk bey Modern İpekyolu dergisini yayınlıyoırdu. Çin ile iyi ilişkileri var.

Muhtemelen bundan sonra Kırmızı Kedi yayınlarının Çinceden çevrilmiş kitaplarını daha çok göreceğiz.

Geçen hafta bir kitap çıkmıştı galiba.

1 Beğeni