Benimkine daha gelmedi ama gelir önümüzdeki hafta
Yağmur yağdı kaç kaç’ı biraz değiştirdim
Benimkine daha gelmedi ama gelir önümüzdeki hafta
Yağmur yağdı kaç kaç’ı biraz değiştirdim
Taahhüte ne gerek var, hepimiz fazlasını okuyacağını biliyoruz. Hem, o birine harcadığın ATP’ye yazık.
Bunu en son lisede yapmıştım. Turuncu kapaklı bir defterin arkasına yazıyordum.
Eğlenceliydi. Bu paylaşımı görünce yeniden mi yapsam dedim? Okuduklarımdan ziyade, bak bu okunurmuş diye unutup gidiyorum kitapları.
Ben de her sene exelde okuma listesi yapıyorum. Bence planlı gitmek daha iyi geliyor. Tabi arada sapmalar yaşıyorum. Merak ettiğim yada önerilen kitaplar oldu mu onlara kaydığım dönemler oluyor.
Ben kitaplığın listesini bile tutmayı bıraktım. Kitaplıkta da okunacak çok kitap kalmadı gibi. Yarım serileri elediğim anda pek bir şey kalmıyor. Kafama göre takılıp 365’i denk getirirsem şanslı sayarım kendimi.
Günay Çetao Kızılırmak çevirilerini toplarken farkettim, Doğan Kitap bazı klasikleri sert kapak ve şömizli basmış.
Baskının ebatı, sert kapak olması ve mizanpaj hoşuma gitti. Bu sert kapaklara nedense devam etmemiş karton kapak olarak basmış çoğu klasiğini.
Maliyetler çok yüksek. Çoğu insan da klasiklerin ciltli değil de uygun fiyatlı olmasını tercih ediyor.
Arkadaşlar selam,
Bu platformda böyle bir paylaşım hiç görmedim ama bakalım umarım bir sorun olmaz Ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisiyim ve şu an bir makale çalışması için veri toplama sürecindeyim. Bu konuda Türkiye’nin dört bir yanından veri toplamam gerekiyor ve bu kişilerin benim tanımadığım kişiler olması önemli durumda. Benim ilettiğim anket formunun zincirleme olarak paylaşılması yoluyla bir çok farklı bireyden veri toplamaya çalışıyorum. Bu konuda sizden yardım istiyorum. Anketi doldurup daha sonra anketi tüm etrafınızdaki gruplara ve çevrenize iletebilirseniz çok büyük yardımınız dokunur. Herkese teşekkür ederim.
Bende bugün Jules Verne’nin iş bankası ciltli Balonla Beş Hafta kitabına başladım ve seninle aynı şeyi düşündüm. Cilt ve kağıt kalitesi çok güzel keşke bu şekilde basılsa kitaplar.
Bana da “insani” fiyatlarda sert kapak “Oyun” lazım. Bu kitabın sert kapak baskısını almak için oyalanmıştım ve çok hızlı tükendi.
Pek insani fiyatlar kalmamış piyasada maalesef bir bakındım Etiket fiyatı 240 TL ancak bazı yerler bunu bile geçmiş. Bkm de gözüküyor 156 TL fiyatıyla ama kargo ücretiyle 195 TL oluyor. Hepsiburada Bkm satıcısı ile aynı fiyata denk geliyor. Varsa banka puanı veya hepsi para ile alınabilir fiyatı düşürmek için. Okurken yoruldum derseniz de en son çare de İş Bankasının yeni bir baskı yapması.
Sert kapaklara yeni baskı yapmıyorlar, muhtemelen BKM yine olmayan kitabı satıyordur ama bir deneyelim şansımızı.
Sizlere hayatımın önemli bir kilometre taşından bahsetmek isterim hocalarım: ehliyet sınavını nihayet geçtim. 1.5 yıllık çaba, 1 adet temiz ikinci el B sınıfı hatchback parası masraf, bolca kan ter ve gözyaşının ardından 1.5x doz adhd ilacı eşliğinde girdiğim 1 saatlik sınavla birlikte bu zorlu yolculuğu geçen hafta itibariyle noktalamış bulunuyorum.
İnsanlık için küçük ama benim için büyük bir adım oldu bu.
Arkadaşlar Gogol’ un bir hikayesinde geçen Neva Bulvarı gerçekte var mı? Dostoyevski’ nin İnsancıklar kitabında da geçiyor, bir yerde okumuştum sanırım yanlış hatırlamıyorsam Dostoyevski Gogol’ dan ilham almış. Bir gönderme olabilir mi diye düşündüm
Âşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!
Hocam ben de sekiz yıl önce direksiyon sınavından iki kere kalıp üçüncüde geçtim. Sonra yedi yıl kullanmadım. Bu yazın sonunda mecbur kaldım ve ikinci el bir taka (Ama ne taka! Her an yolda kalacağım diye ödüm kopuyor ) aldım. (Bir yandan da iyi oldu, şuraya sürttüm, buraya dokundu derdi olmuyor) İlk başta sabah erkenden trafiksiz yolda talim yaptım, sonra trafiğin az olduğu saatlerde tur attım. Şimdi gece gündüz, otoban ara yol, vs. demeden her yere dalabiliyorum.
Araba kullanmak da bence dil öğrenmek gibi: Özellikle ilk başlarda hata yapmamak için çok kasarsan kesin hata yapıyorsun. Ufak tefek hatalar olabilir, korna çalabilirler, hatta arkandan küfür edebilirler. Bir doz gamsızlık lazım. Geriye, geçmişe değil önümüze bakmak lazım.
Bu daha başlangıç hocam. Bol pratik.
Yallah şofer yallah, ne duriysen!
O kadar zorlaştı mı sınavlar filan? Bir kaç kişiden daha duymuştum bunları ama çok inanamamiştım. Ben 2006 da aldiğımda çok zorlanmadım diye hatırlıyorum. Şuan masrafları bile uçmuş diyorlar. Hayırlısı olsun kazasız belasız inşallah.
Hocam çok sağolun iyi dilekleriniz için Bu arada benim ehliyet vardı, ~12 yıl önce falan nerdeyse kaza yapmama rağmen vermişti sınavcı dayı sağolsun. Gerçi toplam sürücülük tecrübem altı ay falandır. Neyse, belki daha belli etmeliydim ilk mesajımda, iki yıl kadar önce Almanya’ya göçtüm, bu ecnebiler meğerse bizim ehliyetimizi saymıyorlarmış. Sıfırdan (ya da nerdeyse sıfırdan diyelim) almam gerekti. Ehliyetim halihazırda olmasına rağmen bu kadar zorlandım, evet.
Hah! Kesinlikle katılıyorum hocam. Ben de gergin ve de alık bünyemle bu mentaliteyle İstanbul yollarında hayatta kalmıştım vaktiyle. Alışana kadar kendime az sövdürmedim, yollarda az mallık yapmadım ama İstanbul şoförlerinin gerçekten de üst düzey olan sürücülük becerileri sayesinde bir şey olmamıştı
İşin kötü yanı bu allahsızlar geçiş üstünlüğü sizde olan yerde sağa baksanız bam diye bırakabiliyor. Beni bırakmadı dayı sağolsun ama bundan dolayı uyarı aldım mesela . 1 saat ~0 hatayla araç sürmek adhd bünyeme kriptonit gibi bir şey oldu yahu.
Hocam Türkiye’de de çok zorlaşmıştı, 2020 civarında eşim almıştı. Ama Almanya’da olay bambaşka bir düzeydeymiş. Ben üniversite sınavına bu kadar hazırlanmamıştım yahu, abartıyorum gibi gelebilir ama kesinlikle abartmıyorum.
Ayrıca bir ders 90 euro. Canilik canavarlık hocam başka bir şey değil