Gallipoli (TV Mini Series 2015) - IMDb şu mini diziyi öneririm. Bir çok arkadaşıma da izlettim. Avustralya yapımı olduğu için karşı tarafın gözünden olup da bu kadar tarafsız olabileceğini düşünmezdim. Türk oyuncuları yine Türkler oynamıştı. Kan, gözyaşı, sinekler yani genelde diğer yapımlarda pek aktarılmayan ama oradakilerin hayatlarında en çok yer kaplayan şeylerin üzerinde durmaları dikkate değerdi. Muharebeler haricinde günlük yaşamlar, sinir bozucu, bekleme süreleri, sivil hayattaki hayaller. Özellikle de final sahnesinde siyah ekran üzerinde beliren yazı, göz yaşartan, ayakta alkışlanacak bir duygu uyandırmıştı.
Bugün Kentpark AVM’ye gittim. Sihir Dükkanı diye bir mağaza varmış. İçinde Harry Potter ile ilgili her şey var. Muhteşem bir yer ama fiyatlar pahalı. Adamı 10 binlik eder en az
Bir şey almadan çıktım ama kafamda yer etti orası ![]()
İlk gördüğümüzde bizim de aklımız çıkmıştı. Ancak ilk hevesimiz geçince satılan ürünlerin düşük kaliteli olduğunu fark ettik. Umarım düzelmiştir.
- Caddedekinden farklı mı? Oradan para harcamadan çıkmayı başarmıştım

Hiç bilmiyorum, daha önce ne oraya ne buraya gitmemiştim
Para harcamadan çıkmak çok zor ya, insanın eli her şeyi alıp çıkmak istiyor ![]()
Bahçelide bir ara Hogwarts Express Cafe vardı hala açık mı bilmiyorum ama sihir dükkanından para harcamadan kaçsan bile orası kesin yakalar ![]()
Orası halen açık sanırım. Gitmek nasip olmadı ama namını duydum ![]()
Sadece o dükkan için hanım İzmir den Ankara ya getirtecek beni yakında ![]()
Sihir Dükkanını diyorsan çok güzel bir yer ama azıcık tuzlu işte, sorun o
Harry Potter asası, Dumbledore, Snape asaları var, Hogwarts şatosu maketi vardı yanlış hatırlamıyorsam 1500 liraydı
Tişört, çorap, eldiven, kravat ne ararsan var içerde ![]()
Çok sakıncalı hiç beğenmedim. ![]()
Kredi, böbrek sana kalmış ![]()
@kolombre hocam siz sürekli bir sürü hesap açıp bir şeylerin etrafından dolaşmakla ilgili paylaşımlar yapıyorsunuz. Bunlar doğru hareketler değil. Siz yapıyor olabilirsiniz ama forumun kurumsal kültürü ve yapısına, dolayısıyla bizlere bu tür şeyler yakışmıyor.
Kod kullanımından bahsetmiyorum. Onlarca hesap açmaktan bahsediyorum.
Ben yalnızca bir üyeyim, yalnızca fikrim o yüzden bunlar ancak söylemesem de olmazdı. İçinde bulunduğumuz forumda devamlı böyle şeyler kovalanıyor olması beni artık ciddi oranda rahatsız etmeye başladı. Eğer genel bir görüş olarak çoğu kullanıcı “sana ne kardeşim işine gelirse” derseniz o da bir fikirdir, artık burası bana göre bir platform değil demektir.
Aslında bu konuyu gündeme getirip kendi aramızda da biraz tartışalım ve doğru hangisiyse ona doğru yönelelim de istiyorum. Belki ben yanlış düşünüyorum.
Kişisel olarak karşıyım yüzlerce hesap açılmasına. Ama firma buna izin veriyorsa bana laf düşmez. O firmalar isteseler engeller çoklu hesap işini. Demek ki onların da işine geliyor.
Bununla birlikte ekonomi de ortada. İnsanların 3-5 tasarruf etmesi de hoş görülebilecek bir durum. Çok rahatsız olunur ise konu veya kişi bloklanabilir ya da sessize alınabilir.
Arz ederim. ![]()
Hocam ben öğrenciyim ve 5 TL’nin bile hesabını yapmak zorundayım bu ekonomide. Kitap kampanyaları için bu forum bana çok yardımcı oluyor ve kolombre abim sayesinde de bir sürü taktik öğrendim açıkçası. Kitap kampanyaları başlığı bu tür paylaşımlar için değil mi zaten?
Alışverişin her iki tarafı da uzun süredir durumundan memnun gözüküyor.
Ortada insanlara zarar verme, ahlaki ve yasal kuralları çiğneme gibi bir durum da olmadığı için bence yapılmasında bir sorun yok. Hatta bu vesileyle, çok bilinmeyen yöntemlerle ucuza alışveriş yöntemlerini bizlerle paylaştığı için @kolombre hocama teşekkür ederim.
![]()
Bana da kampanya başlığı iyice “nöbet çıkışı gelen hediye kitaplarım” olayına döndü gibi geliyor.
Hocam o başlık sadece ilknokta %50 indirim haberi paylaşmakla sınırlı kalsa hiçbir işe yaramaz ki. Ben inanıyorum ki bu forumda aktif olmayıp sadece o başlığı takip eden bile onlarca insan vardır.
Siz olayı yanlış anlıyorsunuz hocam. Kimse neden kampanya paylaşılıyor diye itiraz etmiyor. Ki kampanya biz de takip eder, paylaşır, kullanırız.
Mesele tam da şu: