Mark Lawrence’ın diğer serilerine el atabilirler. R. Scott Bakker ve İthaki’nin birer serilerini basıp gerisini getirmediği Anthony Ryan, Brian Mcclellan basabilirler. Robert Jackson Bennett basabilirler. Hepsi de yurt dşında çok okunan ve olumlu eleştiriler alan serilere sahip.
Çeviri ve editörlük konusunda da uyar lütfen, ben hem yorum hem mesajla dikkat rica ettim.
Üçleme ve tamamlanmış olup da dilimize çevrilememiş olanlardan bir buket;
Michael R. Fletcher’dan ne bassalar olur.
Ed McDonald - Raven’s Mark serisi
Justin Lee Anderson - Eidyn serisi
Robert Jackson Bennett - The Founders Trilogy
Richard Nell - Ash and Sand serisi
Tekil sorarlarsa bir liste daha hazırlarız.
Yeni kuşağa da hitap edebilecekleri Legends & Latte mesela.
Bunlar bana biraz ağza bir parmak bal çalma işi gibi geliyor. Aslında basmaya hiç niyetleri yok da, okuyucuya hayır dememek için “olabilir”, “elbette, neden olmasın”, “ne önerirsiniz” gibi sorular soruyorlar.
Gelen yanıtları yayın yönetmenlerine ilettiklerinden bile şüpheliyim.
Olsun hocam. Ben yukarıdaki istekleri ilettim. Basarlarsa ne ala.
@Epichan şöyle bir etkinlik vardı hocam. Yanmayan Kitap - Mark Lawrence Okuma Etkinliği
2. kitap için yine etkinlik yapılır büyük ihtimalle.
@Pyrewrath Fletcher basan yayınevini yılın yayınevi seçtirmek için ne gerekirse yaparım.
Elbette. Bakarsın kuş taşa çarpar. O yüzden iletmek lazım. ![]()
Liveship Traders - Robin Hobb a el atsınlar. Alfa’nın girişeceği yok
.
Telifi pahalıdır diye eklemediydim listeye, ekonomik seçeneklere daha sıcak bakarlar belki.
Ama biri bassın lütfen.
Etkinliği görünce hatırladım kitabı ama son kitabı çıkmamış. Son kitabı çıktığında okuma listeme ekleyeceğim.
Biraz zor ama şu iki seri olabilir:
ve
Pegasus’un ne yaptığının belli olmadığı Sword of Truth serisi.
Cradle basarlarsa zarar etmemelerini sağlarız. ![]()
Evet. Bunun olmasına alsa izin vermeyiz.
Bu arada yayınevi cevap yazmadı. Görüldü attı sadece. Belki @isos81 hocam haklıydı ama biz yine de denedik. Soruyu cevapsız bırakmak olmazdı. Şaşırtıp burada yazılanlardan basıp sürpriz yaparsalar iyi olur.
Zibilyon takipçili fenomen olmayınca o kadar maalesef. Yine de her şey mümkün. ![]()
Arkadaşlar aranızda puzzle ile uğraşan var mı? Birkaç sorum olacak ![]()
Yapay zeka uzmanı olarak yorum yapmam gerekirse hocam; bu yazı çoktan zamanın gerisinde kalmış gibi görünüyor ![]()
Aslında şu sıralar kimse işlerin nereye gittiğinden pek de emin değil gibi. Geçenlerde bir yorum görmüştüm, “şirketler çok sayıda eleman çıkarıyor, bu AI sayesinde deniyor ama daha çok şirketler pek fazla şey yapmıyor, o yüzden adama ihtiyaç duymuyorlar” şeklinde. Ki hak verdiğim bir gözlem. Bekleyip göreceğiz sanırım.
Büyük veri işleri ise öne çoktan çıktı, geri yerine döndü bile
Tabi yok olmadılar da, işler yerine oturdu verimlileşti, sıradanlaştı.
@isos81 hocam da kendi gözlemlerini aktarır belki.
Çalıştığım şirketlerden birinde direkt AI üzerinden pazarlama yapıyoruz. Şu anda daha çok burada bir AI pastası var, kaç dilim kaparsak kardır üzerinden ilerliyor işler.
Belirli bir zamandan sonra bahsi geçen dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ben de düşünüyorum. Ama bu dönüşüm işlerin elden gitmesi değil de daha çok yöntemlerin değişmesi ve insanların ona adapte olması şeklinde olur kanısındayım.
Bu arada ben daha çok “umurumda değil” modunda takılıyorum. Bu gözlemlerim de iş sebebiyle mecburen maruz kaldığım şeylerden derlediklerim.
Evet, ciddi bir altına hücum durumu var gibi. Çoğu yerde de benzer gibi geliyor bana da.
Anladım. Benim düşüncelerim de buna yakın. Ama biraz daha köklü etkilerinin olacağı kanaatindeyim. İşler elden gitmez, ama otomatik ve dandik yapılan işlerin maliyeti sıfıra yakınsar; skill premium çok düşer. İş yine olur ve azalmaz ama eskinin ayakkabı ustaları misali saygın ve uzmanlık gerektiren meslekler azalır. Şimdinin sweatshop tekstil işçisi tarzı işler artar. Totalde kalite düşer, ama üretilen mutlak çıktı artar.
Heheh, saygı duydum hocam. Ben de böyle yapabilmek isterdim ama çok da yapamıyorum gibi.
Türkiye de ki şirketler hızlı ayak uydurur mu yurt dışına göre emin değilim. Benim çalıştığım önceki şirket ve şimdiki bu duruma çok uzak. Ama bir arkadaşımın çalıştığı şirkette satın almaları, planlamayı vs bir yapay zeka yapıyor.
Fazla insan ile çalışıyorum. Patron bana dese sana kaynak istediğin gibi düzenle hemen yapay zeka, robotik sistemler , insansı robotlara geçerim. Nitelikli olmayan işlerde insan çok problemli.
Arkadaşlar Çanakkale Savaşı nı iyi anlatan bir belgesel veya film var mı?