Hocam size böyle bir şey demedim. Örneğimin yanlış anlaşılacağından biraz korkmuştum ve aynen öyle olmuş. Eğer kırdıysam özür dilerim. Maksadım o değildi ve aynı şey olmadığını da söylemiştim.
Konuyu hilafet naraları, 4 yıllık tecrübe falan, buralara getirmeye gerek var mı bilmiyorum.
Ekşi falan o konuları takip edemedim neyden bahsedildiği hakkında bir fikrim yok.
Hocam ben size veya herhangi birine cevap olarak yazmadım zaten, ortaya söyledim. Yazılanları okudum da sanki alışveriş yapmıyormuşuz, kitabı çalıyormuşuz gibi algılanmış, sitemim ona oldu.
Estağfurullah olur mu öyle şey. İhtiyacınız varsa bu tarz fırsatlar her daim kovalamanız gereken şeyler zaten.
Sadece sistematik ve sürekli olarak kampanya anlayışı çoklu hesap açmak işine evrildi, onu eleştirdik esasen. Çok da hayati şeyler değil. Maksat tartışma, muhabbet olsun
Mesela kaç senelik hepsiburada kullanıcısıyım şu 101/100 300/200 201/200 kodlarından bir tane bile gelmedi bana. Saçma sapan 301 üzeri 300 indirim veriyorlar ama peluş oyuncaklarda. Bakayım diyorsun oyuncaklar da 1.2k. 3 ya da 5 hesapla biraz faydalanmakta bir şey yok ama ne bileyim 100 hesapla da uğraşılmaz diye düşünüyorum.
Son olarak 3 Lira 5 Liranın hesabı da ne için yapılıyor pek anlam veremiyorum. Yolda 5 TL’yi bırakın 20 TL görsek almayız. Şu ekonomide 2 Lira farkla belediye otobüsü kullanmanın mantığı neyse bu da ona dönmüş. Yağmurlu havada 10 dakika fazla bekleyip 2 Lira az verme tasarrufu kadar gülünç. 3 Lirayla ya da 5 lirayla neyin tasarrufu yapılıyor?
Ha 3-5 Lira temsili diyorsanız 50 TL indirim de şu dönemde absürt bir indirim.
Hocam fakir edebiyatı yapmak istemem fakat kendi adıma döner değilde simit yiyip kalan parayla kitap alma hesabı yaptığım bir dönemden geçiyorum. 50 TL gibi normalde küçümsenmesi gereken fakat küçümseyemediğim tasarruflara girmekten de utanmıyorum açıkçası. Bizi bu duruma düşürenler utansın. Ayrıca ben sadece kendim değil öğrenci arkadaşlarım adına da konuşuyorum, Porsche’ye binen müftü torunlarına bakmayın bu ülkede ögrencilerin %90’ı bu durumda maalesef. Ha illa öğrenci olmakta gerekmiyor bu indirimleri kovalamak için. Bir akıllı telefon için can alanlar var ve bunun suçluları tv’lere çıkıp pişkin pişkin milleti ayrıştırmaya, birbirine kırmaya devam ediyorlar. Konudan uzaklaştık ama biraz dolmuşum kusura bakmayın.
Yani nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla birçok yerde kütüphane var. Kendinizi maddi olarak bu kadar sıkıştırmaktansa kütüphanelerden faydalanmak daha tutumlu ve akılcı bir seçenek olabilir.
50 TL’yi küçümsemem bu indirimleri bize sunanlara gösterdiğim bir şey. Ben de eskisi gibi kitap alamıyorum. Alım gücünü vs geçtim zaten. Ama demek istediğim 2 Lira ile tasarruf olmayacağı. Ayda 120 TL tasarruf yapsan ne olacak ki? Bir döner bile alamıyorsun artık. Kitap konusunda indirim ne buluyorsan kullan. Ama 100 hesap açarak her şeyin iliğini kemiğini sömürüp buna da ne bulsak kârdır demek biraz itici geliyor.
@J.S kitap alırken 1200.10 kuruş lazımken sende 1200.09 mu vardı? Bu mantık konumuza pek uymaz.
Kitaptan bağımsız bahsediyorum ben. Şu an çok şükür iyi kötü alabiliyorum ama geçmişte çok zorluklarla da karşılaştım ve inan o küçük meblağlar bile lazım oluyor insana. 100 hesap açmayı desteklemiyorum o ayrı bir şey elbette ama 2000 kriziyle çok zor zamanlar yaşadım ben ve o küçük meblağların bile lazım olduğunu öğrendim Yani kimseye o para mı uleeeyyyn diyemem.
O dönemdeki tasarrufu bilemem ama şu dönemde 3-5 lirayla tasarruf olmaz Melih. Zaten hemen almıyor muyuz çoğu kitabı? Asıl tasarruf bu işte geleceğe yönelik.
Bu kanıya nereden vardınız? Hesapların nasıl biriktiğini defaten paylaşmıştım. Amazon indirimleri azaldıkça buraya bakıyorum, arada Dolap ve Nadir de kullanıyorum; çok daha geniş yelpazede takip edenler de var; tam adres, ilknokta, bkm vb. bakmıyorum ben mesela. Aylık tasarrufu da 120 TL falan olmuyor. Kaldı ki o hesapları şu gün de açmış olabilirdim, onca okb insan var, “iğreniyoruz” mu diyeceğiz? Çirkin söylemler bunlar. Bayağı, basit.
İşin çok farklı bir noktasından değineceğim 5tl hisse senetleri, fonlar var. Zamanla bu paralar çok farklı noktaya gelebilir. Onun için 5tl bile çok değerli
Yukarıdaki muhabbeti okudum ama bana biraz son zamanlarda sinema sektöründe başlayan politik doğruculuk gibi geldi. Mesela ben hala dizileri animasyonları malum sitelerden izliyorum. Sizin de bu şekilde yaptığınız şeyler vardır. Onun için yapılan şey bir suç değil daha çok hülle atlatmak gibi geldi. Çabalamak isteyen daha fazla kitap alabilir.
Ben sizi belirterek bir şey yazmadım hocam. Genel bir hesap açma konusunda fikrimi belirttim. Nasıl hepsini kullandığınızı bilebilirim ki? İmkansız. İliğini kemiğini sömürmediyseniz üstünüze alınmanıza bile gerek yok. Bunu yapanlar da var o yüzden konuya genel bir görüş yazmak istedim.
@Epichan 5TL’nin çok farklı yerlere gelmesi için kaç sene beklememiz gerekiyor? Varsa bir tüyo değerlendirelim hocam.
5-10 yıl sonra nerelere geldiğini size anlatırım umarım Benim aldığım fonlar var 60kuruş. 5 yılda %2000 getiri sağlamış. Ne kadar tasarruf edebilirsek o kadar gelecekte değer kazanabilir.
@J.S bahsedince benimde öğrenciliğimde ki parasızlık ve açlık anımlarım aklıma geldi. Dolmuş param kalmadığı için derse gidememiştim.
Buraya cevap yazmayı unuttum. Kesinlikle öyle. En başta uğraşılmaz dedim daha sonra da biraz itici geliyor dedim. Pek alışkın değiliz ne de olsa.
3 Beğeni
Lorem
(Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure)
15562
Ben fırsat bulduğum zaman iliğini, kemiğini sömürüyorum.
Zamanında Amazon’dan Can Yayınları Lacivert Klasikler’in neredeyse tüm kitaplarını bedavaya almıştım, ne zaman kitaplığıma baksam o kitapları görüp mutlu oluyorum.
Ayrıca çeşitli alışveriş sitelerinden yaklaşık 100 tane hesabım vardır, yapabiliyorsam tüm dijital içerikleri korsan tüketmeye özen gösteririm. İçinde bulunduğum sanal platform buna izin veriyorsa yaptığım işi de ilgilenen herkese tavsiye ederim.
Açıkça yazan başkasını görmediğim içindir. Her şeyi açık yazarım, her platformda, içeriden başka dışarıdan başka konuşmam. 200 hesap biriktiğini yazdım. Her şeyin çocuk mamasıyla başladığını da. Hatta ülkem kadınının bu sektöre gelen zamlara sessiz kalmasını da başka platformda eleştirdim. Vesaire. Kitap kuponları şimdi şimdi cazip gelmeye ve artırılmaya başlandığı için ben de kullanır ve paylaşır oldum.
Günde yüzlerce entry ve başlıkla uğraşmanın yarattığı sinirsel tahribatı da illaki tahmin edebilirsiniz, o yüzden gereksiz polemiklere tolerans gösteremiyorum. Bana bilgi (madde) ya da duygu (maneviyat) adına bir şey katmayacak hiçbir diyaloğun muhatabı olmak istemediğimi de defaten belirttim. Yoksa her türlü çifte standartı, ikiyüzlülüğü çok güzel dökerim, lakin bunları on yıllardır zaten yaptım, yoruldum ve unumu eleyip eleğimi astım. Rahat bir kafa emekliliği yaşamaya çalışıyorum, bunu sağlamak için de her türlü seti çekeceğim, gerekirse yüz cahili bulsun, fark etmez. Şurada utanmadan “şu kadar karakter yazdım, bir diziye mi takıldınız” diyen bile gördüm ya. Bilgiyi karakter sayısıyla ölçen gençlere ben ne anlatacağım? Herkes kendini geliştirmeye çalışıyor, kimse kimsenin araçlarına müdahale, kalemine gölge etmesin, yeter.
Zamanında Amazon’un değişim taleplerinde ‘kitabı iade etmenize gerek yok sizde kalabilir’ gibi bir tutumu suistimal edenler sayesinde artık göremez olduk. Bırakın sizde kalsını yeri geliyor değişimi bile kabul etmiyorlar artık.
Bu tür konularda sistemin kötüye kullanılması ve yetkililerin önlem alması başka arkadaşların kampanyadan yararlanamamasına sebep oluyor. Sistem izin veriyor ve başkaları da bundan hala faydalanabiliyorsa sorun yok. Sabaha kadar uğraşabilirsiniz.
Ülkedeki durumdan dolayı fırsat ne olursa lazımsa değerlendirmek gerek. Yarın almadığın fiyattan daha pahalı oluyor ne yazık ki. Bende @kolombre gibi zamanında çocuk bezi kovalıyordum. İndirimden o kadar çok aldım ki ucuza, çocuk lazımlık kullanmaya başladı bezler elimde kalmıştı. Bezleri ikinci el 1tl sattım deli kar etmiştim. Çocuğu olanlar anlar diye düşünüyorum
Bu gün gördüm elektirik fiyatlarına zam gelmiş. Bunu forumda yazıp fikir soracaktım aslında . Benim ev çok güneş alıyor. Güneş paneli alsam powerbanklari bunlar ile doldurup bazı ihtiyaçlar için kullanabilir miyim diye düşünmeye başlamıştım. Deneyen yada fikri olan var mı?