@SJack yerinde olsam şu an resmi değiştirdiydim mesela
Üzgünüm Melih. Bu pp ben ölene kadar değişmeyecek. Dıj güjler el atmazsa tabii.
O Asimov değil hocam direkt SJack’in kendisi. Ben bu foruma geldiğimden beri böyle adam valla.
Ben geldiğimden beri de öyle Ama artık değiştirmesinin vakti gelmiş
Yanlış hatırlamıyorsam foruma kaydolduğum ilk zamanlar profil fotoğrafım buydu;
Ben kitaba geri dönüyorum. Bugünde iyi şeyler olmasa da bir şeyler öğrenmiş olduk.
Yakın tarihlerde katılmışız ama yinede görmedim. Benimki Homer Simpson filandı. Baktım foruma çok absürt kalıyor değiştirdim.
@MelihAntepli İyi okumalar.
Sanıyorum ki bu tür şeyleri takarsak okuyacak çok az kitap buluruz. Bu iddia benim bakış açımı değiştirmedi.
Bence bir eser artık yazarına değil, okuruna aittir. Ne anlamda söylüyorum?
Mesela, Asimov’un bir kitabının bende yaratacağı duygulara, zihnimde oluşacak çağrışımlara vs. Asimov karışamaz. İsmail YK’nın “Seni seviyorsam bundan sana ne?” demesi gibi.
Yaşayan bir yazarın büyük bir yamuk yapması durumunda maddi olarak destek olmamak için boykot etmek bir tık daha ayrı bir durum. Fakat onda bile -yaptığı yamuğun seviyesi adını kitaplıkta bile görmekten tiksinecek kadar büyük değilse ve kitap okunmaya değerse- sıfır yerine ikinci el almak yeterli.
Yazarı bir halt yedi diye niye kendimi harika bir kurgu evrenden mahrum bırakayım ki?
Mobilde Brave, bilgisayarda Edge kullanıyorum. Hiç reklama denk gelmedim.
Bu tarz durumları dönemine/yılına göre de yargılamak lazım gibi ama çok da deşesim yok Yani olay partide fiziksel sarkıntılık ise o yıllarda bugünkü kadar taciz seviyesinde görmeyen bir toplum yapıları var.
Ne bileyim, zamanında Moskova metrosu rusların birbirini görüp çat diye tanışıp sevgili olmak için randevulaştığı yermiş. Şimdi metroda tanımadığın kadına merhaba desen sosyal medyaya tacizci videoların düşebilir Ya da eskiden barda çat diye gider konuşurdun, şimdi bunu yapan sapık oluyor ama uygulamadan yazmak serbest falan
.
Velhasıl Asimov dedeyi tanımam etmem ama bunun tam detayını öğrenip yargılamam lazım ki o seviye bir tacizci olsa bir yerlerde illa ki linçlenirdi diye düşünüyorum. Ama bu Kuang ablam da seri SJW ci bence, bu kültüre neyi atsam da hapur hupur kapışılsa diye düşünerekten kalemini oynattığına eminim ama ispatlayamam Haşhaş’tan sonra kendisini okumayı bıraktım.
Haşhaş serisi güzeldi aslında, sadece baş karakter beni çileden çıkardığı için okuyamadım. Babil ise güzeldi. Sarı Yüz’ün ise sonuna yaklaştım bakalım.
Fotoğraftaki sorunun ne olduğunu anlamadım. Küf, aşınma, yırtılma, buruşma yok. Sayfa kenarlarının pürüzlü olması sizi rahatsız ediyorsa zımparalayabilirsiniz.
Kitapyurdu sitesine ulaşamıyorum, kapandı mı ?
Ben şimdi denedim girdi.
Tutup destekleyenleri tebrik ederim. İki saattir sokaklarda çığırıp bağırıyorlardı meğer sebep buymuş. O kadar uzağım ki bu konuya.
Milimetrik plastiklerin vücudumuzun her organına sızdığı artık bilinen bir gerçek. Hepimizin beyninde 7 gram plastik biriktiği hesaplanıyor. Peki bu bizi ve diğer canlıları nasıl değiştiriyor? New Scientist dergisi araştırdı.
Oksijen içeriklerini sadece üyelere açtığı için gazetede olan yazıyı paylaştım.