@erdo siz sürekli beni bayraklayan, söylediklerimi ve paylaştıklarımı çarpık bir algıyla yorumlayıp sunan bir personasınız burada. Bu örneğinizde 4 günlük susturmaya yönelik açıklamamı zaten yaptığım mod arkadaşlardı muhatabım. Aziz Nesin ve meşhur sözü de konuşulmuştu: Ben cahiliyeyi Forum için kullanmamışken o tüm Türkiye’yi aptallıkla değerlemişti. İlber Hoca’ya gülerken birbirimizi bağlama bakmadan safi kelimelerle kesip biçiyoruz bu yanda. Otlamak mefhumu da “yönetilen bizler” içindi, benim susturulmam bunu değiştirmiyor ama ardımdan benim kastımı burayla sınırlıymış gibi sunmanız niyeti değiştiriyor.
(Not: Kurallarda uzaklaştırma öncesi ikaz ibaresi yer alıyor, kimse benimle temasa geçmeden karşı tarafın keyfiyle hesabım donduruldu. Hakaretlere karşı ceza da verilmedi.)
Kalem ucu paylaşmaktan öte kendini göstermeyen arkadaşların da sadece beni çekiştirmek için görünmesi hoş değil. Buraya bir şeyler katmak amaç olmalı. Bu minvalde beni düşman bellemiş grubunuzdan daha aktif ve verimli olduğum su götürmez. Lütfen taşlamak yerine sizler de katkı veriniz. Kalemimi kıramazsınız, ancak bayrak ve sansür peşinde ömür tüketirsiniz.
Zaman değerli. Verimli kullanalım.
4 gün cezadan ve niyetleri gördükten sonra geri ekledim. Cevap yazmayacağım metinleri ardı ardına sıralayabilir, birbirinize yapacağınız beğenilerle paktınızı güçlendirebilirsiniz. Ama edebî doyuma ancak bu kadar yaklaşabilirsiniz. Kalemimin ucunu doldurmayacak mevzular için artık konuşmayacağım, ancak gerek yönetimin gerekse ülkede yıldırılmış sessiz çoğunluğun bu tek taraflı baskıya boyun eğmemesi ve korku politikasını burada da yaşatmaması tek temennimdir.
Susturulmadan kendimi ifade etme şansı verdiğiniz için teşekkürler, kolaylıklar.
Ben yalnızca insanca hareket eden varlıklarla iletişim kurabiliyorum. Ve tabii böyle olmayan ve bana laf soktuğunu zanneden şahıslarla ikili tartışmaya girip kendimi yoracağıma bayraklama modum her zaman açık olacaktır. Kızımlı mızımlı konuşan tiplerle niye yapıcı konuşacakmışım? Sanki hepimiz el birliğiyle birilerini sevindirmeye çalışacağız galiba sırf arıza çıkarmasın diye.
İnanın kendimi aktiflik ve verimlilik konusunda çok iddialı bulmuyorum. Fakat yakın bir örnek vermek gerekirse kendini şahsen tanımadığım Sultan hanımın paylaşımlarını objektif olarak sizden daha verimli ve katkılı buluyorum.. Zira benim ve eminim bir çok kişinin amerikan güreşleri, pin-up kızları vs ilgisini çekmiyordur.
Tabi benimle değil ama lütfen başka yazarlarla paylaşımlarınıza yapılan geri bildirimleri karşılaştırın.
Proust ile ilgili bir bilgi bizim için Netflix kataloğundan daha değerli.
Artık forum ahalisinin bu huzursuz kişilik hakkında bir karar vermesini umuyorum. Gerekli yöneticilerin veya taraflarında bulunduğu bir toplantı sonucunda kesin ve net adımlarını görmek isterim.
Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim Erdoğan Bey. Çoğumuzun tanışıklığı bu forumdan ibaret zaten. Edebiyatı sevdiğim için burdayım ve gitmeye de niyetim yok.
Az ve öz içerik paylaşarak foruma değer katan ve iyi geri dönüşler alan insanlar var burada. Her gün ve her saat paylaşım yapmak içi boş olduktan sonra bir anlam ifade etmiyor.
Merhaba herkese… Forumun bağışıklığı düşürüp huzuru bozan “Mikrop” diye nitelendirdiğim, profil yaratılış amacı insanları ısırmaktan özellikle keyif alan bir profilin varlığından dolayı uzun süredir foruma girmiyorum. Çünkü bu gibi profillerin olduğu ortamda bulunmak istemiyorum. Tutarsız ve niteliksiz paylaşımların ve davranışların verdiği kalabalıklarla taştığı bir ortamda forum yönetiminin sorunu çözemeyip durumu daha da ağır bir seyre çevrildiğini göremiyor mu? Forum kurallarının -pek rastlamadığım bir durum- bu şahıstan sonra düzenlendiğini şahit oldum ancak sorun hala bir çözüme ulaşmış değil. Ne yazık ki kahvehanede konuşur gibi yazan ama ne hikmetse Tahsin Yücel kadar Türkçe kullanıma takıntı yapıp adeta moderatör gibi davranma yetkisi kim veriyor? Bir kitap kapağını subjektif olarak fazlaca beğendiğini söyleyen bir okura had bildirmekle tehtitvari cevap verme özgüvenini kim sağlıyor? Hoşuna gitmeyen ve işine gelmeyen durumlarda insanlara alıcıyı harekete geçiren cümleler ile adeta mekanın sahibi gibi cevap verme rahatlığını kimlerden alıyor? Ben içinde bulunan durumun Zülfü Livaneli’nin Son Ada kitabındaki distopik bir ortamla çok benzerlik gösterdiğini görüyorum. Ve asıl sorunun yönetim zafiyetinin olduğunu düşünüyorum. Forumdan uzak kalmamın nedenlerinden biri de bu maalesef… Bu forumun ya da benzetme yaparak söylemem gerekirse adanın asıl sahibi martılar mı yoksa buraya sonradan gelip huzuru bozanlar mı olduğunun cevabını yönetim tarafından verilmesini istiyorum.(?)
Katılıyorum.
Ayrıca eğer engelleyen kişi, engellenen kişinin belirli konulardaki (örn. Hangi Kitabı Okuyorsunuz) mesajlarını merak ediyorsa “Gizlenen yorumu görüntüle” seçeneğiyle bu mesajları görebilir.
Baydı artık gerçekten. Böyle online bir arkadaş grubumuz vardı ve baya kalabalıktı. Orada bir tane kişi vardı. Bu kişi gruptaki geri kalan herkesle kombinasyon yapar gibi belirli aralıkla laf sokar, kavga çıkarır ve tartışmaya sebep olurdu. Sıra ne zaman bana gelecek diye beklerdim. Çünkü amacı buydu? Tartışmadan beslenir ve çok bilmişlik taslayıp daima haklı çıkmak isteyerek her şeye muhalefet olurdu. Neyse ki artık o kişi arkadaş grubumuzda yok. Nefes aldık.
Ekşi sözlüğün %90’I aşağı yukarı benim anlattığım gibi kişiler zaten Sultan hanım. O yüzden şaşırmamak gerek. Bunları dedim diye uzaklaştırma almam umarım ama dayanamadım artık ne yapayım yani.
Engellediğimiz halde bir süre sonra engel açılıyor, şu an bu şahsın profili gizli olduğu için de bir işlem yapamıyorum. Ben de çok meraklı değilim bu konu hakkında yazmaya, ayrıca artık tartışmayacağımı belirttiğim halde yazıp çizen de kendisi.
Ortalık biraz karışmış, mahalle yanarken saçımı taramaya devam edeyim ben de madem.
Arkadaşlar aranızda Mass Effect romanları hakkında bir fikri olan var mıdır? Aslında oyunlara ilişkin romanlardan pek keyif almıyorum ama bu seriye ilişkin güzel yorumlar var hep. Seriye tekrar başlamaya niyetlendim, baktım kitaplar da oyun aralarını anlatıyor hep. Bir şans verilebilir diye düşündüm.
Bir fikri olan varsa aydınlatabilirse çok sevinirim. Assassin’s Creed romanları büyük hayal kırıklığı olmuştu çünkü.
Arkadaşlar ucuzkitapal batıyor mu ya da el mi değiştiriyor anlamadım. Aradığım kitaplara hep temini yok diyor ve sınav kitapları formatına dönmüş gibiler. Bana mı öyle geliyor bilemiyorum ama bilgisi olan varsa diye sormak istedim