Burak ile ilk yenilgimizi aldık. ![]()
BKM sitesinde Tutunamayanlar ciltli baskı için, 2. hamur kağıt diyor.
- Hamur Kağıt: Bileşimindeki selüloz ve odun miktarı neredeyse eşit derecede olan ve rengi tam beyaz olmayan bu kağıtlar kitap ve benzeri işlerin baskısında fiyat avantajı nedeniyle tercih edilir . Kaliteli bir renkli baskı yapmanın mümkün olmadığı bu kağıtlar bobin veya tabaka olarak satılır.
Bakalım nasıl gelecek? Yine de kaliteli bir kağıt değil. Fiyatı 760 Lira / 17 Dolar.
Arkadaşlar, SİNEMA dergisinin bu ayki Aralık ayı sayısında “100 En Unutulmaz Bilim-Kurgu Filmi” tanıtımı var. Kaçırmayın !…
Hocam bu iki dergi aynı yayın değil, öyle değil mi? Benim eklediğim sinema dergisininin 2003-2004’lere kadar tüm sayılarını almıştım. Şahane bir dergiydi. Sonra birdenbire dergi bizim kente gelmemeye başladı. Bayiye sorduğumda artık basılmadığını söylemişti. Ben de inanmıştım galiba
.
Şimdi siz bu dergiyi ekleyince merak ettim aynı dergi olup olmadığını. Gerçi biri küçük harflerle biri büyük harflerle sinema yazıyor isim olarak. O da ayrı mevzu.
Merhaba Blackheart;
Benim de önceki yıllarda bazı sayılarını alıp bugüne kadar sakladığım SİNEMA dergileri var, evet senin gösterdiğin dergiyle aynı. Aynı SİNEMA dergisinden söz ediyoruz ve dediğin gibi bir süre bu dergi basılmaz oldu, ben de senin gibi bayilerde göremez olmuştum. O SİNEMA dergisini şimdi yeni kapak ve logosuyla ama aynı boyut ve aynı sayfa sayısıyla tekrar bayilerde görür oldum. Bu ayki sayısı da gayet güzel.
Keyifli günler dilerim…
Peki yeni hâliyle, ne zamandan beri basılıyor dergi?
Ben de bilmiyorum ama son 1 yıldır düzensiz olarak basıldığını düşünüyorum.
Teşekkürler. Keyifli günler dilerim.
Hocam aynı dergi, ilk derginin gyy si Attila Dorsay’dı. Daha sonra Mehmet Açar oldu. Babam almaya başlamıştı, ilk sayısı 94’. Arkasında 4 tane küçük karton basım film afişi ve bir tane büyük kartona baskı, bir filmin karesi olurdu. Tüm sayılar hala duruyor
Yıllar sonra yeniden çıkarıldı. Ben arada alıyorum. Ama eski tadı yok maalesef.
Harika bir arşiv
ben de kapak konusuna göre alırdım, sinema zevkime kesinlikle yön vermiş bir dergidir.
Kesinlikle hocam haklısınız. Size de iyi okumalar diliyorum.
Aynı dergi olmasına sevindim hocam. Ben de 2000’li yılların başından itibaren, baskı yaptığı son sayıya kadar tüm sayıları almıştım. Bir kısmı kutuda iken suya maruz kaldı, atmak zorunda kaldım. Ama bir kısmı hâlâ duruyor. Şahane film posterleri verirdi her sayıda. Çok güzel film incelemeleri olurdu.
Bundan sonra da çıkan her sayısını alırım. @epiryanu
Evet hocam, hatta bazen çok güzel sinema kitapları da verirdi, Kült Filmler 1/2.. Güzel zamanlardı…
Çok üzüldüm hocam o şekilde gitmesine. Bendeki tüm afişleri dosyalamıştım maalesef depremde hepsi gitti. Dergiler duruyor onlar diğer evdeydi..
Evet evet, Kült Filmler 1-2 hâlâ duruyor bende
. Hatta posterlerin bir kısmı da duruyor.
Evet, güzel zamanlardı.
Merhaba;
Kindle kullanan var mı? Tecrübelerinizi merakla bekliyorum. Hangisini önerirsiniz? Tablet 11 inç olduğu için okumak yoruyor çoğu zaman, Kindle almaya karar verdim. Şimdiden teşekkür ederim.
Kindle 11.nesil galiba benimkisi. Kitap okumak için bence kitaptan daha ideal olan şey kindledir. Bendekinin arayüzü biraz kasıyor ama kitap okuma tecrübesi çok iyi. Paran varsa kaliteli bisi al mutlaka.
Kindle Basic mi - Paperwhite 7 mi?
e-kitap okuyucularla ilgili bir başlık var forumda oradan daha önce konuşulmuş konulara bakabilirsiniz.