Rıhtım Kamarası

Banladığı halde 2.hesap ile forumda yazmaya devam etti onuda banladılar.

7 Beğeni

Kolombre ayrılınca forum (temsili).

9 Beğeni

Seni görünce aklıma malazan geliyor. 8.kitaptan da halen ses yok. Fırtınaışığı 5te gelmedi. Hesapta 2side sene sonu çıkacaktı.

1 Beğeni

Yedinci kitap görece yeni çıktı. Maks 3-4 aya gelir sekiz. Az sıkın dişleri, 1.5 yıla tamamlanır seri. Şunun şurasında ne kaldı. :slight_smile:

2 Beğeni

Malazan 8 yine Nisan-Mayıs gibi çıkar asıl bilimkurgu klasiklerine bu sene çıkacak olan kitapları merak ediyorum ben.

1 Beğeni

Çok iyi :joy: .Yokluğu belli oluyor evet çünkü aylardır forumda laf sokma, üstten bakma veya tatsız tartışmalar yok. :partying_face:

11 Beğeni

Kocaeli kitap fuarında Tuyapta çıkar demişlerdi de neler demediler bu zamana kadar. :sweat_smile:

Birçok kez uyarmamıza rağmen hakaretlerine devam etmesinin yanı sıra ikinci bir hesabı da tespit edildi. Hatta ne ikincisi yanlış hatırlamıyorsam dört beş taneydi.

13 Beğeni

https://eksisozluk.com/entry/164303239

https://eksisozluk.com/entry/138146846

Alemin Kıralı her ne kadar kötü bir komedi dizisi ise oradaki Tapir karakteri tam ismi lazım değil kişiyi özetliyordu dakika başı bir şeyler paylaşmak zorunda hissediyordu kendisi.

1 Beğeni

Adam neymiş be. Hiç benim dikkatimi çekmemişti.

3 Beğeni

Hangi konuya paylaşacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Kitapyurdunun X’de aşağıdaki gibi bir çekilişi var.

2 Beğeni

Tahmin ettiğimden daha korkunç çıktı. Ama ekşi sözlükten gelme birisinin iyi olma ihtimalini de düşük görüyordum zaten. Eskisi gibi değil asla orası. Bu tür kişiler bir noktada patlıyor zaten. Hayırlısı bakalım.

1 Beğeni

650 liram vardı, sabah fırına gideyim dedim. Tadımlık börek, 5-6 tane ekler, bir tanede kaşarlı simit aldım kafadan 400 lirası gitti. :slight_smile:

Dün de arkadaş Kızılay’a çağırdı oraya gittim sabah sınavdan sonra, kahvaltı tabağına 600 lira diyorlardı.

Paranın adı var ya sadece söyleyince çok para gibi duruyor da hiçbir ağırlığı yok, iki bir şey alayım desen bir şey içeyim yiyeyim desen saniyesinde toz oluyor para. Bana hâlâ çok para gibi geliyor ama. :smiley: Enflasyon beynime oturtamadım tam.

11 Beğeni

Enflasyon insanın kendine yakışanı giymesidir. Şaka şaka, enflasyon devletin karşılıksız para basmasıdır. Peki neden devlet bile bile karşılıksız para basıyor? Neden enflasyonu düşürmek için (karşılıksız para basmak zorunda kalmamak için) her şeye vergi koyuyorlar?

4 Beğeni

Ankara ARIT- Toni Cross Kütüphanesi’nde 10 Ocak günü, Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ayşe Çizmeli Öğün’ün: ‘‘A Numismatics Workshop: How to Interact with Coinage from Antiquity’’ (Nümismatik Çalıştayı: Antik Çağ Paralarıyla Nasıl Etkileşim Kurulur?) konulu atölye gerçekleştirecek. Çok iyi bir atölye, eşimle orada olmayı isterdim. İlgi duyan, seven ve Ankara’da olan bence kaçırmasın. Numismatics 101 dersi resmen.

1 Beğeni

:partying_face::tada:

13 Beğeni

https://x.com/rasitulas/status/2008498025736663405

4 Beğeni

Benim favoırim bu arkadaş, getir götür market pazar işleri için kullanırız.

2 Beğeni

Geçen ay aldığım notları düzenlerken gördüm, 3-4 hafta önceki Oksijen de yayınlanmıştı.

İngiltere’de okularda en çok bu kitaplar okutuluyormuş.

• Fahrenheit 451 (Ray Bradbury, 1953)
• Cadı Kazanı (Arthur Miller, 1953)
• Hamlet (William Shakespeare, 1623)
• Macbeth (William Shakespeare, 1623)
• Gece (Elie Wiesel, 1960)
• Muhteşem Gatsby (F. Scott Fitzgerald, 1925)
• Bülbülü Öldürmek (Harper Lee, 1960)
• •Sineklerin Tanrısı (William Golding, 1954)
• Fareler ve İnsanlar (John Steinbeck, 1937)
• Romeo ve Juliet (William Shakespeare, 1597)

10 Beğeni