Sanatçı sanatını icra ederken ![]()
(Djokovic ile Alcaraz arasındaki maç)
Temizlik işi diye küçümsemeyin çok iyi parası var
Hem nakit hem iyi hemde vergisiz.
Yok, kesinlikle küçümsemiyorum. Bu ülke; okuyan, eğitimli, kendi halinde yaşayan insanlar için bir cehennem sadece.
İlk sahne tanıdık geldi mi?
https://www.instagram.com/p/DUbUg7ljS8V/?igsh=MWZxcTI1azBwdjlsaQ==
Umarım düzgün alintiliya bilmişimdir…
Bayağı iyiymiş. Herhalde 5 seneye oturur böyle filmleri izleriz. Yasaklayabilirler ama.
7 Yıllık Üyeden Tasarım Odaklı Bir Girişim: Blueberyl
Merhabalar,
Yaklaşık 7 yıldır bu forumu, kimi zaman aktif kimi zaman sessizce takip ediyorum. Buradaki pek çok tartışmadan, paylaşılan içerikten beslendim.
Aslen tasarım eğitimi (iç mekan/grafik) almış olsam da, profesyonel hayatta bu işleri yapma şansım pek olmadı. Uzun yıllardır süregelen işsizlik ve bir yere “tutunamama” halinden sıyrılmak, kendimi üretirken bulmak için Blueberyl adını verdiğim bu işe giriştim. Bu benim için sadece bir satış denemesi değil, aynı zamanda hayata karışma çabası.
Piyasada sıkça gördüğümüz karmaşık modeller yerine; mimari ve yapısal formları andıran, sade ama karakterli parçalar üzerine çalışıyorum. Özellikle doğal taşların enerjisinden ziyade, formuna ve duruşuna odaklanıyorum.
Henüz yolun çok başındayım, her şeyiyle (fotoğraf, üretim, paketleme) tek başıma ilgileniyorum. Forumdaki arkadaşların göz zevkine hitap edip etmeyeceğini merak ediyorum. Eleştirileriniz, yorumlarınız ve sadece “görünürlük” anlamında desteğiniz benim için çok değerli.
Çalışmalarıma göz atmak isterseniz: Blueberyl - ig
Şimdiden teşekkürler.
Girişiminizde başarılar dilerim. Kendi emeği ile başarılı olmak zor ama bir eşik aşıldıktan sonra daha güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Evet sıfırdan bir şeylere başlamak ekstra yorucu olabiliyor. Bunu bilerek yola çıktım, bakıcaz bakalım.
Bu J’nin hikmeti nedir?
J. R. R. Tolkien
J. G. Ballard
J. K. Rowling
K. J. Parker
T. J. Klune
Sarah J. Maas
Robert J. Power
J. R. R. Martin
Benim nickte de var ![]()
Daha bugün kitaplığımda Michael J. Sullivan gözüme çarpınca benzer bir şey düşünmüştüm. Başa, ortaya, sona illa ki bir isim takısı baş harfi yerleştirilince daha havalı oluyor gerçekten diye düşündüm.
Michael Sullivan = Random vatandaş
Michael J. Sullivan = Gerçek bir best seller yazar adı.
Şunu biraz salladın gibi sanki. ![]()
İsmi J ile başlayanlar çok zeki oluyorlarmış. Ünlü bir psikoloğun bir makalesi vardı. İsmini hatırlayamadım.
Girişiminiz çok güzel. Hayırlı uğurlu olsun.
Eğer hedefiniz internet/instagram üzerinden satış yapmaksa, herşeyden çok pazarlamaya para harcamanız gerekiyor.
Maalesef sosyal medyada reklam yapmadan vs. kullanıcılara erişmek mümkün değil.
Forumda yine bazı arkadaşlar kendi yorumlarını yapmak yerine Yapay Zekaya film yorumu yazdırıyor ya kısaca filmi beğendiğini ya da beğenmediğini yazabilir.
Çok teşekkür ederim. Meta reklam konularına da başladım. Şu an kitlemizi bulmaya çalışıyoruz. Kendim halledebilirim diye umuyorum araştırmalarım ile.
Gençler nasılsınız ?
İyi olun çünkü.
Çünkü burada çok güzel insanlar var.
Benim babam 6 yaşında öldü. Abim de yok. O yüzden bir erkek kuzenim benim abim gibiydi.
Ben 39 , kuzenim 51 yaşındaydı. Ben hep ona derdim, abi, benim senden başka büyüğüm yok. Biliyorsun diyabet hastasıyım, kolesterol ve böbrek hastasıyım. Ben erken ölürüm. Ben ölürsem benim cenazemi sen yıkayıp, sen gömermisin derdim. O da “ saçmalama aslanım “derdi.
Geçen hafta sonu kuzenimi kalp krizi yüzünden kaybettim.
Sivasta cezanesini yıkamaya oğluyla ben girdim. Mezarına ben indim. Kefenin düğümlerini ben çözdüm. Kıbleye çevirip üstüne tahtaları ben dizdim.
Sözün özü, hayat kısa.
İyi olun.