Rıhtım Kamarası

Youtube’daki Legendarium Türkiye kanalındaki Zafer abi okumuştu ama “okurken çok yoruldum o yüzden devam etmeyebilirim” dedi. Maalesef bu yüzden çoğu okuyucu ilk kitabını okuyup salıyor.

1 Beğeni

Şirin oyunmuş

12 Beğeni

11 yıl önce tarihin en iyi devam dizisi başladı. Benim için orijinalden bile daha iyi olduğunu düşündüğüm bir dizidir.

10 Beğeni

Better Call Soul devam dizisi mi yoksa Breaking Bad in geçtiği donemin öncesi bir tarihte mi geçiyor? Benim bildiğim “Better Call Soul” imajınıson sezonunda ancak ortaya çikariyordu. Dizi Soul’un geçmiş ile ilgili diye hatırliyorum çünkü o sezonları seyretmek bana bir hayli eziyet gibi gelmişti :smiling_face: .

Breaking Bad hariç yapılan tüm spin-off ları bence kötüydü.En azından o seviyede değildi

Devam gibi değil, haklısın hocam. Öncesini anlatıyor.

1 Beğeni

Öncül dizisi hocam. Evreni devam ettirdiği için öyle dedim bu da karışıklığa neden oldu.

Evrende geçen bir film iki tane de dizi var. Üç yapımda birbirini tamamlıyor. Film bence gereksizdi platform gazıyla yapılmış gibiydi. Better Call Saul bence evrenin ustalık eseri. Breaking Bad işin özüydü ancak BCS’da aldığım haz başkaydı.

4 Beğeni

O film hakikaten çok gereksizdi. Ancak okuduğum bir röportaja gore yapımcılar Pickman’ın o şekilde belirsiz bir bitişi haketmediğini düşunerek böyle bir projeye imza attıklarinı söyluyorlardı

1 Beğeni

İşte o yüzden BCS başlangıç ve bitişiyle bu işi iyi yaptı. BB referansları olsun karakterlerin gelişimleri bu öncül dizide daha iyi işlendi. Vince abimiz The X-Files dizisiyle iyi pişti ustalık eserlerini de BB evreninde verdi.

2 Beğeni

Selamlar kitapseverler, şöyle bir sorunla karşı karşıyayım! Aslında sorun da değil, tespit sayılır. Kaliteli fantastik eser bulamıyorum.
Fantastik edebiyat kategorisinde aşırı bir kirlenme var. Son zamanlarda (Yeşil Denizli Tress gibi birkaç kitap çöpe para verdiğimi fark etmeme neden oldu.

Kısaca şöyle kategorize ediyorum kitapları

1. Watpadd romanları, liseli çocuklara hitap eden. (Tam bir çöplük) :woman_facepalming:
  2. Times çok satanları (son birkaç sefer -yazmışımdır bunu formda- hayal kırıklığına neden oldu)
  3. Amerikalı zengin ev hanımlarının fantezi dünyalarını yansıtan pembe kapaklı ya da vampirli romanlar
  4. Alanında isim yapmış ama aslında pek de olayı olmayan )bence) Brand Sanderson vb yazarların romanları
  5. Gerçekten bu alanda başarılı olmuş (Yerdeniz vb) çoktan okuyup bitridiğimiz seriler

1ile 3 eliyoruz zaten, sadece kapak tasarımı bile yeter ama fazla seçenek kalmıyor geride. :face_with_bags_under_eyes: :woman_facepalming:

4 Beğeni

Brandon sanderson neyini beğenmiyorsunuz?

2 Beğeni

en son yeşil denizli tress okudum ve beğenmedim. Önceden başka kitaplarını okumuş aşırı beğenmemiştim. Abartıldığı gibi çok başarılı bir yazar değil bence.

4 Beğeni

Brandon Sanderson evren inşasında çok iyi bir yazar ve okuyucularına verdiği sözü tutuyor GRRM ve Rothfuss’un aksine durmadan yazıyor. Bazı yazarları genç yaşta okuyunca sevmiyoruz ama yaş aldıkça ve o yazarı yeniden okuyunca sevmiş oluyoruz.

2 Beğeni

Olabilir, size hitap ediyordur beğenirsiniz. Zevk meselesi sonuçta

3 Beğeni

Artık popüler kitapalr ya da YA bastıkları için böyle. Son 5 yılda çıkan kaliteli diyebileceğim bir kaç seri var sadece, onlar da herkese hitap etmiyor. Yayın evleri risk almak istemiyor, İthaki bile bu durumda. İmkan varsa İngilizce’den devam edebilirsiniz, yoksa daha yürekli yayın evlerini beklemek durumundasınız.

Linç yemek istemem ama Sanderson benim gözümde abartılan bir yazar. Evet başarılı, evet iyi yazıyor (bazen) ama o kadar.

5 Beğeni

Ben de aynı görüşteyim.

4 Beğeni

Bunla kastın tüm listelerde bir numara olması ise evet, katılıyorum ben de. Ama kötü bir yazar asla değil. Bir de sosyal medya gücü çok fazla.

4 Beğeni

Bende @Pyrewrath e katıliyorum. Üç serisini ve Elantrisi okumuş biri olarak “Sanderson kitabı” dendiği zaman 5. Viteste bir giriş 1.vitese düşen okumakta ve ilerlemekte zorlanılan bir kitap ortası ve 6.Viteste biten bir kitap aklıma geliyor artık ve bu hep böyle. Bunun devamlılık arz etmesi “abartılmış” görüşüne katılmamı kolaylaştırıyor…

2 Beğeni

Kesinlikle kötü değil, oldukça üretken ve iyi bir yazar ama en çok bahsedilen, toz kondurulmayan yazar olması abartı geliyor. Dediğin gibi sosyal medyayı da iyi kullanıyor, hype yaratmayı ve yönetmeyi biliyor. Elantris fena olmasa da sıradan bir kitaptı, Firefight klişe bir YA. Sissoylu’yu okumadım ama Fırtına Işığı iyi bir fantastik seri, yine de pace sorunları var devamı kitaplarında sizin anlattıklarınızdan çıkarabildiğim kadarıyla. Çok hızlı yazıyor ama anlattıklarını anlatış biçimi bana -epik fantezi dışında- genelde hitap etmiyor diyeyim.

@yates232 Kesinlikle, pace inişli çıkışlı ve imzası olmuş durumda. Sanderlanche ilk seferlerden sonra çok da etkileyici gelmiyor.

5 Beğeni

O bu oyun serisi efsanedir ya. Benim için en azından yani :sweat_smile:. Son iki oyununda sanat tasarımını bozdular ama tower defence türünü tek başına sevdirir insana. Arkaplanda kendi çapına göre bir hikayesi, dünyası filan da var.

1 Beğeni

Brandon Sandersonın dünya çapındaki ününü anlamak için biraz da Cosmere evrenini bir olarak değerlendirmek ve okurların bu konudaki beklentilerini anlamak lazım. Büyü sistemleri ile neler mümkün neler değil, filanca kişiler birbiri ile kapışırsa kim döver, Uzay çağı geldiğinde nasıl gelecek, hangi kitapta neyin ipucu var gibi bir sürü şeyi merak edip, üstüne kafa yoran okurlar var. Seri olarak değerlendiren ve kitap kitap bakan okurlar da var. Ama ikinci tür okurlar diğerlerinin aldığı ekstra tadı almıyor ondan abartı geliyor bence. Ama tabi kitap kitap baktığımızda bile çok iyi bi yazar bence. Abartılı bulanlara bir şey diyemem.

1 Beğeni