Üzüldüm. Çok iyi bir çevirmendi.
Her hikayenin bir sonu varmış. Çevirmenlik maceram da buraya kadarmış. Bugüne kadar destek veren herkese teşekkürler. Hep söylerim, eğer bir çevirmen olduysam bunda Rıhtım’ın payı büyük.
Maalesef öyle oldu. Diğer kitapları da elden geçirmeyi çok istiyordum ama kısmet olmadı.
İhsan Bey yazınızda Ender serisinin 5,6 kitaplarının içerde olduğundan bahsetmiştiniz. Pegasus’a sorunca seri 4 kitaplık diyor sürekli. Onların basılacağı kesin mi?
Yanılmıyorsam çevirisi bitenler 1.1 A War of Gifts ve 5. Ender in Exile. 6. Kitap çevirdikleri arasında yok.
Doğrudur ama ben sanki geçmiş Forum konuşmalarında tüm seriyi çevirecektim ama sağlık sorunları nedeniyle geciktiği için ilk 4 kitabın basıldığını belirten yorumunu okumuştum burada. Tamamen anımsama benim dediğiniz gibi de olabilir ![]()
Bu dediğiniz de doğru. Pegasus 6’sını birden aynı anda basmak istemiş, ancak daha fazla beklememek için ilk 4’ünü basmıştı.
Aaa çok üzüldüm. Mieville kitaplarını almak için elden geçirmesini bekliyordum. Kısmet değilmiş. Türkçeye kazandırdığı kitaplar için teşekkürler. Keyifle okumuştum çevirilerini.
Ben “A War of Gifts” ve “Ender in Exile” kitaplarının çevirilerini teslim ettim. Ama basılacağı kesin mi, bir şey diyemem. Yayınevinin vereceği bir karar bu. En son basılacak şeklinde konuşuyorduk. İlk dört kitabın satışından memnun kalırlarsa basmamaları için bir neden göremiyorum.
Umarım daha huzurlu bir hayatınız olur. Sizin için en iyisini diliyorum. Emeğinizin geçtiği çok kitap okudum, ellerinize sağlık.
İyi ki varsınız İhsan Bey, çeviriyi bıraksanız da bir telefon uzağımdasınız, sohbetiniz çok kıymetli.
Şimdi senin çevirmenlik yıllarını mutlak butlan sayıp, her şeyi başa alıp sıfırdan başlatsak nasıl olur abi?
Yarın maillerini kontrol et, bir Orta Dünya projesi için metin var mı yok mu diye…
Şakası bir yana umarım bundan sonrası senin için çok daha keyifli ve sorunsuz geçer. Aile ve sağlık işleri yoluna girsin, gerisi de gelecektir elbette.
Hem daha dur, yapacak işlerimiz var ![]()
Gündeme dair ![]()
![]()
Neden bu → " Isaac Asimov - Elimde bulunan tüm kitapları - Vakıf Serisi " konuya yorum yapamıyorum?
Bu forumumuzun arşiv sitesi olduğu için yorum yapılamıyor. Dilerseniz güncel forumumuzdaki Isaac Asimov ve Vakıf serisiyle ilgili başlıkları inceleyebilir, yorum yapabilirsiniz.
Valla kurban bayramı diye beni öyle bir butlan, mutlan kandıramazsın, baştan söyleyeyim ![]()
Desteğiniz ve nazik mesajlarınız için hepinize teşekkürler.
Anladım, bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Paylaşımı yapan arkadaşımıza da aynen bu biçimde teşekkür mesajı bırakacaktım. Çünkü 3,5 ay sonra, tam on yıl olmuş olacak yapmış olduğu paylaşım. Ama sanırım buradan da kendisine teşekkürlerimi sunabilirim (umarım) çok teşekkür ediyorum sevgili MeLaNCHoLy arkadaş sağol ve varol. <3 ![]()
Yeşil ve Mavi Mars’ın basılacağı aya az kaldı. Bunca senenin bekleyişi, serinin devam edeceğine dair umudun olmamasına rağmen forumun Yeşil Mars’ı sürekli gündeme getirmesi İthaki tarafından göz önünde tutulup foruma özel 10 kitaplık bir Mars çekilişi yapılmalı. Hele son 4-5 bkk da olduğu gibi kısa sürede ilk baskısı biterse kesin yapmalı. Olurda cimrilik yapıp yapmazlarsa bkknın ayağına taş falan değebilir. İşlerin uzun bir süre iyi gitmesi neşeli bir tesadüften ibaret olabilir. ![]()
Arkadaşlar bu yurtdışı kitap alışverişleri nasıl oluyor? Amazondan sipariş versem mesela süreç nasıl işliyor ? Şimdiden teşekkürler
@Lorien_archers @Vordue @Korgi asın bayrakları ![]()
Gelir gelmez hüplettim üç bölümü de
3. De uçurdular seviyeyi yine
.
Ben biriktiricem, yeni sezon beklemek zor, bi de yeni bölüm beklemeye sabrım yok.
Bingelerim bi güzel.