Bot değil kesinlikle. @Ezheret Osman Bey’i summonlayayım da kendisi ifade etsin okuduğu her gönderiye like bırakma sebebini. Daha önce yazmıştı ama yanlış ifade etmiş olmayayım.
Forumu kullandığımdan beri okuduğum veya sayfa içinde gezindiğim entryleri layklayarak geçmek zamanla alışkanlık haline dönüştü. Yazılan her mesaj, bir fikir ürünü gibi algıladığım için emeği boş geçmemek, okunduğunu da belirtmek amacı taşıyor bende. Aynı zamanda geçmişe yolculukta mesajları hatırlama/hatırlatmada da sürpriz yaşattığını düşünüyorum.
Rahatsızlık yaratma durumunda lütfen söyleyin.
@Ezheret forumun arşivi, veritabanıdır ![]()
@Ezheret Osman Abi Leibowitz İçin Bir İlahi kitabında yer alan Albertian Order of Leibowitz tarikatının keşişlerinden biri bence. Okuduğu her gönderiye beğeni atmasının sebebi aslında olur da bir gün nükleer kıyamet koparsa yok olan forum veri tabanını koruyup forumun tarihi mirasını dünya yeniden hazır olana kadar yeraltı manastırlarında kopyalama fikrinden kaynaklanıyor. ![]()
@Ezheret hocam LOTR’da Sauron’un gözü ne ise
1984’deki Büyük Birader ne ise o bence
Her gönderiyi sizleri görüyorum
izliyorum
benden habersiz kuş uçmaz mesajı vermek için beğeniyor ![]()
Bu gözler bana Ankara’daki buraya bakarlar afişlerini hatırlattı. Gerçekten de her seferinde oraya bakıyordum
.
Rahatsızlık yaşatmıyor. Sadece merak ettiğim için sormuştum. O zaman beğen butonu sizin için beğendimden ziyade mesajını okudum anlamı taşıyor diyebiliriz.
Bende kendimi özel hissetmiştim.
![]()
![]()
Beni bir okur olarak kitaba çekmekten çok itiyor böyle kapaklar ama ben ne anlarım jüri seçmiş ödülünü vermiş
Hayırlısı olsun.
Bence çok sıradan, hatta bayağı kötü kapaklar ![]()
Herkese merhaba aylar sonra şu üzücü haberi sizlerle de paylaşmak için geldim. YKY Genel Kültür serisini artık basmayacak. ALFA grubu da, Gallimard ile görüşüp telif için konuşmuşlar ancak çok yüksek telif istenmiş. Bir de buna satış ihtimali eklenince şu an için ALFA haklı olarak geri çekilmiş. ALFA harici kimse şu an bu seriye girişemez. Yazık oldu. Bana göre genel kültür alanında en iyi seri artık ülkemizde yok.
350 kitabın - hala yaşayan bir seri- 65 tanesini yıllar içinde YKY basmıştı. Son 7-8 yıldır ara ara tekrar baskı yapıyordu ama atıl haldeydi seri. Yeni kitap çıkmadı 2015’den beri. Üniversite öğrencileri, ilgili olduğu alanda araştırma yapmak isteyenler ve iyi okurlar için büyük kayıp.
Harika kitaptır. Tadı hala damağımda.
Bu akşam oğlumla beraber tekrar izleyeceğim ![]()
Merhabalar, uzun bir aradan sonra yeni YouTube videom yayında.
Bu yıl harika kitaplar okuyorum. 2026’nın ilk yarısı bitmek üzere olduğu için okuduğum ve sevdiğim kitaplarla ilgili bir video çekmek istedim. Aralarından en çok etkilendiklerimi seçip sizlerle paylaştım. Tam 15 tane kitaptan bahsettiğim, konuşurken arada bir soluklandığım ama yorulmak bilmediğim uzun bir video oldu. Dinlemek ve izlemek isterseniz kanalıma beklerim. Yorumlarınızı ve sorularınızı da bekliyorum. Teşekkürler. ![]()
Nasıl 18 yıl geçmiş olabilir aklım almadı. Daha 10 sene bile olmamış gibi geliyor bana. Benim mi zaman algım bozuldu yoksa dünyanın dönüşü mi hızlandı gerçekten?
Birçok sevdiğim dizi ve film 20 ve üstü yıl dönümlerini aldı. Kısacası biz yaş aldık diyelim ![]()