Rıhtım Kamarası

Tek çare yurtdışından birine getirmek gibi duruyor ya da gidip alıp gelmek :blush:

@isos81 Zaten Gandalf’ı da seslendiren kendisi AI ile bunu editlemeleri güzel olmuş :+1:
Tekrar dublajlı Yüzüklerin Efendisi izlemek çık aklımdan :innocent:

Bende şunu bırakayım;

3 Beğeni

Bence bu bu kitabın bu seslendirmesi kültür mirasi olmali.

2 Beğeni

Şunu izle, sonra git filmi izle. :slight_smile:

4 Beğeni

Hakket akşamları böyle parlıyor mu yoksa başka bişi mi yapmış fotoğraftaki.:thinking::thinking::thinking:

1 Beğeni

Sanki ekleme yapılmış gibi duruyor :thinking:

1 Beğeni

Arkadaşlar selam. Kitaplık uyguluması olarak Perlibre kullanıyordum ama artık aktif değil sonra Kitapyurdu kütüphanem seçeneğini denedim ama Kitapyurdu çalışmadığı yayınevlerinin kitaplarını kendim girmek zorunda kalıyorum. Önerebileceğiniz bir kitaplık uygulaması var mıdır?

1 Beğeni

Benim Kütüphanem diye bir uygulama kullanıyorum. Kitapların barkaodlarini okutarak sisteme kaydediyor. Her kitap olmasa da cogu var. Manuel olarak da ekleme yapabiliyorsunuz.

1 Beğeni

O uygulamayı denedim ama çizgi roman türünde bana sıkıntı yarattı hiç ekleyemedim veya ekleyince bilgi konusunda eksiklik yarattı.

1 Beğeni

Ben bunu kullanıyorum. Barkod ile ekleme özelliği vasat. Genelde manuel ekliyorum. Onun dışında memnunum iş görüyor.

2 Beğeni

Bookshelf kullanıyorum tekli ve toplu ISBN ile ekleme yapabiliyorsunuz ve çizgi romanlarda var. Tabi her eser bulunur mu bilemiyorum, kontrol edebilirsiniz.

4 Beğeni

Arkadaşlar bir soru sorsam. Tahtakurusundan nasıl kurtlunur bilen var mı? Yapmadığım şeykalmadı. Defalarca ilaçladım, ilaçlattım gok. İçine ilaç sıkgığım poşeti bir hafta güneşte beklettim yine çıktı içinden . Evi gazyağı ile yıkama planlarım var artık . Ne yapayım evi komple sökmediğim kaldı bir.

1 Beğeni

Kitapyurdu sıkıntı, kimseye önermiyorum. Doğrudan kullanmadım ama kız kardeşimin vardı. Kitapları ekliyoruz siliniyor. Kitaplar gözükmüyor. :face_with_bags_under_eyes: Çok zahmetli

1 Beğeni

Başta Hamamböcekleri olmak üzere yerde yürüyen tüm haşerelerden kurtulmamı sağlayan ve eczanelerde de rahatlıkla bulabileceğin, kesin önerim şu olacaktır:

5 Beğeni

Bize de bir dönem susam böceği musallat olmuştu. Sanırım bu ilaçla bizde kurtulmuştuk. İlacın insan sağlığına herhangi bir yan etkisi yoktu.

1 Beğeni

Allah yardımcın olsun. Tahtakurusu çok sıkıntı. Tüm ama tüm eşyalar profesyonel olarak ilaçlanacak ve evden çıkartılıp hava aldırılacak. Gerçek ahşap olan mobilyalar ve kumaşlı mobilyalar atılacak. Tüm ev dip köşe önce ilaçlanacak sonra mazotla silinecek. En az bir hafta havalandırılacak. Çok sıkıntı. Ev kira ise hiç uğraşma yeni eve çık.

2 Beğeni

Hocam bir de benim bildiğim, bu kurtulması en zor haşerattan biri. Sağdan soldan korku hikayeleri duyuyorum arada. @noldor hocamın önerilerine ek olarak deniyor ki eğer apartmanda yaşanıyorsa tüm apartmanın tedavi uygulaması gerekiyor. Ayrıca çamaşırları falan da kurutmada bir tur döndürün diyorlardı.

Sırf sözleşmedeki bir madde bizi bu işten şüphelendirdiği için tutmadığımız cillop gibi ve çok ucuz ev de olmuştu :sweat_smile:. Allah kurtarsın hocam. Şahsen hiç yaşadığım evde uğraşmadım çok şükür, ama lisedeyken bizim yurtta vardı. Hiç eğlenceli değil gerçekten.

2 Beğeni

Diğerleri senin cıvatalarına yağ bile dökemez. Bundan bana da lazım. :slight_smile:

2 Beğeni

Bunu izleyince bakındım, 50 kalibre tüfek 15 kilo civarıymış. Bir mermi de 120 gram civarıymış. Tüfekle beraber nerden baksan 1000 mermiyi çok rahat taşır. Temiz.

…Eminim en yaygın kullanım alanı dağ yürüyüşünde sırt çantası taşıtmak olurdu hocam :sweat_smile:

Ek: şimdi baktım sürekli taşımada 16kg limit vermişler. 50 kalibre değil de hafif tüfek daha makul olurdu o halde. Anti tank değil de antipersonel olarak daha ideal yani.

3 Beğeni

Benim planım da o hatta market, pazar işlerinde de çok işe yarar. :slight_smile:

3 Beğeni

Valla hocam sizin adınıza sevindim o zaman. Ama on kişi bir araya gelip ortaya bir kaç milyon koysa, 10 taneyi şehir merkezine salsa, sıkıntı.

Bu spesifik senaryoyla aramızda duran şeyin artık “aletin var olmaması” değil de “tüm insanların iyi yürekliliği” olması tadımı kaçırdı açıkçası yalan yok :sweat_smile:

3 Beğeni