Forumda, Facebook’ta kendisiyle arkadaş olan biri varmış. ![]()
Google’da Cihan Karamancı ismini aratıp sayfanın en altına kaydırınca “Bazı sonuçlar, yerel yasalar uyarınca kaldırılmış olabilir” uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. Bu yazıya tıkladığınızda ise Google, unutulma hakkını nasıl uyguladıklarını açıklıyor.
Cihan bey Google’a unutulma hakkı talebiyle başvurup kendisi hakkında her şeyi kaldırtmış olmalı.
Dünden beri bu tipi nerden hatırlıyorum diye düşünüyorum. Sonunda buldum. Dandadan’da böyle bir yaratık vardı:
Cihan Karamancı Kingkiller çevirisini mahvetmiş biri. Öyle bir anlatmış ki lotr çevirisi gibi lanse etmiş. Bugün orijinalinden okuduğun zaman bambaşka kitap okuyormuşsun hissi veriyor. Adam dan dun çeviri yapıyor. O kadar çok kelime oyunu, sembolik ifadeler arada kaynamış ki umurlarında değil. Martin, Rothfuss gibi kelimelerle oynayan yazarların kitapları daha dikkatli çevrilmeli. Açıklamalı olmalı. Bu tarz adamların 1 kitap üzerinde yıllarca çalışmasının sebebi var. Üç ayda kitap yazan Sanderson’la bir tutuyorlar.
Bak ya niye Sanderbotuma laf geldi şimdi hiç de suçu yokken durduk yere. Sakallı biraderler kelime oyunlarını bıraksınlar da serilerini bitirsinler önce. ![]()
İkisi hakkında en sert eleştirileri yapan benim. Tartışmasız. Üstüme daha sert yorum yapan yoktur forumda.
Laf atmadım. Sevdiğim bir yazar. Fakat seviyesi belli hocam. Rothfuss ile Martin iki gömlek üstün. Bence. Ama müthiş bir yazar olduğu gerçeğini değiştirmez.
Merhabalar ebay üstünden kitap siparişi veren var mı? Gümrük işlerinde sıkıntı yok diye umuyorum ama sormak istedim bu konuda tecrübesi olan var mı? Birkaç art bookta gözüm var.
Özelden paylaşırmısın?
Birde Adres verirmisin şehir yazsan yeterli. Bu ara kitap getirtme durumum var
15 gönderi yeni bir konuya bölündü: E-Kitap Okuyucular ve E-Kitaplar Hakkında
Romanlardaki yolculukları harita üzerinde gösteren güzel bir site varmış
Volkan hocam, bu sana mı ait? Müthiş görünüyor ![]()
Yok Osman hocam keşke bana ait olsa denk gelip duruyorum en son evi ejderha inine çevireceğim az kaldı ![]()
![]()