Hile yaptığını mı kastediyorsunuz? Tam olarak anlamadım.
Başarısız şaka denemelerimden birisi.
Emre genç ve enerjik bir kardeşimiz, bu konuda kendini çok ilerletti
Bisiklete aşığım hocam şu sıralar ve Giresun yolundaki manzara efsane açıkcası bir Karadenize uğrarsanız misafirim olun.
Strava kullanmıyorum, o yüzden bu başlıklara da yazamıyorum Acaba “Strava Günlüğü” yerine “Spor Günlüğü” mü desek? @AeroKnight-sama
Siz nasıl isterseniz uygun benim için ama Strava’yı da tavsiye ederim.
Aslında Strava da var, Runtastic ile aynı anda açıyorum ama Strava’yı sırf community orada diye kullanıyordum. Tabi kendim elit atlet olmadığım için pek önemsemedim açıkçası. Buraya da sırf Strava dediği için atamıyorum bir şey Neyse, top sende artık
Hayatım boyunca iki kez çok uzun yol yürüdüm.
İlki Altunizade - kadıköy arası dinlenmeden.
İkincisi Beşiktaş sahil - Avcılar metro durağı. (Bakırköy de otellerin karşısındaki parkta 20 dakika yemek molası)
Arkadaşlar bilmeyenler ve konuya yabancı olanlar için konunun adını “Rıhtım Spor Günlükleri” olarak değiştirdim. Böylece hepimizin aynı dilden konuşabileceği bir başlık olmuş oldu.
Yürümeyi çok severim, mümkün olduğunca ne arabamı ne de toplu taşımayı kullanırım. 3 aydan beri de spor salonuna gidiyorum. Evde de çok çok ip atlarım. Metabolizmam yavaş olduğu için kilo problemi yaşıyorum sürekli, hareketli yaşam, yaşam stardım haline geldi artık.
Telefon yanımda olduğu zamanlarda da adım ortalamam şu şekilde;
Strava’nın ölçüm problemi var biraz evet ama nedenini bilmiyorum. Ben de daha sosyal bir platform olduğu için kullanmaya devam ediyorum bakalım nereye kadar kullanırız bilmiyorum.
Hangi program bu? (20 karakter)
Iphone Health uygulamasını kullanıyorum, kendinde var ekstra değil.
Güzel bir uygulama, su takibi yapabiliyorum ve kalori sayar programlar ile senkronize edebiliyorum. Samsung’larda da buna benzer bir uygulama var.
Teşekkürler. İphone’dan Android’e geçiş yaptım. Daha önce iPhone’un uygulamasını kullanıyordum. Android’de düzgün uygulama bulamadığım için sormuştum.
Pedometer step counter’ı deneyebilirsiniz. Üç aşağı beş yukarı hepsi benzer çalışıyor zaten.
Rica ederim. S3 kullanırken MyFitnessPal kullanıyordum ben de. Hatta özellikle yürüyüş yaptığım zamanlarda Runtastic de kurmuştum. Bir de Google Fit önerisi duydum son zamanlarda, bir bakın isterseniz.
Apple veya Samsung watch değil ama basit bir akıllı saat veya mi band gibi cihazla ve onun uygulamasını da telefonunuza kurarak 7*24 kolunuzda taşıyarak kullanabilirsiniz.
Örneğin Hylou LS 01 fiyat performans olarak fena değil.
@isos81 Deneyeceğim teşekkürler.
@yavanna Google Fit’i beğenmedim.
@alper Bu gidişle Mi Band alacağım gibi gözüküyor. Aksesuar satmak için programlar bilerek yanlış ölçüyor gibi geliyor bana.
Küçük farklar cihazlar arasında da oluyor. Bir ara birlikte takip test ettiğim de örneğin Apple 10 adım sayarken Samsung 8 adım saydı, Amazfit 13 adım saydı. Tam doğru bir sonuç vermeyebilir ama şimdilik 3 aşağı 5 yukarı bir fikir edinmemize yarıyorlar.
Ben ağırlık kaldırma ya da vücut geliştirme (bodybuilding) olarak bilinenen sporu amatör olarak yapıyorum. Yani evimde kendi dambıllarımla çalışıyorum. Haftalık antremanım bütün vücut (full body) olarak çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda bölgesel olarak çalışmayı planlıyorum ama bölgesel çalışma amatör olarak yani spor salonuna gitmeden pek etkili olacağını sanmıyorum. Yani dambıllarla bir yere kadar oluyor.Hafta da 3 gün antreman 4 gün dinlenme olarak yapıyorum. Her sporda olduğu gibi istikrar çok önemli bu sporda. Ve uzun vadede ödülünü aldığınız bir spor. Ayrıca sadece yaptığınız antremanlar kadar beslenmenizde o kadar önemlidir. Yani ağırlık kaldırma, vücut geliştirmede %50 doğru antreman %50 doğru beslenme. Mesela ben şeker kullanmıyorum artık çünkü şeker vücutta yağ olarak depolandığı için vücut geliştirmede çok geri düşürecektir. Zaten askerde bol şeker tüketiminin kalıntısı olarak göbek bölgemde oldukça fazla yağ dokusu var. Erite bilmek için 6 aydır uğraşıyorum ama o kadar kolay değil malesef. Ve ayrıca yeterli protein alamadığım için gelişimim durma noktasında diyebilirim. Protein ihtiyacımı karşılamak için protein tozu kullanmayı düşünüyorum. Supplement önerisi olan varsa paylaşsın lütfen.