Rıhtım'ın Azerbaycanlı Üyeleri 🇦🇿

Azerbaycan’da Rusça eğitimi nasıl ? Siz ne kadar iyi biliyorsunuz ?

4 Beğeni

Azerbaycanda Rusça dil okulları var. Bakü de nüfusun çoğu Rusça biliyor ve konuşyor.

4 Beğeni

Bu açıdan şanslısınız bence Türkiye’de dil öğrenebilmek için kendimizi paralıyoruz.:sweat_smile:

4 Beğeni

Hepimiz dili öğrenmeye çalışıyoruz. Temel olarak, Rus ve İngilizce öğrenmeye çalışıyoruz. :blush: Ülkemizdeki ana ikinci dil Rusçadı.

5 Beğeni

Rusça eğitimi iyi ama benim öğretmenim pek de iyi değil. Ailemde benden başka herkes biliyor. Ben de karantina sürecinde kendi-kendime öğreniyorum.

4 Beğeni

Kolay gelsin :slight_smile:

4 Beğeni

Teşekkür ederim. :blush:

4 Beğeni

Ben öğretmen yardımıyla öğreniyorum, ama Rusça çok zor. :pensive: :pensive:

3 Beğeni

Gerçekten de ingilizceden daha zor, gramer falan daha karmaşık.

4 Beğeni

Evet, İngilizce kolaydı :blush:

3 Beğeni

Ben bir ara rusça öğreniyordum. Sonra ara vermek zorunda kaldım. Ama çokta zor değil bence :smiling_face:

2 Beğeni

Selamlar,

Başka bir başlıkta şu mesajları okuyunca, tamamen merak ettiğim için bir sormak istedim. Örneğin -de ve -da gibi bağlaçları ayırmıyor musunuz yoksa normalde bu şekilde kullanmıyorsunuz ama biz anlayalım diye bize özgü yazarken ayırmayı mı unuttunuz.

Eleştiri değil, merak. Tekrar hatırlatayım da. :smiley:

5 Beğeni

Azerbaycan türkcesinde -de ve -da ayrılmıyor. Ama ben unuttum ayırmayı. :blush:

2 Beğeni

Aslında bizde de -de ve -da hem ayrı, hem de birleşik yazılır, yukarıdaki mesajlarda ayrı yazılması gerek.

4 Beğeni

Azerbaycancada -da ve -de bağlaçları duruma göre ayrı veya birleşik yazılabilir. Ama diğer ’ ile ayrılan bağlaçlar asla ayrılmaz ve ’ ile yazılmaz. Bir fark daha var,Azerbaycanca da veya ayrı yazılır,o yüzden ben bu forumda veya ile olan cümleleri çoğu zaman yanlış yazmışımdır. :sweat_smile: “Bilir” kelimesi de,Türkçe’deki gibi birleşik değil de,ayrı yazılır.Bir de “y”, “ğ” değişmesi de var. Azerbaycancada bazı kelamlarda “ğ” hargi yerine, “y” harfi kullanılır. Mesela:değil yerine deyil,değişme yerine dəyişmə ve b. :blush:
Not:Azerbaycancadan çok iyiyimdir. :grin:

2 Beğeni

Ben düzelttim. :blush:

2 Beğeni

Ermenistan’ ın saldırısı sonucu -yanlış olmasın- yedi Azerbaycan askeri vefat etmiş. Mekanları cennet olsun. Azerbaycan’ ın başı sağolsun.

7 Beğeni

Amin.Vatan sağ olsun. :azerbaijan: :pensive:

6 Beğeni

Amin. Vatan sağ olsun. :pensive: :pensive: :azerbaijan:

5 Beğeni

Kardeş ülke başın sağolsun.

5 Beğeni