Azerbaycan’da Rusça eğitimi nasıl ? Siz ne kadar iyi biliyorsunuz ?
Azerbaycanda Rusça dil okulları var. Bakü de nüfusun çoğu Rusça biliyor ve konuşyor.
Bu açıdan şanslısınız bence Türkiye’de dil öğrenebilmek için kendimizi paralıyoruz.
Hepimiz dili öğrenmeye çalışıyoruz. Temel olarak, Rus ve İngilizce öğrenmeye çalışıyoruz. Ülkemizdeki ana ikinci dil Rusçadı.
Rusça eğitimi iyi ama benim öğretmenim pek de iyi değil. Ailemde benden başka herkes biliyor. Ben de karantina sürecinde kendi-kendime öğreniyorum.
Kolay gelsin
Teşekkür ederim.
Ben öğretmen yardımıyla öğreniyorum, ama Rusça çok zor.
Gerçekten de ingilizceden daha zor, gramer falan daha karmaşık.
Evet, İngilizce kolaydı
Ben bir ara rusça öğreniyordum. Sonra ara vermek zorunda kaldım. Ama çokta zor değil bence
Selamlar,
Başka bir başlıkta şu mesajları okuyunca, tamamen merak ettiğim için bir sormak istedim. Örneğin -de ve -da gibi bağlaçları ayırmıyor musunuz yoksa normalde bu şekilde kullanmıyorsunuz ama biz anlayalım diye bize özgü yazarken ayırmayı mı unuttunuz.
Eleştiri değil, merak. Tekrar hatırlatayım da.
Azerbaycan türkcesinde -de ve -da ayrılmıyor. Ama ben unuttum ayırmayı.
Aslında bizde de -de ve -da hem ayrı, hem de birleşik yazılır, yukarıdaki mesajlarda ayrı yazılması gerek.
Azerbaycancada -da ve -de bağlaçları duruma göre ayrı veya birleşik yazılabilir. Ama diğer ’ ile ayrılan bağlaçlar asla ayrılmaz ve ’ ile yazılmaz. Bir fark daha var,Azerbaycanca da veya ayrı yazılır,o yüzden ben bu forumda veya ile olan cümleleri çoğu zaman yanlış yazmışımdır. “Bilir” kelimesi de,Türkçe’deki gibi birleşik değil de,ayrı yazılır.Bir de “y”, “ğ” değişmesi de var. Azerbaycancada bazı kelamlarda “ğ” hargi yerine, “y” harfi kullanılır. Mesela:değil yerine deyil,değişme yerine dəyişmə ve b.
Not:Azerbaycancadan çok iyiyimdir.
Ben düzelttim.
Ermenistan’ ın saldırısı sonucu -yanlış olmasın- yedi Azerbaycan askeri vefat etmiş. Mekanları cennet olsun. Azerbaycan’ ın başı sağolsun.
Amin.Vatan sağ olsun.
Amin. Vatan sağ olsun.
Kardeş ülke başın sağolsun.