Rıhtım'ın Azerbaycanlı Üyeleri 🇦🇿

Amin :pensive:

@abkaen Teşekkürler :pensive:

4 Beğeni

Lezgiler Türk değil. Farklı uluslardı. Lezgi türkü değil, Lezgiler. :blush:

4 Beğeni

Bilmem, yukarıdaki videoda Lezgi Türkü diye geçiyordu.

1 Beğeni

Bu sayfada da Lezgi söyleniyor.

3 Beğeni

Şimdi ben Türk sayılmıyor muyum? :sweat_smile:

3 Beğeni

Bakü’den selamlar. Ne çok mevzu dönmüş burada.

4 Beğeni

Biraz geç oldu belki ama aklıma gelmişken şehitleriniz için başınız sağolsun arkadaşlar.

4 Beğeni

Teşekkürler. :pensive: :pensive: :pensive:

3 Beğeni

Da ve de konusu sizde nasılsa bizde de öyle. Fakat tek fark biz ekleri ’ işaretiyle ayırmayız. Örneğin siz “İstanbul’da” yazıyorken biz “İstanbulda” diye yazarız.
Sadece mı soru eki sizde ayrı yazılırken bizde bitişik yazılır.

3 Beğeni

Maşallah ne kadar kalabalıkmışsınız.
Bir ayaklansanız forumda yeni parlemento kurarsınız :thinking:

4 Beğeni

:joy: :joy: :joy: :joy:

1 Beğeni

:joy::rofl::rofl::rofl::rofl:

1 Beğeni

Burada yer alan arkadaşlarımızdan her hangi bir sıkıntısı derdi olan var mıdır olaylarla ilgili? Umarım tüm arkadaşlarımız iyidir. :azerbaijan: :tr:

10 Beğeni

Tüm Azeri kardeşlerime selam olsun. Eksik olmayın.

4 Beğeni

Tüm Türkiye’ye bu zor günlerde bize olan desteğinden dolayı teşekkür ederiz. Hem maddi, hem manevi desteğinizi hep hissettik ve hissetmeye de devam ediyoruz. :azerbaijan::tr:

6 Beğeni

İyi günler,ben de forumun Azerbaycanlı üyelerindenim, bir seneden fazladır Türkiye’de yaşıyorum ve Türkiye Türklerini tanıdıkca daha çok seviyorum. Gerçekten üzüntülerimizin de sevinçlerimizin de aynı olduğu milletiz :azerbaijan::tr:

9 Beğeni

İyi günler. Üstünden uzun zaman geçmiş olsa da sorunuza açıklık getirmek istedim. Azerbaycan’da Türkiye Türkçesine garip yanaşma yok sadece Azerbaycan Türkçesi eski Türk diline daha yakın. Bizim şimdi çok yaygın kullandığımız bazı kelimeler İstanbul Türkçesinde unutulmuş sayılır. Bu konuda eşimin ailesiyle konuşurken onlar dediğim kelimelerden bir kaçının eskiden köylerinde kullanıldığını söylüyorlar ama genç neslin o sözlere aşina olmadığını diyorlar. Bazı sözler ya giderek kullanılmamaya başlamış ya da eskiden kullanıldığı anlamdan bir az uzaklaşmış. Gene de grammatik bakımından hemen hemen aynı. Nadiren de olsa bazı eski Türk sözleri çıkıyor karşımıza,eşim anlamını bilemiyor ama ben bu gün de o sözleri kullandığım için hemen anlıyor. Bu da çok doğal,diller değişime uğruyor.

4 Beğeni

Anladım ab sağolasın.

2 Beğeni

Şuşa kurtulmuş hayırlı olsun size.

10 Beğeni

Çok teşekkürler… Yakın günlerde de güzel haberler alırız umarım

5 Beğeni