Rıhtım'ın Evcil Hayvanları

Evet sevgili Rıhtım üyeleri. Evinde sadece kuş ve balık besleyebilen biri olarak diğer üyelerimizin beslediği bütün evcil hayvanları büyük bir kıskançlık ve merakla bekliyorum. Kuş, balık, kedi, köpek, hamster, kaplumbağa, tavşan (özellikle tavşan) ve diğer evcil hayvan resimlerinizi burada paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz.

İlk resmi ben atarak sizi İndigo ile tanıştırayım;

45 Beğeni

:slight_smile:

39 Beğeni

Tanıştırayım evcil kaplumbağam Kıtır. Beş yıl boyunca benimle yaşadı. Babamın eve ilk getirdiği gün küçücüktü zamanla kocaman olmuştu. İki yıl önce yaşadığım yerdeki göle bıraktım. Umarım olduğun yerde mutlusundur.

39 Beğeni

Çokomel 1 yaşında. Arkadaşları ona Çokolettin diyor.

45 Beğeni

Yok yav, bütün fotoğraflarda poker face pozu veriyor. Oysa hayat gayesi mıncıklanmak :slight_smile: Sakin mizaçlıdır.

Muhabbet kuşunuz için çok üzüldüm :frowning: Yoklukları çok zor.

6 Beğeni

Cinsi scottish fold mu?

1 Beğeni

Resim 8 ay öncesinin ama olsun :slight_smile:

48 Beğeni

Hayvan sevgisiyle büyümesi güzel bir şey.

3 Beğeni

Uzunca süre evde hayvan besledim ben de. Türlü türlü kuş besledim, en çok da muhabbet kuşu. Fakat en son beslediğimiz uzunca bir süre bizimleydi ve ne olduğunu anlayamadığımız bir hastalığa yakalanıp öldü maalesef. O gün bir daha evde hayvan beslemeyeceğime dair söz verdim kendime. Bir gün bahçeli bir evim olursa eğer mahallede ne kadar kedi köpek varsa özgürlüklerine müdahale etmeden onları beslemeyi düşünüyorum. Yemlerini veririm istedikleri zaman gelip yerler.

8 Beğeni

Oooo keyif! Nemo.

36 Beğeni

Bu da bizim ayı :slight_smile: Üstteki fotoda 4 aylık, alttakinde 7 yaşında.

55 Beğeni

Köpekleri bilemem ama kediler senin özgürlüğüne çok net müdahale edecekler :stuck_out_tongue:

5 Beğeni

Tek çikolata bizde değilmiş :slight_smile:

2 Beğeni

Tanıştırayım, bu da bizim ev sahibi. Sağolsun kirasını (mama+kum+oyuncak) bugüne kadar eksiksiz yatırdığımız için bizi evden atmaya yeltenmedi. Bize tek kişilik koltuğu bile bırakıyor, üç kişi sırayla oturalım diye. Çift kişilik yatağın dörtte birini geceleri kullanmamıza da izin veriyor. Allah böyle ev sahibini başımızdan eksik etmesin. Duacıyız kendisine. Bir de sabahın dördünde kafamıza bilimum balık, fare veya top fırlatıp oyun oynamak için yatağın üzerinde tepinmese daha iyi olacak ama buna da şükür.

Kendisi bu fotoğrafta 4, an itibariyleyse 7 yaşında. İran ve Sarman kırması.

38 Beğeni

Benim de 2 tane Hint Bülbülüm var. Fotoğraflarını daha sonra paylaşırım. Erkek kılıbık dişiden sürekli fırça yiyor. Dişi o kadar dominant ki; yavru bile yapmıyor. Erkeğimin kafasında saç kalmadı stresten :smiley:

3 Beğeni

Hayda şaşırdım valla. Hint bülbülleri dur durak bilmeden üreyen kuşlardır. Bizimkilerin hızına yetişemiyorduk biz. Sakın dişinin dominant olmasından başka bir sorun olmasın?

1 Beğeni

Bu aşağıdaki ayı arkadaş evi 5 yıldızlı otel gibi kullanıyor. Gündüz benle çıkıp akşam benle giriyor eve.

Aşağıdaki güzel de bugün laboratuvarımıza getirdiğim, ortamı renklendiren biri. Sushi ismi.

29 Beğeni

Büyük ihtimalle başka bir sorun mevcut. Çünkü birbirlerinden hiç ayrılmıyorlar. Ama tık yok. Yuva bile yaptılar. Ama bir aksiyon görmedim hiç.

2 Beğeni

Yuva yaptıklarına göre kendilerini güvende hissetmemeleri gibi bir sorun da olmaması lazım. Çok şaşırdım valla. Bizimkiler daha yavrular tam büyümeden yeni nesil geliyordu. Öyle olunca yavruları ayırmaya başlıyorlardı daha tam yem yemeyi öğrenemeden. Bizimkiler de gereğinden fazla ateşli bir hayat yaşıyormuş.

2 Beğeni

Bizim ev biraz kalabalık, bi de yeğenim sürekli oynuyo demek o yüzden kendilerini güvende hissetmiyorlar.

2 Beğeni