Rıhtım'ın Evcil Hayvanları

Fotoğraflara içim giderek bakıyorum :frowning_face: Annem yüzünden köpek alamıyorum muhabbet kuşu besliyorum. Kuşumu birkaç aylıkken almıştım. 1,5 yaşında ama eve alıştıramadım ne yapabilirim ?

2 Beğeni

Genelde küçükken alıştırılması lazım, büyüdükçe zorlaşıyor. Ama bazı kuşlar daha yabani olabiliyor. Eve alıştıramadımdan kastınız nedir?

Ben hiç koku problemi çekmemiştim :joy:. Ama küçük tuvaletlerini bir anda salıveriyorlar, o çok fena. Kaç kere yatak örtüsüne veya koltuğa yapmıştı da azarı ben yemiştim… Büyük tuvaletleri boncuk gibi zaten Hansel ve Gretel misali arkalarında iz bırakıyorlar :joy:

4 Beğeni

:joy: İnanın daha yeni aldık ama kokudan yanına yaklaşılmıyor. Tuvalet işi sizin için kötü olmuş. :smile:

1 Beğeni

Kafesinden kaynaklı olabilir mi? Günlük temizlemek lazım çünkü. Ben küçüktüm o zamanlar ama babam her aksam iyice bir temizlerdi. Tavşanlar banyo yaptırılmıyordu sanirim, değil mi?
Ben muhabbet kuşunun kafesini de her gün iyice temizlerim, kendisini de mevsimine göre belli aralıklarla banyo yaptırırım. O yüzden kuşun kendi kokusu hep çok hoş gelir burnuma.

2 Beğeni

Tavşanlar yıkanmıyor diye biliyorum yani büyük ihtimalle dediğiniz gibi kafesin temizliğiyle alakalı olabilir. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. :blush:

1 Beğeni

Rica ederim, bu arada yanlış anlamayın. Geçici dediğiniz için öneri vermek istemiştim kafes temizliği konusunda. :sweat_smile:

2 Beğeni

Ben çok vakit ayıramadım babamla kardeşim de korkutmuşlar. :frowning_face:

1 Beğeni

Estağfurullah ne yanlış anlaması tam tersi memnun oldum önerilerinizden dolayı. :blush: :yellow_heart:

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, bilgisi olan arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var… bugun yerde bir serçe buldum her tarafını karıncalar sarmıştı. Ben de eve getirdim ve internetten baktığım kadarıyla kulak pamuğuna ezilmiş bisküvi koyarak yedirdim. Biraz da su tuttum serinlesin diye. Ayaklarından biri kırık gibi zor yürüyor bir de ötüyor sürekli ama sesi çıkmıyor. Uçmuyor da. Bulduğumda da kaçmamıştı sanki karıncalara teslim olmuş gibiydi. Yarın veterinere götüreceğim ama bilgisi olanlar paylaşabilir mi sizce neden sesi çıkmıyor olabilir ve uçmama sebebi yorgun düşmesi midir yoksa ayagıyla bir baglantısı olabilir mi? Bir de ne kadar küçük henüz yuvadan yeni mi ayrılmış acaba bilen var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim :pray:

12 Beğeni

Ben değilim ama erkek arkadaşım güvercin bakıyor, kendisine mesajı aynen yolladım ve cevap şu oldu;

“Uçamayacak kadar küçük değil. Zayıf düşmüş olabilir. Bir yere çarpmış da olabilir. Ayak kırıksa eğer bir şekilde kaynayabilir. Beslenmesi önemli besleme yapamıyorlarsa eğer Petshop’tan Papağan Besleme Maması alabilir. Besleme aparatıyla birlikte besleyebilir. Eğer hastalığı yoksa düzgün beslediğinde kısa sürede iyileşir.”

5 Beğeni

Çok teşekkür ederim cevap için umarım iyileşir ve doğaya geri döner. dediğiniz besleme aparatı ve mamayı alacağım :sunny: Sağolun tekrar :metal:t2:

4 Beğeni

Tebrik ederim. İyi ki sizin gibi insanlar var :clap: Umarım sağlığına kavuşur :pray:

1 Beğeni

güzel sözleriniz ve dilekleriniz için teşekkürler :pray: umarım iyileşir​:rose:

1 Beğeni

Veteriner Kliniği, hemen şirketimizin yanında. Akşam uğrayıp bilgi alırım. Umarım anlattıklarınız ve kuşun duruşundan yola çıkarak, faydalı bir şeyler söyleyebilirler.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :blossom: hem moral hem desteğiniz için :metal:t2: Bu arada pencereye bulgur yemeye gelen kuşların sesini duyunca bir küçük hareketlendi:) sıcaktandır umarım bu halsizliği ve umarım uçar birkaç güne​:crossed_fingers:

Söylediklerini yazıyorum.

Serçeler yabani hayvanlardır, elinize almayın daha çok korkarlar dedi. Sıcaktan içi geçmiş ve susuz kalmış olabilir. Küçük bir kaba su koyun, yiyecek olarak haşlanmış yumurtanın sarısının 10 da 1i kadarı, yarım parça bebe bisküvisi, bu iki malzemeyi cıvık bir hale getirecek kadar sıcak su. Sonrada uygun bir şırınga ile yediriyorsunuz. Yemek yemeyi reddediyorsa aynı türe sahip kuşların seslerini açmanızı söyledi. Örnek bir video bırakıyorum.

Yavru değilse ki, benim gördüğüm kadarıyla yavru değil bu. Suyunu ve biraz ufalanmış bebe bisküvisini bırakın. Camı da açık bırakıp, odadan çıkın. Kendi kendine gidecektir dedi. Dene bakalım bunları. :crossed_fingers:

7 Beğeni

Tamamdır çok teşekkür ederim :slight_smile: Yumurtalı karışımla besleyeceğim bu akşam, şuan uçamıyor hala ama hareketlendi dolaşıyor evin içinde:) yarına uçmaya hazır olur umarım :crossed_fingers: ses ile ilgili olarak çok ağaçlık bir yerdeyim zaten serçeler de var onların sesine gidecektir hazır olduğunda dediğin gibi :metal:t2:

6 Beğeni

Dün kedimi kısırlaştırdık. Dün geldiğinden beri sinirli pek fazla dokunmadık ama her tarafı mahvolmuş. Kendine yatacak yer arıyor sürekli evin içinde dolaşıyor ama çok halsiz. Bir yere çıkmak için zıplayamıyor bile. :confused:

6 Beğeni

Ne yazık ki ev pek elverişsiz oldu ördeklerin bakımı için…

7 Beğeni

@Artorias @MelihAntepli @yavanna arkadaşlar serçe maalesef öldü. Dediklerinizin hepsini yaptım ama bazen şans hiçbir şekilde gülmüyor. Destekleriniz için teşekkür ederim.

12 Beğeni