Bizim de kedimiz var, yeni. Koku sorunu kumu her gün temizlerseniz sıkıntı olmaz. Çocuklar konusuna gelince kediden ziyade çocuklara kediye zarar vermemesi gerektiği konusunu eğitim verilmesi önemli. Dört yaşındaki yeğenim bize geldiğinde kedimizle oynar ve ilk geldiğinde kediyle nasıl davranması gerektiğini canının yanabileceğini anlattım. Erkek çocuk, hareketli. Ona rağmen hiç sorun çıkmadı.
Kedi de tekir, bunlar daha hareketli oyunbaz oluyor. içgüdüsel olarak kendini korumak için kaçar saklanır zaten, ancak bizde kaçma falan olmadı. Ayrıca kediler canını yakan birinden uzun süre uzak durur. Ancak canları yanarsa ciddi şekilde tırmalar bilginiz olsun.
Çocuklarım hayvanlara karşı aslında çok iyiler. Ailemizde bizden başka herkesin kedisi var o yüzden alışkınlar. Yine de çocuk tabi bu. Fazla sıkar falan. Öğrenmeleri gerekecek.
Üstat o bahsedilen koku kum kokusu değil. Erkek kediler 1 yaş sonrası kızgınlık dönemi sağa sola idrarla birlikte bir koku atar. Öyle rezil bir kokudur ki bu, kanepesini değiştiren tanıdık var. Ama 1 yaşa yakın kısırlaştırırsan hiçbir sorun olmaz. Benim üç erkek kedim oldu, üçünü de kısırlaştırdım. Hiç koku sorunu yaşamadım.
Bende 2 yaşında kısır bir dişi kedi var. Tekir bir kediye göre çok da uysal. Ankara’da olsan onu sana verirdim, hem huyu suyu belli hem de sıkıntı olursa geri alırdım. Yavru kedi tatlı ama sert bir tekire denk gelirsen sorun çıkabilir. Yani kedinin karakteri kokudan çok daha önemli.
Ekleme: Büyük kedinin de şöyle bir riski var. Diyelim ki uysal bir kedi aldın ama o geldiği evde çocuk yoksa, kedi sakinliğe alışık ise yeni evde sorun olabilir. Ya da kedi ev değişince psikolojik sorun yaşayabilir. Bunları da hesaba katmak gerek.
1 yaş olayı eski bilgi. 6 aydan önce bile yapılıyor dünyada. Biz ikinci kediyi o civarlarda yaptırdık, ilk kızışması sonrası. Dişi. Turp gibi. 1 yıl beklenme saçmalığı bizim baytarların güvensizliğinden. O saçmalık yüzünden ilk kedimi kısırlaştırmadılar, taşınmak zorunda kaldım, THY kediyi almadı köyde bıraktım, döndüm, 1500 km gidip getirdim, o arada hayvanda kist de çıkmış, garibim sürekli kızışıp her yere, çanta mont demeden, işiyordu. BEK-LE-ME-YİN. kısırlaştırma için. bu kadar. Bilgiyi yurt dışı sitelerden alın. Yerliye rağbet etmeyin.