Breaking Bad
Fazla kum kazmaktan beyni yananlarda bugün.
Bizimkine has zannediyordum, sürekli burnunda kumla geziyor, tip de bunun aynısı, kara marsık ![]()
Haha evet ya, karalarin kafalar biraz kirik. Bizi unutup tekrar taniyor, kendi varliginin bilincinde mi onu bile belli etmiyor, bazen konustugundan suphe duyduruyor. Asagidaki karede kendi odasinda var olmayan guclerce koseye sikistirilmis.
Bizimki de konuşuyor arada böyle fare ciyaklaması gibi, ama pencereden kuşlara yaptığı kıkırdama değil daha değişik. Ben ilk defa böyle bir şey gördüm ama veteriner mutlu olduğunda, sevdiği bir oyuncakla oynadığında yapabilir dedi, gerçekten de öyle. Hepsi ayrı karakter, hepsi bir değişik tip kesinlikle ![]()
Böyle bir hanımla her gün balkonda oturuyoruz, ben kitap okuyorum o beni izliyor, bazen de pati uzatıyor. ![]()
Bu cam güzelleri sayılıyor mu?
Şu annenin kuyruğuyla oynayan en yakındaki arkadaş üvey. Araya kaynayıp anneyi emiyor, sonra da annenin kulağını falan sevip ona teşekkür ediyor. Durduk yere 7 tane kedimiz oldu ![]()
Çok tatlılar ya. Ne güzel işte.
Mutlu seneler, kravatı çol iyiymiş ![]()
Arkadaşlar merhaba, kediler hakkında bir soru soracağım. Evimize bir kedi sahiplenmek istiyoruz.
Türü rengi önemli değil, bizim ilçede böyle bir erkek kedi bulduk, sahiplenmek istiyoruz. 3 aylık kedi.
Erkek kediler koku yapıyor mu? Öyle bir konu yazıyor internette. Bu bir can, öyle alıp 3 gün sonra geri bırakmak olmaz.
Ayrıca kokudan ziyade şöyle bir durum var. 8 yaşında bir kızım 3 yaşında bir oğlum var. Özellikle kediye zarar vermeme yani kedinin kendini koruyabilmesi adına 2 - 3 aylık kedilerden ziyade böyle biraz daha büyümüş 6-7 aylık kedileri almak daha mı mantıklıdır? Kedi kendini korur kaçar falan istemediği bir konuda
İlki geçerli sanırım. Koku mevzusu kızgınlık dönemleri için söylenmiştir, kısırlaştıracaksanız öyle bir sıkıntı zaten olmaz. 6 aydan önce böyle bir durum yaşatmaz, öncesi veya sonrası kısırlaştırma yapılabilir - erkeklerde daha rahat geçirirler o süreci.
Çocuk konusunda kedi yaşından ziyade onların hayvanlara yaklaşımı önemli. Hayvan her şekilde kendini korur, gerek refleksleri gerek pençeleriyle.
Koku hassasiyetinde düşünmeniz gereken kum temizliği. Kalitesiz kumlar idrar ve dışkı kokusunu hapsetmez, koku yanı sıra, kum kabının dışında kumlar görebilirsiniz fazla kazmak isteklerinden, veya kakasını kapatmayı öğrenmemiş kediler olabiliyor vb. Köpeklerde dışarı çıkarıp gezdirmek bir rutinse, kedilerde de bu bir rutin.
Mama ve taze su da hayvanın yaşam kalitesini etkiler. O sonraki konu. Koku dediğiniz için kum ve kızgınlıktan bahsettim. Bunlar dışında, bakımı en kolay hayvan olabilir. Allahın balığında bile bin türlü hastalık ve masraf sonrası pes etmişti köpek ve kedi beslemiş bir arkadaşım. Her kedinin karakteri farklı, kimi “benim” diyen köpekten yakın duruyorken kimi başka odayı seçer, kimi göbeğini açar sevdirir, kimi miyavlamayı unutur vb. Bir kediyle kalmaz genelde, ikinci illaki gelir. Siz istemeseniz çocuklar ister. Güzel bir eşlik, iç rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Kedili evde büyüyen çocuğun bağışıklığı da kuvvetli olur. Kedi alerjiniz var mı, test edilebiliyorsa onu edin ama. Olup da sürekli hapşıran yeğenler vardı, yapacakları bir şey yoktu, oradan biliyorum. Sıkıntı yaratırsa bu gibi şeyler yaratır.
Koku derken, birincisi kaka/çiş kokusu mevzuu var. Onu kum kabını günlük temizlerseniz hiçbir sorun olmaz. Koku bırakma olayı ise erkek kedilerde kızgınlıkta oluyor(muş), ben karşılaşmadım. Bir erkek kedim 7 yaşında ve kısır, hiç böyle bir sorunu olmadı. Tahmini 9 aylık bir erkek kedim daha var, o da henüz kızgınlığa girmedi ama 1 yaşında kısırlaştıracağım. Kokuyu dert etmeden sahiplenebilirsiniz. Bence 2-3 aylık bir yavru bulursanız alışması (tırmalama tahtasına alıştırma vs) bence daha rahat olur, çocuklarla ve sizle daha iyi bağ kurar. 6-7 aylık kedi biraz daha zor alışır diye düşünüyorum.
@kolombre @barissargin
Arkadaşlar çok teşekkürler.
@kolombre tabi sahiplenmek istiyoruz. Yazım yanlışı olmuş o.
Anladığım kadarıyla biyoloji geçerli. Temiz tutarsak iyi beslersek koku gibi sıkıntılar olmuyor.