Rüyalarınız

Efendim, günlük hayatta “Dün gece rüyamda ne gördüm biliyor musun?” diye başlayan diyaloglarla çokça karşılaşırız. Ben şahsen rüyaları dinlemeyi severim. Özellikle de hiçbir mantığı yok gibi görünüyorsa. Peki siz dün gece rüyanızda ne gördünüz?

6 Beğeni

Dün deneme çözdüm. Matematik netim beklediğimden düşük gelince hayal kırıklığına uğradım. Gece rüyamda da matematik sorusu çözdüğümü gördüm. Bu aralar çok görüyorum bu tarz. :slight_smile:

3 Beğeni

Ben o kadar ilginç, aksiyonlu, heyecanlı rüyalar görüyorum ki geçen sene rüyalarımı çizmeye başladım. Aklımda kalan tüm olayları kağıda dökmeye çalışıyorum.
Üniversite tercihleri açıklanmadan önce rüyamda kendimi tavanı yuvarlak bir binanın içinde bulmuştum ve yolumu arıyordum. Tercihler açıklandı ve okula gittim kayıt için, bir baktım rüyamda gördüğüm binanın içerisindeyim. TÜYLER DİKEN DİKEN

8 Beğeni

Dün gece değil ama bir kaç gün önce tüm sınavlardan düşük not aldığımı görmüştüm ya da bana öyle gelmişti. Her neyse korkunç bir şeydi :scream: :scream: :scream:

3 Beğeni

Ben de dün gece rüyamda kendimi uyurken gördüm. Sonra birden elimde bir kırpıntı ile uyandım. Etrafıma baktım, hiçbir şey göremedim. Sonra aşağı baktım ve yatağın çıyanlarla çevrili olduğunu gördüm. Hemen kalkıp koşarak evden çıktım, apartmanın dış kapısına geldim. Tam kapıyı açacakken dışarıdaki sırtlan sürüsünü fark edip durdum. Sırtlanlara bir kez baktım, boyutları dışarıdaki arabalardan büyüktü. Eve geri girmeye karar verdim. Eve girdim, çıyanlar her tarafımı kapladı. Sonra da uyandım.

4 Beğeni

Öğrenci evimizde salondaki köşede yer yatağında uyuyordum. Bir ara uyandım ve hemen kafamın üstünde bir gelinliğin dikildiğini fark ettim. Gözlerimi yavaşça yukarı doğru kaldırdığımda yüz olması gereken yerde karanlık bir boşluğun olduğunu gördüm. Kafası hafifçe sağa yatıktı ama ben bakınca kafa sağa, sola, yukarı, aşağı vb. süratli bir şekilde hareket etti ve bir anda bana bakarak durdu. :smiley:

3 Beğeni

Dün gece rüyamda sel olacağını gördüm. Hatta bir apartmandaki insanların tek tek kapılarını çalıp; sel olacak, dikkat edin, dışarı çıkmayın, yerden su çıkacak, diyordum. :thinking:

4 Beğeni

Dün gece rüyamda bir kaplan beni kovalıyordu. Tam yakalayacakken uyandım.

4 Beğeni

Epeydir rüya görmüyorum (daha doğrusu uyandığımda hatırlamıyorum hiçbir şey, gözümü kapatıp açmışım gibi oluyor). Siz bu aralar rüya görüyor musunuz forum sakinleri ?

3 Beğeni

Yakın zamanda sınava gireceğim. Son iki haftadır rüyalarımda sınava yetişemiyorum, sabah uyanamıyorum yada sınavdan kovuluyorum. Sanırım biraz stres yaptım. Haliyle rüyalarda da çeşitlilik epey azaldı. Neyse… Bu sayede her türlü senaryoyu yaşamış olarak gireceğim.
Konu artık elde edeceğim sonuç değil de sınav görevini tamamlayıp tamamlayamayacağım oldu.

3 Beğeni

İnsanın zihni neyle meşgulse rüyasında onu görür. Hele içiniz rahat olmadı mı, gerçeğe ne kadar da uyar rüyalarımız!
Suç ve Ceza - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Bu alıntı buraya cuk oturdu sanki. :slight_smile: Suç ve Ceza okumadım ama baskı yapan arkadaşım bu alıntıyı hafızama kazıdı sağolsun. :grin:

Konuya gelecek olursak izlediğim animelerin karışımı ilginç rüyalar görüyorum ara sıra. Şu ana kadar ki en güzeli Psycho Pass ve Ghost in the shell animeleri karışımı ilginç bir rüyaydı. :grin:

6 Beğeni

Geçen gün rüyamda babamın beni arkadaşının oğluyla evlendirdiğini gördüm… pardon kabusumda. Düğünden dönerken neden böyle erken yaşta evlendim boşanacağım ben diyordum. İnternetten anlamına baktım evlendiğini görmek zengin olunacak demekmiş. Ertesi gün abim harçlık yolladı 7’li Witcher setini aldım :joy: İnandığımdan değil de işte… tesadüf :joy:

8 Beğeni

İlginçmiş :laughing: ben de benzer ama çok daha saçma bi’ rüya görmüştüm uzun zaman önce. O kadar garibime gitmiş ki unutmadım hala.
Witcher seti iyiymiş. :buyucu: rüya mı görmek lazım acep :laughing:

2 Beğeni

Geçenlerde saçımı 3 numara kestirmiştim(babama). 2 gün önce de arkadaşım saçımı kimin kestiğini sormuştu. Buna istinaden ben de rüyamda 3 numaralı saçımı kestirmek için özel bir berbere gidiyorum. :smiley: Bir iki düzeltmeden sonra kafama özel bir karışım döküp kurumasını beklememi söylediğinde beklerken uyandım.

3 Beğeni

Rüyamda bir helikopter geldi onla birlikte Bi anda dünyanın sonu geldi bir sürü insan öldü robotlar vardı ve uzaydaydık sayı azaldığı için robotlarla ya da insanlarla evlenip biran önce nesli devam ettirmek gerekiyordu bu yüzden tanışma etkinlikleri düzenleniyordu ben de insan olduğumu gizleyip robot gibi davranmaya karar verdim çünkü robotların geçmişi, duyguları yoktu ve güçlü gözüküyolardı aynı şekilde tanışmak istediğim kişiyi de robot seçtim sonra bi baktım o da insan dünyada da eskiden sevdiği bi kız varmış o da hayatta kalmış birbirlerine hüzünlü hüzünlü bakıyolardı ben de ben robot istemiştim dedim uyandım en saçma rüyam olabilir bir de rüyamda bi adam vardı 5 tane karısı vardı 3 ü insan 2 si robot falandı herhalde ve insan olanın bir tanesi Osmanlı dönemine özgü kıyafetler giyiyodu.

4 Beğeni

Açıkcası uyandığımda rüya olduğu için şükrettim bir süre :joy: Witcher seti de bonus oldu valla.

4 Beğeni

Bilinçaltınız her şeyi harmanlamış anlaşılan :buyucu:

:laughing:

3 Beğeni

Bu tür rüyaları eskiden görürdüm. Zihnim genelde basit, önemsiz şeylere takılırdı çocukken. Bilinçaltımın bir yansıması olarak görürdüm.

2 Beğeni

Uzunca bir süre psikanalize gitmiştim. O dönem rüyalarımı yazmamı istemişti. Geçen tesadüfen defteri buldum :astonished:

18.05.2008
İstanbuldayız, annem, Gamze, Özgür ve ben. Dedem ölmüş (babamın babası), bizm banyoda duruyor, kokmaya başlıyor. Gamze, ölü kokuyor diyor. Özgür kitap okuyor, kitabın parasını vermeye çalışıyorum. Özgür kendisi veriyor. Anneme babamı beklemeye gerek yok, yıkanmalı ve gömülmeli diyoruz. Annem , hadi o zaman çeşmeye gidelim diyor. O an köyde oluyoruz. Annem sen de kova al diyor, alıyorum, önde annem çeşmeye gidiyoruz. Kalabalık, ortada dedem dua etmeye başlıyoruz. Annem birilerini arıyor, dedemin gömüleceğine dair. Biz dua ederken bir at arabası yaklaşıyor. İçinden yaşlı bir kadın çıkıyor, annem gelmene gerek yoktu diyor kadına. (Anneannem galiba (çok önce öldü) Annemin teyzesi de olabilir.) O ana kadar köydeki bir kaç insan İstanbul’a taşınıyor. Bir tanesi Özlem’in annesi. Sanırım Özlem’de ayrıca taşınıyor. Bir odalı ev tuttum diyor. Bir de gardırop var diyor. Annem ile babaannem dedemi yıkamaya başlıyor köydeki banyoda. İlk başta bakmıyorum. Ama sonra tam olarak bakıyorum, gözlerini açıyor dedem, bir şeyler söylüyor. Gözleri açık normal bana bakıyor. Anneme gözleri neden açık diye soruyorum, mide asiti yüzünden diyor. Bu arada dışardan sesler geliyor, yoldan amcamlar geçiyor, birileri haber vermeli diyorlar ama vazgeçiyorlar, göstermeyeceklermiş ölüyü diyorlar.
:beers:

2 Beğeni

Rüyamda Jim Butcher’ın kitaplarını topluyordum. Basılan 5 kitaptan birini bulmak sıkıntı onun haricinde bulunan bir seri, ama ithaki 3’de 1’ini basmıştı. Bilinçaltım bile rüyada kendini kandıramadı. Serinin eksik olduğu bilinciyle arayıp duruyordum. Bir hayra yoramıyorum. :smiley:

5 Beğeni