Sait Faik Abasıyanık Kitapları

Sait Faik Abasıyanık

BİYOGRAFİSİ

ÇIKAN KİTAPLAR

1. BİLGİ YAYINEVİ

1. Havuz Başı - Son Kuşlar
    2. Kayıp Aranıyor
    3. Kumpanya
    4. Mahalle Kahvesi - Havada Bulut
    5. Medarı Maişet Motoru
    6. Semaver
    7. Şahmerdan - Lüzumsuz Adam

1 2 3 4 5

6 7

.

1. CAN YAYINLARI

1. Alemdağda Var Bir Yılan
    2. Kayıp Aranıyor
    3. Lüzumsuz Adam
    4. Mahalle Kahvesi
    5. Seçme Hikâyeler
    6. Semaver
    7. Son Kuşlar

1 2 3 4 5

6 7

.

1. DOĞAN KİTAP

2. Lüzumsuz Adam
    3. Semaver
    4. Son Kuşlar
    5. Bütün Öyküleri (Ciltli)

1 2 3 4 5

.

1. EVEREST YAYINLARI

1. Bütün Öyküleri (Ciltli)

1

.

1. İNKİLAP KİTABEVİ

2. Lüzumsuz Adam
    3. Mahalle Kahvesi
    4. Semaver
    5. Son Kuşlar

1 2 3 4 5

.

1. İŞ KÜLTÜR YAYINLARI

2. Az Şekerli
    3. Havada Bulut
    4. Havuz Başı
    5. Kayıp Aranıyor
    6. Kumpanya
    7. Lüzumsuz Adam
    8. Mahalle Kahvesi
    9. Mahkeme Kapısı
    10. Medarı Maişet Motoru
    11. Sarnıç
    12. Seçme Hikâyeler
    13. Semaver
    14. Son Kuşlar
    15. Şahmerdan
    16. Şimdi Sevişme Vakti
    17. Tüneldeki Çocuk

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

16 17

.

1. İTHAKİ YAYINLARI

1. Sarnıç
    2. Semaver

1 2

.

1. KIRMIZI KEDİ YAYNEVİ

2. Havada Bulut
    3. Kayıp Aranıyor
    4. Lüzumsuz Adam
    5. Semaver
    6. Son Kuşlar

1 2 3 4 5

6

.

1. REMZİ KİTABEVİ

1. Alemdağ’da Var Bir Yılan
    2. Son Kuşlar

1 2

.

1. YAPI KREDİ YAYINLARI

2. Birtakım İnsanlar
    3. Havada Bulut
    4. Havuz Başı
    5. Hikâyecinin Kaderi
    6. Karanfiller ve Domates Suyu
    7. Karganı Bağışla
    8. Kayıp Aranıyor
    9. Kumpanya
    10. Lüzumsuz Adam
    11. Mahalle Kahvesi
    12. Mahkeme Kapısı
    13. Sarnıç
    14. Semaver
    15. Son Kuşlar
    16. Şahmerdan
    17. Şimdi Sevişme Vakti
    18. Büyüyen Eller

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

16 17 18

.
.

EN SON ÇIKAN

18

13 Beğeni

Sait Faik’in Abasıyanık kitabı da gelmiş :slight_smile:

Bu İş Kültür kitapları çocuk kitabı gibi görünüyor sanki bana mı öyle geliyor?

1 Beğeni

Ellerinize sağlık. Arkalarında numaraları var. İsterseniz o şekilde de sıralayabilirsiniz.

1 Beğeni

Çıkış tarihine göre sıraladım. Genellikle Türk yazarların eserlerini bu şekilde istiyorlar. Bilgi için teşekkürler.

2 Beğeni

Öyküleri tek kitap olarak mı basacaklar acaba.

Stelyanos Hrisopulos Gemisi - Semaver kitabında
Karanfiller ve Domates Suyu - Mahalle Kahvesi kitabında var.

1 Beğeni

Kesinlikle çocuk kitabı gibi görünüyor, en güzel baskı ise YKY Delta serisi’ndeki tek ciltlik edisyon, hem hikayeler kronolojik olarak dizili hem de son bölümde hikayeleri hakkında kendisiyle yapılan röportajları da yer alıyor.

Harika bir öyküydü :heart:

1 Beğeni

6 Beğeni

Roketlemiş münzevi reis :smile:

3 Beğeni

Her edebiyatta insanın kendisine soracağı ilk sual şu olmalıdır. İnsandan ne saklanıyor? İkincisi nispeten daha ehemmiyetsiz olmakla beraber şudur: İnsandan ne gösteriliyor.

1 Beğeni

“Ne var ne yok Sait?” dedim. “Hikaye yazıyor musunuz?”
“Yok” dedi, “yaşıyorum”

4 Beğeni

A’dan Z’ye Sait Faik, Bütün Öyküleri gibi kitaplar yeniden baskı yapmalı.

1 Beğeni

A’dan Z’ye Sait Faik benim de baskısını beklediğim kitaplardan.

Sevengül Sönmez’in A’dan Z’ye Sabahattin Ali kitabı 2021’de yeni baskı yapınca almıştım ama galiba A’dan Z’ye Sait Faik 'i 2007’den sonra tekrar basmadılar. Belki 2025 de Sait Faik telifleri kamuya ait olunca Sevengül Sönmez’in Sait Faik kitabı için de yeni baskı yaparlar.

2 Beğeni

Umarım basılır kütüphanemde olmasını istediğim çalışmalardan.

2 Beğeni

Hayırlı haberlerini bekliyorum YKY. :slight_smile:

1 Beğeni

Bizde de aynı durum Türk hikâyeciliğinin yapı taşlarından Sait Faik Abasıyanık (18 Kasım 1906-11 Mayıs 1954) için geçerli.

Vefatının üzerinden 70 yıl geçtiği için eserlerinin telif hakkı kalktı ve isteyen her yayıncı artık onun kitaplarını telif ücreti ödemeden basabilecek.

Can Yayınları ve Doğan Kitap gibi büyük yayınevlerinin hazırlıklarının olduğunu ve yeni yayın dönemi programlarında aldıklarını duymuştum. Yarın bir kitapçıya gittiğinizde farklı yayınevlerinin bastığı Sait Faik Abasıyanık kitaplarıyla karşılaşmanız mümkün.

Sait Faik artık yetim çocukları okutamayacak mı

Bu demektir ki bundan sonra Darüşşafaka Lisesi’ndeki yetim öğrencilerin eğitimine katkı veremeyecek usta yazar. Çünkü vasiyetiyle bütün telif gelirlerini onlara bırakmıştı.

30 Mart 1863 tarihinde Padişah Fermanı ile babası ölmüş ve maddi durumu yetersiz kız ve erkek öğrencilere karşılıksız eğitim sağlamak amacıyla kurulmuş Darüşşafaka Cemiyeti, Sait Faik Abasıyanık’ın kanuni temsilcisiydi.

Sağlığında birkaç kez, o zaman İstanbul Fatih’te bulunan Darüşşafaka Lisesi’ne giden Sait Faik çocukları çok takdir ederek onlarla ilgilenmiş, ölümünden sonra tüm mal varlığının Darüşşafaka’ya verilmesini istemişti. Annesi Makbule Abasıyanık da bu arzuya uyarak telif haklarını Cemiyette bırakmış, ancak Burgazada’daki köşkün müze olarak korunmasını ve oğlu adına her yıl bir hikâye armağanı verilmesini şart koşmuştu. Darüşşafaka Cemiyeti, kendisine 1964 yılında intikal eden bu vasiyete titizlikle sahip çıkarak köşkü müze halinde korumuş ve o yıldan bu yana ‘Sait Faik Hikâye Armağanı’ adı altında Türkiye’nin en ciddi edebiyat yarışmalarından birini düzenlemeye devam etmekte.

Darüşşafaka Cemiyeti bu yarışmaları Sait Faik Abasıyanık’ın yayın haklarını verdiği yayınevleri ile birlikte düzenliyor. 2003 yılından 2011 yılına kadar kitapları basan Yapı Kredi Yayınları, 2012 yılından itibaren de Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları bu görevi üstlendi.

Kısaca Sait Faik Abasıyanık’ın telifinin düşmesi Darüşşafaka Lisesi’nde okuyan öksüz ve yetim öğrencilerin artık bu destekten mahrum kalacağı anlamına geliyor.

Yasal zorunluluk olmasa bile bunu vicdani bir vasiyet olarak kabul edip Sait Faik’in kitaplarını basan bütün yayınevleri telif gelirlerini Darüşşafaka Cemiyeti’ne verse güzel olmaz mı? Hem daha çok insan Sait Faik kitabı okumuş olur hem de çok daha fazla öğrencinin eğitimine katkı sağlanır.

5 Beğeni

5 Beğeni

YKY azıcık daha küçük punto kullan da kapakta kimse yazılanları okuyamasın. Sayfa sayısı azalsın diye baskı puntolarını karınca duasına çevirmiş yayınevi geçen hafta sonu kitapçıya gittiğimde gördüm.

3 Beğeni

YKY 15 yıl önceki eski kapakları ile basmış. Fiyatları ucuz zaten nostalji olsun diye bu baskıları da alırım gibi. :slight_smile:

2 Beğeni

Umarım diğer yayınevleri de aynı hassasiyeti göstebilirler.

4 Beğeni