Telifin bağışı dememişler.
Gelirden bağış mı demişler ya da ben anlamadım.
Telifin bağışı dememişler.
Gelirden bağış mı demişler ya da ben anlamadım.
Telif ücreti ödenmediği için anısına ve vasiyetine uygun adı altında maddi boyutuyla değilde manevi bir duyguyla açıklanması bende de bir muğlak bir izlenim oluşturuyor. Belki eskisi gibi telif ücreti karşılığında diye daha net ifade edilebilirdi. Kamuoyu daha iyi tatmin olurdu. Ancak yinede değeri korunduğu sürece böyle bir hareketin faydalı olacağı görüşündeyim.
Can tüm telif haklarını demiş.
Bağışta bulunmak çok genel bir kavram. Mesela basılan ve satılan her kitap üzerinden düzenli olarak bağış mı yapılacak, yoksa en baştan bir meblağ bağış ile bu işin hayrı olsun türünden tek seferlik mi bir ödeme olacak. Vs vs vs.
“Yayın grubumuz, Abasıyanık’ın aziz hatırasını ve vasiyetini yaşatmak için eserlerin telif gelirlerini Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
Bu şekilde yazmışlar…
İthaki sadece bağışta bulunulacak demiş. Ona istinaden yazmıştım dostum.
Hikayeleri tek ciltte toplayan kalbimi kazanır.
Hikayeler ile yetinmesinler.
Şiirleri, her biri bir hikaye gibi olan “Mahkemeler” ve YKY’nin daha önce “Karganı Bağışla” adı ile bastığı mektupları da dahil etsinler.
konuyu güncelleyeceğim. Yayınevlerinin kitapları çıkarma serüveni durulduğu zaman popüler yayınevlerini ekleyeceğim. Şuan herkes birden yüklendi. Takibi biraz sorun oluyor.
Bence eski Bilgi baskılarının ebatları çok daha güzeldi.
Eski kapakları devam ettirmemişler ama ebatları eski Bilgi baskılarıyla aynıysa yayınevlerinin yeni baskıları arasından karton kapak tercihimi Bilgi ile değiştiririm.
Bu arada şimdi farkettim Kapra “Az Şekerli” ve “Tüneldeki Çocuk” birlikte basmş.
YKY’de yine önceki baskılarında olduğu gibi “Medarı Maişet Motoru” nu mahkeme nedeniyle Sait Faik’in “Bir Takım İnsanlar” olarak değiştirdiği isim ile basmış.
Biraz daha sabır, YKY Delta Serisi’nin bu güzelliğe kayıtsız kalmayıp elimdeki baskıyı tekrar basacağına eminim, çünkü bu seride Ömer Seyfetttin varsa Sait Faik neden olmasın ?
Kim tasarladıysa çok güzel olmuş
Ooo aferin Alfa’ya ve üstelik ciltli de, Çehov gibi güzel bir “Bütün Eserleri” geliyor.
Alfa, Sait Faik’de tuttuğu el çabukluğunu Pardayanlar için de gösterebilseydi keşke.
Sait Faik muhtemelen Everest Toplu - Bütün Öyküler baskılarından olacak.
Çehov’u yarıda kestiler gibi bir şey oldu. Başlarken vaat ettiklerinden (şimdi tam hatırlayamadım) 6-7 cilt (Mektuplar) eksik oldu. Bekledikleri satış rakamları mı olmadı, Uğur bey mi sıkıldı veya yoruldu bilmiyorum ama Mustafa bey artık mektuplar da başka bir zaman demişti.