Kapaklar harika olmuş
Sait Faik Abasıyanık, Türk edebiyatının kalp atışlarını duyabildiğimiz bir yazar. Sokaklarda dolaşan insanların hikâyelerini, denizin kokusunu, balıkçıların sesini, küçük detaylarda saklı büyük anlamları biz onun kalemiyle tanıdık.
1944’te “Medarı Maişet Motoru” adlı kitabının toplatılması üzerine küstüğü edebiyata geri dönmeye karar verdikten sonra “Yazmasaydım deli olacaktım.” diyen Sait Faik’in eserleri, bizim için sadece birer kitap değil, hayatın en sade ve samimi hallerine açılan pencereler. İşte bu yüzden, bu değerli eserleri bir bütün halinde okuyucularla buluşturmak bizim için bir zorunluluktu. Çünkü biliyoruz ki, biz yayımlamasaydık, aynı onun gibi “deli olacaktık”.
Neden mi? Çünkü onun güzel hatırası için daha önce hiç yapılmayan bir çalışmaya giriştik. Değerli Yakup Çelik hocamızın ve editörümüz Beyza Ertem’in titiz çalışmasıyla, tüm öykülerini kronolojik sırayla dizdik. Hepsini ilk yayımlandıkları haliyle başlıklandırdık. Değişmiş hallerini de parantez içinde verdik. En önemlisi de bütün öykülerini bir kitapta topladık. Bundan sonra tüm eserlerini ayrı kitaplar halinde de basacağız; değerli tasarımcımız Hamdi Akçay’ın özenle ve zevkle hazırladığı kapak tasarımlarıyla.
Sait Faik Abasıyanık’ın “Bütün Öyküleri” karton kapaklı ve ciltli versiyonlarıyla, çok yakında kitap satılan her yerde!
- Yazarımızın vasiyetine sadık kalınarak kitabın telif geliri Darüşşafaka Cemiyeti’ne ödenecektir.
Gol. İşte bu alınacak. :))
İçindekileri görmek lazım elbette, ben her durumda satın alacağım ama “Bütün Öyküler” dedikleri için bu kitapları bu baskıda eksik olabilir.
- Şimdi Sevişme Vakti
- Kayıp Aranıyor
- Medar-ı Maişet Motoru (Diğer adıyla Birtakım İnsanlar)
- Mahkeme Kapısı
Hadi gözün aydın bayadır bekliyordun demi?
Toplu baskı bekliyordum evet.
Everest bu sene M.Ş. Esendal öykülerini de tek kitap olarak basacak.
Sait Faik’in YKY Delta baskısı da yapılır diye umuyorum.
Alper, gercekten Delta, Sait Faik baskısında çok iyi, röportajları bile bu baskıda yer alıyor. YKY Delta serisinde bu baskıyı tekrar yaparsa inan senin için de ayrıca sevineceğim.
Pusuya yattık baskı bekliyoruz
Everest ilk taşı attı.