Doktor Faustus bir çok kişi duymuştur. Uzun süredir sahaflarda aradığımı bulamayınca popüler bir internet sitesinden küçük bir satın alma listesi yaptım. Listeyi aşağıda detaylı bir şekilde açıklayacağım. İnternet alış verişlerini sevmiyorum buna rağmen şuan bulunduğum yerden kaynaklı olarak böyle bir yol izlemem gerekti. Bu ismin ve içeriğinin bağlantılı olduğu çok fazla eser edebiyat dünyasında mevcut fakat ben ilgimi çekenler doğrultusunda ufak bir dizgi oluşturdum. Elbette kitaplara bakınırken kesinlikle okumalıyım diyerek alınması gereken kitaplar bitmiyor. Liste okuma sırasına göre şekillendirilmiştir.
-
Johann Wolfgang Goethe - Faust / Ötüken Neşriyat
-
Christopher Marlowe - Doctor Faustus ( Çok eski bir tiyatro metni. İncelemeden karar veremeyeceğim yayınları mevcut bu sebeple daha satın almadım. Kitapçı ve sahaflardan birinde bulduğumda alacağım.)
-
Mihail Bulgakov - Usta ile Margarita / Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları (Faust temalı okumanın bitiş kitabı. Şuan için plan bu şekilde.)
Faulk’ nerden Türkçeye çevrilmiş ve okunmamış kitap görünce dönüp gitmek pek kolay olmadığı için listeye bunları da ekledim.
-
William Faulkner - Mezar Kazanlar / YKY yayınları
-
William Faulkner - Abşalom, Abşalom! / YKY yayınları
-
William Faulkner - Yenilmeyenler 3. baskı / YKY yayınları