Covid başlayınca zaten Almanya- Türkiye kargosu Almanya- Amerika kargosundan çok daha pahalıya bindi. Edebiyat içerikli alacağımı zaten türkiyede bulurum diye almıyordum ama türkiyede 30 liraya sattılacak ancak ihtiyaç sebebiyle 30euro bile vermeye razı olduğum kitaplara 50-90 euroya varan kargolar istendiğini görünce afallamıştım. Zaten kovid başlayalı yabancı dil kitapların fiyatları çok arttı 5-10-20TL’ye alıcı bulamayan kitaplar Avrupanın bizi Avrupa kargosundan atması neticesinde türkiyede 50-300TL arası fiyatlanmaya başladı. Alıcı elbete buluyorlar normalde 30-50TLarası fiyatlandığında alıp almamayı düşündüğüm kitaplara 120-250TL arası fiyatlar konulmaya başlandı. Alıyor muyum? Alman edebiyatının en iyi 300 romanının 240-250sine filan sahibim ancak inceleme-araştırma türü kitaplar alırsam alırım ama abancı dil kitaplar eskiden çay kahve parasınaydı yahu kimse suratlarına bakmadığından bu günün parasıyla tanesi 50 kuruştan-3liradan hepsini dediklerinde burun kıvırdığım çok olmuştu. Salaklık bendeymiş alacaktım bin kitabı 3 bine arada 10 tane istenilen 5 tane hadi olsun denilen çıkıyor kalanı ise atacaktım depoya sonuçta bir keyif alan almanca ingilizce
bilene hediye etsem dünyalar onun olurdu
Okuma Üzerine - Edebiyat Dersleri - Lafcadio Hearn
Başlangıç olarak Attack on Titan, One-Punch Man, Tokyo Ghoul serilerini öneririm.Orta seviye olarak Bleach, 20th Century Boys, One Pİece, Naruto, Fullmetal Alchemist gibi uzun soluklu ve kaliteli serileri öneririm.Bu uzun soluklu mangalarla iyice piştikten sonra Berserk, Vagabond, Slam Dunk, Hellsing ve Claymore gibi başyapıt olan serilere yönelmenizi tavsiye ederim.Sıralama sizin için farklılık gösterebilir, ben kabataslak bir sıralama sunmak istedim.Özellikle son saydıklarım “efsanevi” mangalardır. ![]()
Böyle bol alternatifli önerilere bayılıyorum.
Şimdilik sırayla tüm önerileri incelemeyi düşünüyorum, sanırım bir zaman sonra manga zevkimi keşfetmiş olurum. Çok teşekkürler. 
Berserk ve Vagabond hariç hepsini okudum. Bu Berserk’i geçen birisi daha önerdi. O kadar iyi midir bu manga?
Şahanedir ama maalesef seri yarım kaldı. Serinin yaratıcısı öldü. 
Baş asistanı elimden geleni yapıp seriyi bitireceğim demiş ama ne kadar iyi olur bilemem.
Umalım da Kentaro Miura kadar iyi hatta daha iyi bir iş çıkartsın ortaya. Ben bu bilgiyi bilmiyordum iyi ki yazmışım.
Serinin devam edeceğini öğrenmek şahane oldu.
Ne demek rica ederim. 
@isos81 Benim hayatımda okuduğum en iyi, en efsanevi serilerden birisidir.Hikayesi, çizimleri, panel kalitesi, karakterleri daha sayamayacağım birçok unsuru harikuladedir, oldukça ağır ve karanlık bir seri…Ben okumanızı ve manga okuyanlarında eğer Berserk okumadıysa muhakkak okumalarını tavsiye ederim.Bir aşktır Berserk. 
@Artorias Üstadın ölümünü hala unutamıyorum…
@Arcade Asistanları devam edilebileceğini söyledi ama hala nihai bir karar yok, yanılmıyorsam birkaç ay içerisinde serinin devam edip etmeyeceği kesinleşecek.Şahsi düşüncem asistanları seriyi devam ettirecek, elbette üstat Miura kadar olamazlar ama ben seriyi nihayete erdirmelerini çok istiyorum.Serinin finalini veya muhtemel düşüncelerini bir ihtimal asistanlarına söylemiş olabileceğini umuyorum.Bakalım sonraki aylar bize neler getirecek. 
Havada bırakacaklarını hiç düşünmüyorum ben de.Çok uzatmadan nihayete erdirirler bence.
Ülkemizde basılsa keşke yeniden 15 tlye alıp okusak dolar ile üzüyor biraz fiyatları.
@Artorias Sizin için Kotaku’daki haberi buldum. 
“We apologize for that, and the state of Berserk hereafter is undecided,” replied the publication. “As soon as it is decided, there will be an announcement in Young Animal , so please wait for that.”
Şu an kararsız durumdalar…
@Arcade Seri devam etse dahi 5-10 kitapta biteceğini düşünmüyorum. Eğer aceleye getirmezlerse volume 60-70 dahi bekliyorum. 
@Yuso4656 Yeniden basılacağına dair pek umudum yok.
@Artorias @Who_Sametto Teşekkürler yanıtlar için. Yarım kalması kötü olmuş. Yine de bir ara okurum sanırım. Belki benim şansıma devam ederler. 
Ben de size aşırı klişe ve ara sıra tekrara düşüyor olsa da Noblesse önereyim madem. Manwha aslında ama ben okurken çok keyif almıştım. 
Ne demek rica ederim.Bu arada Noblesse bilen sayısı pek azdır, okumanıza çok sevindim.Yorumunuza aynen katılıyorum.Harikulade bir seri, zamanında çizimlerini çok beğenmiştim.400. bölüm civarı ara vermiştim maşallah şuan 500’i geçmiş. ![]()
Berserk için zamanında buralarda bir yerlerde roman olarak yazılsa tüm seriler önünde diz çökerdi demiştim. Öyle bir seri Berserk ama maalesef yarım kaldı… Tadını almak adına 3 filmlik bir serisi var. Berserk Golden Age diye. Onları izleyebilirsiniz. Neye ‘‘giriş’’ yaptığınızı çok ufak bir şekilde anlatıyor.
Şey çok komik o mevzuda İngilizcelerinin satışı olabiliyor Türkiyede ama Türkçesine izin yok.Türkiye’nin sonsuz garipliklerinden sadece birisi herhalde.
Nasılsa uygun yere taşınır diye buradan devam edeyim. ![]()
Shounen sevenlerin mutlaka bir göz atmaları gerektiğini düşünüyorum Noblesse’ye. Onun kadar gazlayan bir manga okumadım sanırım. Çizimleri de ayrı güzeldir.
Bu arada Claymore’a ayrı bir paragraf açmak lazım. İnanılmaz güzel bir mangadır, aşırı etkileyicidir (kişisel tabii bu yorum). Ben zamanında çıktıkça okuyordum, sonra hiatus mu ne oldu bıraktım ama tadı hala damağımda. Akıbeti ne oldu bunun biliyor musun hocam?
Mangası sorunsuz finale ulaştı diye hatırlıyorum ama maalesef animesi aynı etkiyi yaratmadı.Manga çok “underrated” kaldı.Gerçekten çok kaliteli benzersiz bir işti ama animesi özellikle Japonya’da pek izleyici çekemedi, sonradan planlar iptal edildi.Uzun bir anime serisi olacaktı ama maalesef iptal edildi…
Süper haber, mangada 474’te kalmıştım, devam edip bitireyim. Zaten aktif olarak bunu ve One Piece’i takip ediyordum sadece, onları da biriksin diye 2 yıldır bekletiyordum. Demek ki zamanı gelmiş. ![]()