Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Benim kutum da geldi. Gerçekten harika.

Çok küçük bir hayal kırıklığı oldu sadece. Minik bir hasar ile geldi kargo kaynaklı.
JBC kutuyu kendinin iki katı büyüklükte bir kargo kutusuna koymuş. Üste ve bir yana köpük eklemiş. Üsteki köpük ile kutu arasına şişme poşet(?) -ki o da sönmüş durumdaydı- koymuş. Ama keşke alta da bir köpük koysaymış. Alttan direk bir darbe almış. Atma-çarpma kaynaklı bir köşe kenar darbesi olduğu bariz. Kıyamet saati kutusu alttan bu darbeyi almış ve biraz yamulmuş. Neyse ki alt kısımda olduğu ve elimle bir nebze düzelttiğim için göz ardı edebileceğim bir hasar.

Yine de bu tarz ürünleri kargolarken paketlemenin çok daha dikkatli ve iyi yapılması gerektiğini iletmek istedim. Malum ülkemizde kargocular işini çok dikkatli yapmıyor. @JBC

26 Beğeni

Kitapların hepsini bkmden aldım. Tedariği 2 hafta sürdü ancak kızıma aldığım çocuk kitapları dahil 60a yakın kitabın hiçbirinde yırtık deformasyon yok.

İçeriğini bilmeden aldığım bir tek Ian Rankin kitapları var. Bütün kitaplarını aldım, inşallah polisiye seven biri olarak pişman olmam.

Kızıma ise İthaki Çocuk ve ama Martı çocuk serisinden kitaplar aldım

39 Beğeni

:black_heart:

33 Beğeni

Yevgeni Zamyatin - Biz kitabını keşke Ayrıntı yayınlarından alsaydınız,İthaki çevirisini çok kötü bulmuştum.

4 Beğeni

Açsam mı açmasam mı derken buzdolabı saatini kullanmaya başladım bile :sweat_smile:

20 Beğeni

Değişimini sorunsuz yaptılar ama indirim bölümündeki 8 kitapta bu şekilde defoluydu.Galiba o hatalı seriyi indirime sokmuşlar.

1 Beğeni

@Greenbriar @Gelu @miman fasiküllerin kapak kalitesi nasıl?

Bu başlığa girince hissettiğim xd

24 Beğeni

İdefix ve Kidega siparişlerim

26 Beğeni

Can yayınları Türk Edebiyatı kitaplarını orjinal metin ve günümüz Türkçesi şeklinde 2 ayrı kitap olarak basıyor. Güzide Sabri kitapları ise sanırım tek kitap. Hangi formatta basıldığında bakabilir misiniz?

1 Beğeni

Mahmut Yesari’yi görünce mutlu oldum. 1945 de veremden öldüğünde sanat camiası haftalarca bunun etkisinden çıkamadı. O dönemlerde her yıl Yesari’nin kabristanında anma töreni düzenlendi. Bir yerde daha yazdım burada, telif hakkının son bulması ile Yesari aramızda tekrar yaşıyor.

4 Beğeni

Yesari’nin bütün öykülerini YKY basacaktı. Hatta 2020’nin ilk günlerinde bir gazetede yayınlanacaklar listesinin içinde görmüştüm. Bassalar çok iyi olurdu ama galiba YKY unuttu.

2 Beğeni

YKY bu aralar sapıttı :slight_smile: bir kitaba tekrar baskıda var diyorlar, üç ay sonra ne oldu diyorum. listemizde yok diyorlar :slight_smile:

3 Beğeni

Merhaba , kitapların arkasında sözlük var . Açıklamalı orjinal metin olduğunu düşünüyorum.

1 Beğeni

Bu arada aklıma Florinalı Nazım geldi. Beşir Avyazoğlu’nun kendisi hakkında yazmış olduğu bir kitap da var. 1920/30’larda sanat camiasında oldukça lakırdısı yapılırmış. Kendisini hakkında övgü dolu sözleri gazetelerde para karşılığı ilan olarak bastırırmış. Kitapta ayrıca, Şair-i Azam Abdülhak Hamit Tarhan’ı bile bıktırdığı ve kendisine Zeyl-i Azam, Zeyl-i Makber sıfatlarını da , Tarhan kendisinden kurtulmak için gazete ilanı ile duyuruyor. :slight_smile:

O dönemlerde gerçekten yaşamak isterdim.

Her ne kadar Florinalı Nazım çok ilginç bir karakter olsa da, ölene kadar Yesari’yi mezarı başında anmıştır.
images
images (1)

6 Beğeni

Yukarda son aldığım kitapları paylaşmıştım. Yazdıklarınızı görünce aklıma geldi.
Küçüklüğümde maddi imkanımız az değildi, neredeyse yoktu. Okuyabildiğim tek şey bir komşumuzun verdiği alttaki meydan larousse ansiklopedileriydi. 24 cilt toplam 12 bin sayfayı 6 punto boyutunda ilkokul ortaokul hayatım boyunca ezberlemiştim. Akranlarım kendilerini leyleklerin getirdiğini zannederken, rahim duvarı kalınlaşmasının kadınlar için riskli bir durum olduğunu falan biliyordum mesela.
Tabi yaş geçti çabaladık, okuduk vs derken, şimdi kitap almaya gücümüz var ama zamanım az, sorumluluklarım çok.
Hikayeyi uzatmadan, istediğiniz birkaç kitabın ismini ve adresinizi özelden atarsanız hediye etmek isterim. Saygılarımla

https://www.nadirkitap.com/meydan-larousse-buyuk-lugat-ve-ansiklopedi-24-cilt-takim-halinde-kitap24128361.html

8 Beğeni

Benim mizacım böyle efenim, işin esprisindeyim. Yine de çok hürmetler saygılar.

O sırada ben xd

txpYLKC8_400x400

18 Beğeni

Amazon kampanyalarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. :blush:

25 Beğeni

Kidega eskisi gibi olmasa da YKY %50 indirim ve 25₺ Enpara iadesi ile hâlâ cazip. Ahmet Ümit’in eksik kitaplarından altısı ve Erland Loe Volvo Kamyonlar.

20 Beğeni

Paul Dirac’ı nerden aldınız acaba? Amazon’da göremedim.

1 Beğeni