Amazonda bu durum nedense çok rastlanıyor. Bende de bir kere kitabın sırtının üst tarafı darmadağındı. Yapışkanı ezilmiş mi ne olmuştu. İlginç gerçekten neden böyle hasarlı oluyor, anlamıyorum.
Ben de 3 kitap almıştım. Birinin köşeleri ikinci el gibiyken diğerleri normal geldi. Daha önce Süresi Dolanlar’ı iade ettiğim için bunu iade etmekle uğraşmayacağım. Şimdi durduk yere kara listeye girip önemli bir kitapta red yemeyeyim. Malum indirimlerin sonucu da belli oldu böylelikle.
Yukarıda da denildiği gibi indirimlerin ayıplı kitapları elden çıkarmak için olduğunu düşünüyorum şu an. Hepsi aynı yayınevine ait %60 civarı indirim ile almıştım. Küçük Öfkeli Gezegen de sanki 20 sene sahafta kalmış da sararmış gibi bir şekildeydi ; yine iyi denebilecek durumda olan oydu fakat o da çok rahatsız etti beni .
Amazon ile görüştüm, iade edip tekrar aynı kitapları alırsam üstüne ödediğim miktarı karşılayacaklarını söylediler ve özür olarak 15 tl’lik bir indirim çeki verdiler.
Kitapları iade edeceğim ama yine böyle gelmesinden korkuyorum, o nedenle tekrar almayacağım. İade için uğraşmak çok zor geliyor bu süreçte ama yapacak bir şey yok hepsi kötü durumda . Yardımlarınız için teşekkürler
.
Hava şartlarından biraz geç gelen kitaplarım. Zweig bir daha okumayacağım diyordum ama kargo bedava olsun diye ekledim.
İthaki’nin yeni kitapları nasılmış bakalım.
Serilere ve okuma etkinliklerine devam.
Rezalet ya bu bence panama 5. Kitabı soranlara uyuz olmuş o yüzden böyle bir kendinden soğutma şeklini benimsemiş. Bu kitapları gözden çıkardıysa depo koşulları da uygunsuz olabilir. Amazonla alakalı değil kanaatimce ama söylerseniz değiştirirler.
Panama öyle diger yayınevleri gibi büyük bir yayınevi değil. Ankarada ufak bie yayınevi. Halka dünya ithakide yarım kaldıktan sonra aldılar ve geç de olsa tamamlıyorlar. Monokl, Kırmızı Kedi almadan önceki Çınar gibi butik sayılabilecek bir tane. Kasıtlı bir şey yaptıklarını sanmam ama amazondan sürekli kitap alan biri olarak depolamaları berbat diyebilirim. Evet her zaman degilse de bazen kitabı istemeyip parayı iade ediyorlar ama ben 30 siparisimin neredeyse 25inde hasarlı kitap almışımdır. Tek güzel yanı müşteri hizmetleri harika. Çözüm icin çabalıyorlar.
10 yıl önce de ankarada butik yayınevi vardı Ankira gibi, internetin ve kargonun bu kadar gelişmediği zamanlar. Bu kadar dağılmış sıfır kitap hiç görmedim.
Bunun sorumlusunun Panama olduğunu nereden biliyoruz peki? Hatalı gelen kitabı deposunda tutup sana gönderen satıcı değil de yayınevini suçlamak saçmalık. Amazon stoklu çalışır ve gelen kitapları deposunda tutar. Yayinevinden onlara gelen kitap arızalı ise iade alır yayınevi zaten. Panama’nın burada herhangi bie suçu yok.
O halde şu savı ortaya atıyorum. Ya yayınevi ya tutarsa diye bir projeye girişiyor ‘’büyüklerden’’olabilmek için sonra zorlanıp elindeki stoğu indirimlerle azaltmaya uğraşıyor. Küçük öfkeli gezegeni de 4.50’ye satmışlardı bu piyasa koşullarında ve kitapların durumu artık umursanmıyor. Ya da büyük yayınevleri ve onların ticari dağıtıcıları böyle butik yayıncının en çok satabilecek ürününü sabotaj ediyor.
Fotoğraflar hiç normal değil.
İndirimi Amazon yapıyor işte. Ben depoda bekleyen kitapları bitirmeye çalıştıklarını düşünüyorum bu yuzden. Yayın evi satıcıya bildiğim kadarıyla yüzde elli indirimle veriyor zaten kitapları, uzerine yuzde 10 15 koyup yuzde 35 40 indirimle satiyor satıcılar. Bazı Yayın evleri yüzde 40 indirimli veriyor mesela, onlarda indirim hiç görmüyoruz. Yani maximum yüzde 35 görenler var.
Ithaki MonoKL’dan Wool serisini aldığında MonoKL halen ilk baskılarını bitirememişti kitapların.
Ben pastanın hep parçalanmasını istiyorum, çünkü diğer türlü tekel gibi davranmaya başlıyorlar.
O kitaplar bana gelse ben anında iade talebi oluşturmuştum. Amazon sonrasında aynı fiyattan almana izin veriyor kitapları.
Amazon yayınevleri ile çalışmıyor, kitapları dağıtıcılardan temin ediyor, depoluyor ve depolar boşalınca aynı süreci tekrar ediyor.
Panama’nın bazı kitapları örnekte olan Halka Dünya ve Küçük Öfkeli Gezegen senede 5-6 kez büyük indirimler görüyor. Ben 2018 - 2019 gibi ilk 2 kitabı 9-10 TL’ye bir marketten almıştım.
Halka dünya serisini 10 gün kadar önce idefix indiriminden aldım bende eski baskılar vardı 4. Kitap için aldım. Amazona stoklanan ürün diğer tekel satıcılara verilmeyen çürükler de olabilir. Yani meyve veren ağaç taşlanır hesabı.
Önce hangisine başlayacağımı şaşırdığım İlknokta siparişim geldi.
Kral Fare’yi forumda görmüştüm yorumları çok güzeldi, çok meraklanarak aldım ama Sisler İçindeki Lut’u da inanılmaz merak ediyorum.
Neyse ki bugün Cuma!
Sisler İçindeki Lut diye önerimi yapıyorum.
Kitapla ilgili memnuniyetlerinizi foruma şikayetlerinizi kitabın çevirmeni @DamlaGol 'e iletebilirsiniz.
Teşekkürler, vallahi galiba ondan başlayacağım.
@DamlaGol bence güzel bir iş çıkarmış, öyle olmasa kitabı daha hakkında hiç bir şey bilmezken sadece okuyanların yorumlarından bu kadar sempatik bulmaz, okumak için sabırsızlanmazdım.
Amazon siparişlerim elime ulaştı. Hızlı geldi ve hasarsız.
Suç ve Ceza’yı 2006 yılında hatırlamadığım bir yayın evinden okumuştum. Okumayan eşime aldım. HAY klasikleri ile Koridor arasında gidip geldim. HAY çevirisi eski olduğundan dolayı Koridor’un çevirmeni bana daha cazip geldi. İkisi de ciltli olması benim için önemliydi. Ayrıca Koridor’un başkaca kitaplarını okuyup memnun kalınca tercihimi bu yönde kullandım. Gerçekten kaliteli bir ciltlemesi var. Yazılara da göz gezdirdim güzel duruyor. Fiyatı: 13,79₺
Yitik Kalpler İstasyonu hakkında hiçbir fikrim yok tamamen eşimin isteği. Fiyatı: 22,38₺
Ömer Seyfettin Hikayeleri Delta’dan. Çocukluğumda okumuştum. Yaş büyüyünce tekrar okumak istedim. Ayrıca bizim ufaklığa da kalsın istedim. Ancak biraz hayal kırıklığı yaşadım. Yazı puntoları çok küçük. Kör olmaktan korkuyorum. Delta’dan başka kitap alır mıyım? Pek sanmıyorum. Fiyatı: 74,93₺
Çok mutlu oldum bu duruma, çok teşekkür ederim. Umarım okur ve seversiniz.
@alper’in dediği gibi memnuniyetleri ve şikayetleri duymayı da çok isterim.
Çizgi romanlara ağzım sulandı.