İki hafta sonra idefixten kargom geldi .Anlamadım miras döngüsü önceki basımda hepsinin içinde ayraç vardı bu sefer sadece tek bir kitapta ayraç var zaten kapak şeklide farklı üç tanesinin ! Ha bide resimde görünen kesikle geldi .Ahh idefix ne diyeyim sana ,çok yoruyorsun insanı .resim|666x500
Altın kitap maalesef içi ayraçlı baskılarını yeni baskılarda bıraktı. Bir dönem modaydı fakat artık değil. Bu dönem de şimdiden bahsetmiyorum. Geçmişte bir gün bırakmışlardı zaten.
İnsanlar çok şaşırıyor gönderimin beş gün olmasına bile. Ben tam 14 gün bekledim dayanamayıp siparişi iptal ettirmiştim…
Kidega stoklu çalışan bir yer değil çoğunca. Ayrıca belli kargo teslim günleri var. Bu sebeple de gecikme oluşabiliyor. Sipariş çekiyorlar fakat kitap gelmeyebiliyor ya da sipariş üstüne sipariş geçmek yerine biriktirip sipariş veriyorlar. Bu gibi aksaklıklar normal. İdefix’te tam hatırlamıyorum ama ya 47 ya da 52 gün filan beklemişliğim var. Her sistemde dönem dönem yavaşlamalar olur. Bu işle uğraşan kişi izne çıkar ve yerine bakacak olan acemidir. Bunlar hep oluyor ve olmuyormuş gibi davranmak bana anlamsız geliyor.
Kidega bu ara hem izlenimi değiştirmek için hem de Alfa’nın deposuna yakın olduğundan sanırım Alfa siparişlerinde çok daha hızlı davranıyor. Sabah sipariş verdiğim Bedenin Tarihi az önce kargoya verildi. Salı verdiğim siparişte dün gelmişti 2 günde.
47 ve 52 korkunç bir rakam ve bunu beklemek Her şirketin kendi politikası mevcut bazısı bir gün dolmadan getiriyor bir diğer haftalarca burada maalesef şirketlerin dikkat etmediği müşteri memnuniyetini görmezden gelmektedir. Halbuki müşteriyi memnun etseler daha çok müşteri çekeceğinide idrak edemiyorlar. Kendileri bilir halbuki biz bir çoğunu illa Amazon gibi davransınlar demiyoruz en fazla 2 veya 3 günde hadi olmadı 4 günde teslim etmeleri. Belki Amazon uçç bir örnek olarak görülebilir ama ortada da gerçekler var…
Amazon’un da çok sıkıntılı siparişleri var. Şikayet sitelerinde okuyabilirsiniz. Yani bazen oluyor böyle şeyler.
Şikayet var sitesinde en iyi markalarda bile sıkıntı olabiliyor. Amazon kitap bölümü çok iyi çalışıyor. Ben bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. En güvendiğim sitelerin başında özellikle kitapta Kitapyurdu ve Amazon geliyor.
Amazon’da 12, kitapyurdu sitesinde ise 23 gün beklemişliğim var benim mesela. Bence bu siteler kitapmatik yapsınlar. Hemen ulaşmak isteyenler aynı fiyatlarla kitapmatikten alım yapabilirler. Avm etrafına konulabilir.
Salı günü verdiğim Kidega siparişim bugün ulaştı. Hepsi Alfa Yayını ama şimdiye kadar çok gecikme yaşamadım ben Kidega’da.
Yaklaşık 10 günlük bekleme sonrası İdefix siparişi geldi.
Şu iki kapağı beğendiğim için ayrıca paylaşayım istedim.
Pazar sipariş, salı kargoya verilme, perşembe teslim, cuma eve intikal Kidega siparişi.
Kitaplar temiz, herhangi bir ezik büzük çizik yok.
BKK serisinin kendi ayraçları çıkınca ayrı bir mutlu oluyorum.
En alttaki kitap hediye, hakkında hiçbir bilgim yok
Bende acaba ürünler defolumu diye düşündüm .üzüldüm bu duruma .
Atlantis Martin Mystere’ler D&R, diğer kitaplar Amazon’dan alındı. Martin Mystere ciltleri yaklaşık on sekiz yıllık, taa 2003 yılında basılmış. Sırayla alıp okumayla baş edemeyeceğimden dolayı artık Fumetti çizgi romanları aralardan seçip okuyorum.
Frankenstein’in çok fazla çevirisi var, en güzelleri hangileri acaba? Bunun dışında çok güzel ciltli, kapaklı baskıları da cezbediyor beni ama bir fikir sahibi olamadım. Tam da birkaç gündür bunu ararken denk gelince sormak istedim.
Alfa Üç Silahşörler kitaplarını kutulamayı düşünüyor mu acaba?
İdefix siparişim geldi.
@HAKOYETO ben size olayın ne olduğunu söyleyeyim. Az önce ben de gelen kargomu açtım ve kitaplara bakıverdim. Altın Kitaplar serinin ilk kitabını 2017 basımı koymuş siparişin içerisine. Diğer kitaplar ise 2021 basımı. Bu yüzden ilk kitapta ayraç var. Yeni basımlara ayraç yapmamışlar.
Yayınevi seriyi yeniden basmış gibi reklam yapmıştı. Oysa ilk kitap yeni baskı değil. Ben bunu yanlış buldum. İlk kitap sararmış rengiyle diğer kitaplardan farklı duruyor. Hiç hoşuma gitmedi bu durum. İnstagram’dan yazdım, bakalım cevap verecekler mi. Bu arada size gelen kitap da 2017 basım mı, bakabilir misiniz?
YKY baskısının çevirmeni Can Kantarcı. Kitap yeni çıktı daha okumadım ama Can Kantarcı’ya güveniyorum, onun versiyonunu okumak için sabırsızlanıyorum.
Çeviri konuları hakkında çok bilgim yok ama forumda bazı arkadaşlar İthaki çevirisini beğenmemişlerdi. İş bankası çevirisi için olumlu konuşulmuştu. Ötüken çevirisi içinde olumlu konuşulmuştu.
@Agape kutulu set yapacaklar mı bilmiyorum.
Ben almayacağım ama bence 1. ve 2. ciltlerin yeni baskılarında sırt numaraları yazılmış baskıları çıkınca set yapsınlar.