Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

1984 ve Talimatlar’ı okusam mı diye kararsız kaldığım için almadım. Çizimler nasıl beğendin mi?

1 Beğeni

Merhabalar, benim deneyimlediğim kadarıyla hiçbir yayınevi elindeki baskıyı bitirmeden bir kitaba yeni baskı yapmıyor. Ellerinde 1. kitap stoğu varken yeni baskısını yapmamaları gayet doğal, yapsalar bile FIFO stok mantığında yine eski baskıyı satıp bitirirler önce. Şirket için mantıklı ve doğal karar yani :smiley: 4 kitabı da yeni gibi bastıkları gibi bir algı oluşturdular derseniz biraz daha anlarım sanırım. Ama içinizi rahatlatmak için yaklaşık bir sene önceki sahaf maceramızı anlatmak istedim sizlere.

Bu seri bende ilk çıktığı zamandan var, yakın bir arkadaşım ve onun kardeşi de benden alarak okumuşlardı. Yıllar geçti, geçen sene pandemi kapanmalarında bu arkadaşım ya ben bu seriyi alayım da kendi kitaplığıma koyayım dedi. Bulamamış, daha ilgili olduğum için bana sordu. Meğer o dönem 4. kitabın baskısı çoktan bitmiş ve sahaf karaborsasına düşmüş :smiley: Arkadaş adına 2-3 hafta bu seriyi takipledim, en son ir instagram sahafından 200 e yakın bir fiyattan seriyi aldık çünkü o sırada yayınevi de yeni basım düşünmediklerini belirtmişti arkadaşıma.

Kitaplar eli-yüzü düzgün geldi, alışverişte sorun yok :smiley: Bu alışverişin üsütünden 1-2 ay geçmeden ne görelim, bu seri bir anda sahaflarda 300 liraya fırlamış bile :joy:

Yani yaklaşık bir yıl süre sonrası basmayı düşünmedikleri seriye tekrar yeni baskı yapmışken ve sahaf karaborsasından çok çok daha uyguna okuyamayanlara kavuşturmuşken keyfinizi kaçırmayın bence :grinning_face_with_smiling_eyes: ( Altın Kitapları da günahım kadar sevmem bu arada :joy: )

1 Beğeni

Resimler güzel bence ama öyle abartılacak bir yanı yok. Taş çatlasa 150-200 kelimeden oluşan resimli roman. Küçük çocuklar için olan kitaplardan. 1984 jelatinli diye açmadım. Çizgiroman da hiç sevmem ama sonra belki pişman olurum diye aldım.

15 Beğeni

Ötüken baskısında iki farklı versiyon karşılaştırmalı olarak sunulmuş

… bu kült eserin ilk baskısı 1818 yılında isimsiz olarak yapılmıştır. Gülsüm Canlı tarafından Türkçeleştirilen eser, daha popüler ve Hıristiyan ahlakçılığına nispeten uygun şekilde yumuşatılmış 1831 versiyonuyla karşılaştırmalı olarak notlandırılmak suretiyle, romanın daha radikal ve tanrı karşıtı bu ilk versiyonu esas alınıp hazırlanmıştır.

Kitabın ilk sayfaları:

1 Beğeni

Amazon siparişim. Bir de Yu Hua’nın Yaşamak kitabını almıştım stoktaki son kitaptı ancak üç gündür hala kargoya verilmedi. (Amazon için rekor bence) Belki stok sayımında bir yanlışlık yapılmış ve ellerinde şu an yoktur diye düşünüyorum.

29 Beğeni

Kidega’dan aldığım Umberto Eco’nun muhteşem eseri… Kidega beni çok şaşırttı hem 3 gün içerisinde kargoyu yollamalarının yanında hepsi jelatinli halde ve hiç bir darbe eziklik yırtılma olmadan göndermelerinin şaşkınlığı içerisindeyim… Birde 150 TL üzerindeki alışverişlerde hediye kitap alabiliyor olmamızada sevindim. Futbol bilgisine çok güvendiğim Serkan Akkoyun’un kitabını görünce hemen aldım… Hediye kitap almakta ayrı bir mutluluk… Artık Umberto Eco’nun diğer eserleri için gözümü karartma zamanı :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

20 Beğeni

Kidega, BKM, Amazonda hepsi %50 ve üzeri indirimle güzel geldi. :slight_smile:

31 Beğeni

Bedenin tarihine ne kadar ödediniz acaba?? Masal ırmakları da bu arada listemde almak istediğim bır eser​:relaxed::relaxed:

Üç kitap 106 liraya gelmiş. Kidega’da halen indirimde. Neredeyse karton kapaktan daha ucuz. :slight_smile: Masal Irmakları ben de vardı aslında ama bulmuşken ciltlisi ile değiştirdim. Böyle daha iyi oldu. :slight_smile:

Amazon siparişlerim

Yeşilin Kızı Anne serisi bir çok faklı yayınevinden çıkmış ilk hangisini alacağıma karar veremedim. Koridor yayıncılık kitapları hem kaliteli hem ucuz olması ve kapağında Netflix logosu olmaması güzel

r

25 Beğeni

Greg Bear Eon’a yazarın çoktandır aradığım ama bulamadığım Hull Zero Three kitabını ararken denk geldim. Eon üç kitaplık The Way serisinin ilk kitabı. Dünyanın yörüncesine bir asteroid’in oturması ve asteroidi keşfe giden ekibin asteroidin içinde bilinmeyen bir medeniyetin kalıntılarını bulmasını konu alıyor.

Orbitsville de aynı isimli üç kitaplık serinin ilk kitabı. Sahaflarda hep abridged denen kısaltılmış metinleri görüyordum. Tam metine denk gelince aldım. İnsanlara ait bir uzay gemisinin yolculuğu sırasında bir Dyson küresine denk gelmesini konu alıyor.

Fountains Of Paradise Cennetin Çeşmeleri olarak çevirilmiş. 79’da Hugo 80’de Nebula ödüllerini almış. Yıldızlara ulaşmak için uzay asansörü kurmaya çalışan bir mühendisi konu alıyor.

Voyage Of The Space Beagle ünlü Alien filminin ilham aldığı bilimkurgu kitabı. Uzay keşifleri temasına sahip bir roman. Uzay Tazısının Yolculuğu olarak Türkçeye çevirilmiş.

City Of Chasch ise JAck Vance’ın Palnet Of Adventure serisinin ilk kitabı. Bilinmeyen bir gezegenden imdat sinyali alınması üzerine gezegene bir keşif ekibi gönderilir fakat keşif sırasında gemi saldırıya uğrar ve kahramanımız hiç bilmediği bir medeniyetin ortasında bir Dünyalı olarak yanlız kalır.

29 Beğeni

Kod mu var acaba ? Çünkü şuan her biri 39.5

Benim iade çekim vardı 17.5 lira onu kullanmışım :expressionless: Ben diğer alışverişte kullandım sanıyordum. 6 ay taksitle 106 liraya gelmiş. :slight_smile:

1 Beğeni

Ciltli kitap mecbur kaldığımda alıyorum örnek ise yukaridaki gibi onun haricinde ciltli kitaplarda yayınevleri gereken ihtimamı gösterip kaliteden çok ödün vererekten kitap basmaları ve aralarının çabuk açılması gibi nedenlerden dolayı tercih etmiyorum. Tercih eden kişilerede saygı duyarım ciltli güzel ve kaliteli olduğunda başka duruyor kütüphanelerde naçizane… İyi okumalar diliyorum size…

Kidega bu sefer fazla bekletmedi :black_heart: Zabit ve Kumandan İle Hasbihal’i hediye olarak seçtim. Üç Silahşörler kitaplarındaki sırt numaralarının ilk iki kitapta olmaması durumuna gözüm nasıl alışacak bakalım :sweat_smile:

33 Beğeni

Ben de zaten böyle demişim. Sitemim buna. Sanki 4 kitabı da yeniden basmışlar gibi reklam yapmışlardı. Ben stoktaki ürünleri satmalarına itiraz etmiyorum. Tabi ki satacaklar. Ama yanlış algı oluşturmak doğru değil. Neyse, yapacak bir şey yok. İlk kitaptaki sararma dışında bir sorun yok kitaplarda.

Şimdi alsam ertesi gün numarasız olarak tekrar baskı yapacaklarından o kadar eminim ki -hayattaki şansım😃- o yüzden yeni baskıyı bekliyorum,bir de kutu sürprizi olursa efsane olacak.Umarım beklemek uzun sürmez.

2 Beğeni

İlk iki kitap şimdilik tek baskı yapmış ve ilk kitap 2017’de basılmış. Kaç adet basıldığı hakkında tam bilgim yok ama bence bekleseniz iyi olur :slight_smile: forumdan da görüldüğü üzere birçok kişi serinin tamamlanmasini bekliyordu satin almak için. Yani bir süre sonra yeni baskı kesinlikle olur diye düşünüyorum :slight_smile:

2 Beğeni

:grin: ilk iki kitabını çok uyguna almıştım Kitapsepeti.com’dan. En kötü ihtimal daksille yazayım 1-2 :rofl:

4 Beğeni

The Walking Dead kitaplarında sıra numarası yazmıyordu. Ben okurken sırasını unutuyorum diye keçeli kalemle sırt kısmına yazmıştım. :slight_smile:

1 Beğeni