Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Dracula’nın Konuğu’nu bayağı merak ediyordum. İçinde kısa öyküler vardı sanırım. İçindekiler bölümü varsa paylaşabilir misiniz?

2 Beğeni

3 Beğeni

İkisi Bkm’den 90 liraya geldi, alabileceğiniz en uygun fiyat burada sanırım.

14 Beğeni

Anlatım dili ve içeriğin ağırlığına dair bir yorumunuz olursa paylaşır mısınız? Ulus Baker hocanın çok güzel kitaplaştırılmış konuşmaları var Deleuze ve Sinema üzerine ama bazı noktalarda anlaması epey zorluyor anlatım dilinden bağımsız olarak.

2 Beğeni

Amazon ve Kitapyurdu siparişleri

25 Beğeni

Çok teşekkürler. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Ne zaman okurum bilmiyorum ama yardımcı olması için şu kitabı almıştım;

Bir de Henri Bergson’un zaman felsefesiyle ilgili bilgi edinmek lazım, Deleuze en çok bu kitaplarında Bergson’un felsefesinden yararlanıyor.

6 Beğeni

Kitaplığa eklenen yeni kitaplar:

1- Devlet-i Aliyye IV (Ayanlar, Tanzimat, Meşrutiyet)- Halil İnalcık
devleti-aliyye-4

2- Osmanlı Tarihinde İslamiyet ve Devlet - Halil İnalcık
3- Ben, Efsane - Richard Matheson
4- Ivan Ilyiç’ in Ölümü - L. N. Tolstoy
5- Erbain - İsmet Özel
6- Uykudaki Uyanıyor - H. G. Wells
7- Martı - Anton Çehov
8- Hayvan Çiftliği - George Orwell
9- Suç ve Ceza - F. M. Dostoyevski

18 Beğeni

Erbain hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum. Ben yakın zamanda başladım okumaya ama hiçbir şey anlamıyorum. Halbuki çok büyük şair deniyor her yerde.

Anladığım tek şiir kitabın ilk şiiri, onu da şair 10 yaşındayken yazmış :droll:

2 Beğeni

Hocam, içindeki şiirleri dinleyebilirsiniz YouTube’dan, hem de İsmet Özel’in sesinden. O şekilde sindirmesi daha kolay olur belki.

Bu kanal bu konuda geniş ve güzel bir arşive sahip, sanırım Spotify’a da yüklüyor.
https://youtube.com/c/DeusExMachina0

3 Beğeni

Eve gidince dinleyeyim, teşekkür ederim.

Ama anlayacağımı hiç zannetmiyorum :smiley:
Ben trt2’nin kelimeler ve şeyler adlı programını izliyorum, orada ismet özel bölümünü izledim geçenlerde. Oradaki üç edebiyat sever de erbainde altını çizmedik yer bırakmadıklarınk söylüyorlardı, tekrar tekrar okuduklarını falan söylüyorlardı.
İnternete bakıyorum, neredeyse tapacak insanlar. Sonra dönüp kitabı açıp okumaya başlıyorum, yok, olmuyor. Allahım diyorum bir ben mi aptalım, yoksa insanlar mı çok zeki? Gerçekten hiçbir şey anlamadım.

Kelimelere kendince anlamlar verdiğine dair şeyler duymuştum, acaba şiirlerini anlamak için poetikasını, düşünce dünyasını vs mi bilmek gerekir?

2 Beğeni

İletişim Yayınları Modern Türkiye’de Siyasi Düşünce Seti için kampanya yaptı. Dayanamadım aldım. Hepsi ciltli. 9 adet de hediye kitap oldu.

31 Beğeni

Sol taraf kidega, sağ taraf arkadas.com.tr
Kidega alışverişimi 25 TL enpara iadesi ile yaptım. Sissoylu’lar küçük boy basım, büyük punto.

28 Beğeni

İdefix 40-45 indirime kayıtsız kalamadım.:slight_smile:

125 üzeri demişler SEPET15TL kodu çalışıyor.

Kidega Alfa - KdG2107 kod - Enpara ikilisi siparişim

25 Beğeni

Ders kitabı lazımdı,dedim ki araya biraz da neden kitap atmayayım okumalık.Bu arada Calvino’nun kitabı sanırım bir üçlemenin son kitabıymış ama ikinci kitabının baskısı yok.Aynı evrende geçen alakasız kitaplar mı bunlar, yoksa birbirine direkt bağlantılılar mı hikâye anlamında?

14 Beğeni

Birbirlerine bağlı değiller. Sadece Calvino 1950-1960 arasında yazdığı üç kitabı Atalarımız başlığı altında tek kitapta toplamış. Bunun sebebini de kısaca öykülerin belli ortak biçimlere sahip olması olarak açıklamış. Atalarımız kitabının sonundaki sonsözde daha detaylı açıklaması bulunmakta.

1 Beğeni

Atalarımız diye bu üç kitabın beraber olduğu bir kitap mı var kısaca?

1 Beğeni

Evet böyle bir kitap var.

1 Beğeni

Türkiye’de en iyi kitap yayını hangisidir?

1 Beğeni

En iyi yayınevini mi soruyorsunuz? Bu konuda objektif bakmak epey zor diye düşünüyorum. Ve en iyi diye bir şeyin olduğunu da pek düşünmüyorum.

3 Beğeni