Evet. İlk kitap gibi okunmalı anlamında değil. Genelde yayın kronolojisi ile okunmasını öneriyorlar. 10. Kitaptan sonra yayınlanmış galiba.
Ben de bunu soracaktım, hangi kitaptan sonra okunmalı diye. Yanıtlamış oldunuz.
Yeni Bahar seriden öncesinde geçen bir zaman aralığını konu alıyor.(18 yıl öncesi olması lazım). Moiraine ve Lan’la ilgili demek doğru olur.
Seriyi bitirince okumuştum. O da güzel bi’ kitap tabiki.
Amazon’dan geçtiğimiz ay aldıklarım. Günlerce parça parça geldiler. Kolay Gelsin hep vaktinde getirirken AGT evde bulamadık gibi bahanelerle ürünleri birkaç gün geç getirip durdu. Kitaplardan sadece Notre Dame’ın Kamburu biraz sorunluydu çünkü kenarına kağıt yapışmış gibi bir şeyler olmuş. Günlerce bu kadar kitabı sipariş edip etmeme konusunda kararsız kalmıştım fakat gelen ve gelmekte olan zamları görünce iyi yaptığımı düşünüyorum.
Felanties evrenine hoş geldiniz. Yapılan bu güzel alışverişin içinde Felanties kitaplarına da rastlamak hoş bir sürpriz oldu. Keyifli okumalar dilerim.
Üstteki iki kitap hariç diğerleri Türk Tarih Kurumu Yayınları.
Kitapların baskı kalitesi beklediğimden iyi ve ciltli.
Aynı gün kargolama yaptılar.
Tema olarak aynı kitapların farklı yayınevlerinde olmasına rağmen alanlarında en iyilerinden diyebilirim. (Satış adedi ve yorumlar)
En üstteki İdefix, altındaki Amazon.
Türk Tarih Kurumu gerçekten çok iyi kitaplar basıyor. Ciltleri de çok kaliteli. Sadece yazı tiplerini değiştirme tavsiyesi vermiştim. Eski daktilo karakterleri gibi bir karakter kullanımları vardı. Gerçekten çok rahatsız ediyordu. Yeni baskılarda da Times New Roman kullanmaya başlamışlar. 10/10
Evet, paranın hakkını fiziki ve içerik olarak veren kitaplar. Farklı kitaplara şans verilebilir
Kral katili güncesi gün.2 yi sipariş verdim bu gün gelicek bakalim ilk kitap baya güzeldi 2. Kitapta iyi olucaktir eminim ama tek korkum kitabin sağlam gelmesi yorumlarda okuduğum kadariyla hep sıkıntılı gelmis kitap kalin ama ciltli değil o yüzden yırtılma yada buruşma ihtimali yüksek inşallah saglam ve eksiksiz gelir
Çok güzel eserler almışsınız tebrik ediyorum ve iyi okumalar dilerim. Genelde bilen bilir diyeceğim Türk Tarihi Kurumu’nun çıkardığı eserler çok geride kalıyor ve tanıtımı da nedense hiç yok ki anlaşılır gibi değil!!
Rusya Tarihi ile ilgili kitabı okuduktan sonra yorumlarsanız sevinirim…
Kitap Sepeti, Kidega ve İdefix alışverişleri
İdefix ilk defa kötü paketleme ve sonucunda kapak köşesi kırık (1960’lı yıllar)
Ülkelerin Tarihi kuşe kağıt ve görseller gayet iyi
Amazon listemdeki kitaplara çılgın indirimler uygulamazsa yılın son alışverişi olacak bu BKM siparişim. BKM’nin saçma sapan iade sistemi yüzünden korkarak açtığım koliden sadece bir fireyle sağ çıktım. Bizans’ın Kadınları’nda ön kapakta ufak bir hasar var.
Fevzi Çakmak’ın günlükleri anı/günce kitaplığımda yerini alacak. Uzun süredir fiyatı yüzünden bekletiyordum. YKY Tarih serisi iyi çalışmalar sunuyor okura. Meraklısına tavsiyemdir.
Normalde özel baskı eser çok tercih etmiyorum ama Ortodoksluklar sadece 8 TL idi. Üç ekmek parası yahu! Türk edebiyatını çok sevdiğim ve ayrıca bir arşiv oluşturduğum için toplu eserler almaya çalışıyorum. Sabahattin Kudret Aksal’ın Gazoz Ağacı’nı daha evvel okumuş ve çok beğenmiştim, şimdi sıra toplu öykülerinde. Nezihe Meriç’i hiç okumadım ama iki ciltlik toplu hikayelerini de en kısa zamanda okumak üzere arşivime kattım. Orhan Pamuk en sevdiğim yazar olunca sadece yazdığı ve çektiği fotoğraf albümlerini değil eserleri üzerine yazılan edebiyat eleştirilerini de topluyor ve okuyorum. Çok doyurucu ve ufuk açıcı olduğunu söylemem lazım. Bu kitap Pamuk’a dair elimdeki üçüncü eleştiri kitabı.
Harika kitaplar iyi okumalar dilerim. Nilüfer Hocayı görünce yazmak istedim. Dünyalar tatlısı, şeker gibi birisidir. Sıfırın altında bir egosu vardır. Doktora tezidir bu çalışma ayrıca.
İran’daki Hatemi ailesi ile bağlantısı yoktur. Oradaki Hatemi’ler “Kh” ile yazılır. Nilüfer Hocanın dedesine bu soy ismini bizzat Atatürk vermiştir. Dönemin en iyi doktorlarından biridir.
Bu dipnotu geçmek istedim.
Tony Judt’u okurken bir nefeste okuyorum. Özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrası dönem ve modernizmin çöküşü üzerine büyük çalışmaları var. Aramızdan maalesef erken ayrılan biri.
Çok teşekkür ederim güzel bilgiler için Fevzi Çakmak’ı kurucu kadroda kilit isimlerden biri olarak görüyorum. Merakımı gidermem lazım bir an önce
Yakın Tarih adında bir dergi vardı, Atatürk’ü Kurşuna Dizilmekten Nasıl Kurtardım? adında bir kitapçık vermişlerdi. Malum düşünceye yakın dergi bu arada. Yeğeni Adnan Çakmak’ın hatıraları bunlar aslında ama. Fevzi Çakmak’ınmış gibi sunuldu.
Zam gelmeden sahaflardan aldığım kitaplar Sahaflar da özellikle yabancı dil kitaplarına zam yapmaya başladılar malesef.
Starfish, Türkçede Kör Bakış (Blindsight) isimli kitabı olan Peter Watts’ın Rifters Serisinin ilk kitabı. Dünyanın jeotermal enerjisini kullanmak için pasifik okyanusunun dibine inşa edilen deneysel bir tesisde çalışmak üzere yüksek basınçlara dayanabilen ve su altında nefes alabilen, biyo mühendislik ile genetiği değiştirişmiş ekip görevlendirilir.
Sparrow ise Mary Doria Russel’ın Metisden çıkan Serçe kitabı. Bu Türkçesinden daha ucuzdu, bunu aldım.
Amazon, Trendyol ve BKM karışık, son zamanlarda yaptığım alışverişler.
Kötülerin Krallığı kutulu seti çok beğendim, merak edenler olursa diye kutu içeriğini ve kitabı paylaşıyorum. Türkiye’de ilk kez gördüğüm şömiz içi baskılı kitap. Ayrıca cildi resim baskılı da ilk kez görüyorum sanırım. Ephesus’un baskı kalitesi gerçekten güzel, bu şekilde yabancı fantastik ve genç yetişkin kitaplarına yoğunlaşırlarsa mükemmel olur.