Cicero okurken araştırma yapmanızı öneririm. Yazar yalancılığı ile ünlü, olayları işine geldiği gibi anlatır. son dönem bazı araştırmalarda bazı ciddi konularda yalan söylediği ortaya çıkmıştı. Bu kitapların içeriğini bilmiyorum ama bunlarda da siyaset gereği salllıyor mu bilmiyorum uyarayım.
Hepsi amazon siparişlerimden gelenler. Üstteki iki ingilizce kitabı çok uyguna aldım. Özellikle kalınlığı açısından Amerikan Tanrıları’nı. (37 lira) Pride and Prejudice’i ise 44 liraya aldım.
Don Quijote ve Kadınlar Adası için çok heyecanlıyım. İthaki’nin Kapsül serisindeki bu kitabı beğenirsem serinin diğer kitaplarını da alacağım muhtemelen. Çünkü kapağına gösterilen özen insanın estetik zevkini okşuyor adeta.
Amazon %37-40 indirimiyle bu ay Jaguar’a düştüm. Sınav masraflarım çok olduğu için başka da kitap almam herhalde bu ay. Elimdeki okunmamışları da eritirim bir yandan.
Dune’ları İlknoktan, diğerlerini karışık olarak BKM ve Amazondan aldım. Bir kaç tanesini Hepsiburadadan aldım, fakat oradan aldıklarımda içindeki ayraçları eksik geldi. Amazondan ve BKMden aldıklarım kusursuz ve hızlı geldiler. Şuana kadar okuduklarımdan yola çıkarak çevirilerinin çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Amazondan aldıklarım diğer sitelere göre yarı fiyatınaydı, almadan orayada göz atmanızı tavsiye ederim.
Bir ayın maaşını yatırdınız sanırım kitaplara :’) Güzel okumalar.
Liste yapmıştım, alayım dedim hazır stoklarda varken. Yoksa alıp fahiş fiyatlara satıyorlar.
Teşekkürler size de iyi okumalar. 
26 Şubat saat gece 11 gibi verdiğim kitapsepeti alışverişim, 4 Martta kargoya verildi ve 6 Martta elime ulaştı. İstanbul’da yaşayanlara normal bir süre gibi gelebilir ama Erzurum’da yaşadığım için aslında bu süre rekor oldu siparişlerim arasında. Kitapsepeti 2-3 gün fazladan bekletti ama kitapların durumu harika olunca o süreyi görmezden geldim açıkçası. En temiz gelen siparişlerimden biriydi.
İş Bankası Yayınları’nda 1800 civarı sayfa Alfa’nın ise 2100 civarı bu fark neden var Savaş ve Barış’ta?
Alfa baskısının sayfa boyutu yaklaşık 19.5 cm iş bankası baskısının 20.5 cm. Sayfaların enleri yaklaşık olarak Alfada 12cm iken iş bankası kültür yayınlarında da yaklaşık 12cm (11.5 den biraz fazla gibi cetvel araya tam ulaşamadığı için yaklaşık ölçü veriyorum). Sayfa doluluk oranları ve puntolar ise fotoğraflardaki gibi (önce Alfa Yayınları sonra İş Bankası Kültür Yayınları) :
Hem ölçülerde hem sayfalarda pek bir fark görünmüyor, belki okuyup göreceğim bir farktır ki bunu okuyup farkı bildirmem için epey bir zaman var
300 sayfa bu ölçüler için fazla bir fark gibi duruyor ikisinin de ciltlisini almak istiyorum ama çok para 
Bende İş Bankası Kültür Yayınları ciltli baskısı vardı onu sattım birkaç ay önce, Alfa’nın baskısına hayran kaldım bence İş Bankası’ndan daha iyi bir iş çıkarmışlar. Eğer amacınız farklı çeviriler okuyayım biri de ciltli olsun ise benim aldığım gibi alabilirsiniz, İş Bankası Kültür Yayınları’nın ciltli baskısının pek bir olayı yok açıçası. Alfa baskısında her ciltte farklı olmak üzere bizi şöyle görseller de karşılıyor :
Keşke aynı sayfaları atsaydınız ama bana İş Bankasının puntoları daha küçük gibi geldi o yüzden fark olmuş olabilir.
Karton kapaklarda da böyle görseller var mı acaba?
Alfa 67. Sayfa 1. Cilt :
İş Bankası Kültür Yayınları 67. Sayfa 1. Cilt :
İki baskıda da hiçbir sayfa aynı olmadığı için aynı sayfayı atmadım, 1. sayfa bile aynı değil
Sayfa sayıları aynı büyük ihtimal vardır.
Eğer İş Bankası’nın karton kapaklı baskısını soruyorsanız yok, Alfa’nın karton kapaklısını soruyorsanız bilmiyorum ne yazık ki. Karton kapakta böyle 2 sayfayı kaplayan görselleri koyması zor oluyor büyük ihtimalle Alfa’nın karton kapaklısında da yoktur.
Ben yanlış anlamışım sayfa sayılarında fark var gibi görmüşüm ondan kaynaklı sorun
Ama resimler çok güzelmiş.
Karton, Cilt pek umurumda değil açıkçası. Eğer karton kapaklı Alfa’da da böyle resimler varsa onları alırım . İş bankasında ise her fransızca çeviriyi dipnot olarak düşmeleri benim için akıcı olmadı. Alfa’dan alacağım kesinleşti.
Sayfa sayıları resimlerden sonraki sayfalarda başlıyor, ama sitelerde her sayfayı sayfa sayısı olarak sayıp sayıyı öyle giriyorlarsa dediğiniz doğrudur.