Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Neden tanımlandığını anlayamadığım 100/30 indirimiyle Amazondan aldıklarım;

23 Beğeni

Yazarın kitapları niye birbirinden farklı yayınevlerinde basılmış hâlâ anlayamadım. İlginç.

İyi okumalar bu arada :blush:

1 Beğeni

Teşekkürler :blush:
Ayrı yayınevinden çıkması bence de çok garip bir durum. Neyse en azından kitaplar aynı boyutlarda olduğu için yanyana sırıtmıyor :smile:

2 Beğeni

Rica ederim :blush: Aynı boyutta olmasına sevindim, kitaplıkta hoş durur.

1 Beğeni

Son zamanlarda fazla kitap almaya başladım. Yeni yıldan önce okumadığım kitaplar rahatsız ederdi. Kitaplıkta ki okunmayan kitap sayısını azaltmak istiyordum. Ama sonra bu düşüncemin saçma olduğunun farkına vardım. Çünkü güzel bi’ kütüphanemin olmasını isterim. Kütüphane dışında yeni kitaplar almak motive de ediyor. Ne kadar okunmamış kitabım olursa olsun bazen kitaplığımda ki hiçbir kitap ilgimi çekmiyor. Yeni kitaplar aldığımda hevesim artıyor. Bu kadar yazmamın sebebi bundan sonra gereksiz yere, bu son alışverişim, uzun süre kitap almayacağım, gibi cümleler kurmamak. Maddi yönden sıkıntı çekmediğim sürece alacağım ya

33 Beğeni

Bin Gemi ve Iokaste’nin Çocuklarını okuduğunuzda beğenip beğenmediğinizi söyleyebilir misiniz?

2 Beğeni

Ben karton kapak aldım fark çok fazla olunca… İç sayfalar kuşe mi acaba ciltli baskıda?

Videolarda gördüğüm kadarıyla kuşe gibi duruyor. Bu tarz bir işte enzo kullanacaklarını sanmam, zaten fiyatı da epey yüksekti. Alanlar daha net bilgi verecektir.

Evet baskı kuşe kağıt.

2 Beğeni

26 Beğeni

Amazon.

17 Beğeni

Merhaba. Bu ayın başında okumuştum. Beğendim ama yüzeysel bulduğum noktalar oldu. Burada detaylı bir şekilde yorumlamaya çalıştım. Dilerseniz bakabilirsiniz. :slight_smile:

2 Beğeni

26 Beğeni

Amazon da olmasa kitap alamayacağım resmen. Şu beş kitabı 150/50 indirimi + bazılarında ekstra %15 indirim vardı, o şekilde 140’a aldım. :smiling_face_with_tear: Bu arada İthaki’nin kaliteyi yerlere serdiğinin resmi olarak Neil Gaiman’ın Yokyer kitabının yeni baskısını gösterebilirim. Eski baskıların kapakları “normal” kartonken şimdikiler kağıt sertliğinde. Buna ters orantılı olarak Yokyer’e 41 TL ödedim. :smiling_face_with_tear:

26 Beğeni

Hepsiburada hafta sonu kampanyasından bir adet Umberto Arte ve 2 Nilüfer Öndin kitabı ilginç şekilde tertemiz geldi. Öndin’in iki kitabı, Umberto’nun tek kitabıyla aynı fiyatta (indirimli halleriyle 80 civarı). Ebatı ve sayfa kalitesi daha iyi görünmekte. Aşağıda iki kitabından görseller paylaşıyorum. Rönesans’ta Botticelli’ye bayağı ağırlık vermiş. İyi de olmuş, zaten Raffaello, Leonardo, Michelangelo kitapları ülkemizde gırla var.

Modern sanat, Celil Sadık’ın da videosunda paylaştığı gibi, daha kısıtlı. Ama mevcut kısımda da güzel bilgiler veriyor. Picasso, Kandinsky gibi isimler epey yer bulmuş. Magritte ve Klimt pek göremedim (Dali de aynı şekilde). Keşke İzlenimcilik için ayrı bir kitap oluştursa. Hayalperest Yayınevi gayet güzel işleri kaliteli şekilde bizlere sunuyor, kendilerini tebrik ederim.

Barok (Caravaggio bu kitapta) ve Gotik Sanat için birer kitabı ile Rönesans ve Simya kitabı da bulunuyor Öndin’in Avrupa Sanatı adına (Bosch’un Dünyevi Zevkler Bahçesi inceleniyormuş bu son kitapta). Amazon’da sadece Gotik stokta, diğerlerini 5-10 lira farkla Babil ya da Hepsiburada’da bulmak mümkün. Ben şimdilik Amazon’u beklemeyi tercih ediyorum. Alıp paylaşan olursa hangilerine öncelik vereceğimizi kestirmiş oluruz.

17 Beğeni

Rönesans Düşüncesi ve Resim Sanatı ile Umberto Arte’nin sayfa kalitesi aynı mı acaba?

Arte kuşe kağıt, parlak, ince. Diğeri kalın ve mat, sanıyorum ikinci hamur.

1 Beğeni

Şöyle büyükçe, ele avuca sığmayan bir alışveriş yapmayı özlemişim. Halit Ziya Uşaklıgil ve Ahmet Mithat Efendi külliyatlarını tamamlamayı hedefliyorum. :herb:

25 Beğeni

Yaldız baskıda sorun yaşayanlar olmuş nerdeyse vazgeçiyordum şansımı deniyim dedim.

27 Beğeni

Hollanda Resminde Grup Portreciliği ile Celil Sadık’ın Uygarlığın Ayak İzleri serisinin son kitabı Mitoloji’yi de aldım bu grupla beraber ama umduğumu vermedi. Hollanda enzo kağıtmış ama içerik ve çeviri güzel. Fakat 500 küsur sayfada yer alan tablo dökümü 1 yaprakta bitiyor. Hem az hem küçükler. Sadık’sa Twitlerinde bolca Pre-Raphaelite güzellemesi yaparken kitapta buna hiç yer vermemiş. Arthur Efsanesi kolundan şövalyelere ve su perilerine vb. giriş yapıp sunabilirdi diye düşünüyordum. Caravaggio’nun Medusa’sı ve Botticelli’nin Venus’u haricinde bolca Zeus, Herkül vb. var. Kampanyayla almış olmasam iade ederdim. Bu halde bile 60 TL’ye falan geliyor. Merak eden olursa daha sonra çıkarır fotoğraflarım.

Cats in Art: A Pop-Up Book

Manet’in köşede soyulma var, her ihtimale değişim kodu aldım. Çerçevenin üstünde olunca göze batıyor. Belki bu renk bir kalem bulursam onunla boyarım.

20 Beğeni