Bugün 1 yıl aradan sonra Kızılay’a indim. İnmişken kitabevi gezmemek olmazdı. Gezerken de dayanamadım ve bu kitabı aldım 
Metro Amazon 75/20 koduyla, gerisi Kidega. Farseer dışındakileri Kidega enpara kampanyasını kullanabilmek için aldım. 10/100 kodu da ekstra oldu. Aslında Farseer almak yoktu aklımda ama forumda çok hypelandığı için, baskısı da çok iyi olunca almış bulunduk kader olarak.
Mağazada indirimi vardı. Aldığım yer Türk Tarih Kurumu. Başka mağazaları nerede var bilmiyorum ama ben Ankara’da kurumun kendi yerinden aldım. İnternet sitesi de mevcut: https://emagaza-ttk.ayk.gov.tr/
Malum, sürekli kitaplara zam geliyor. O yüzden uzun zamandır listemde bekleyen kitapların bir kısmını bir an önce alayım dedim ve Amazon’dan bu dördünü aldım.
Kralkatili’nin üstü hafif soyulmuştu, direkt bantladım daha kötü olmasın diye. Sürekli o şekilde soyulan veya yırtılan kitaplarımı bantlıyorum, umarım yalnız değilimdir bu konuda. 
Kitapyurdu’ndan uzun zamandır alışveriş yapmıyordum. Pegasus’un %50 indirimi denk gelince almayı istediğim iki kitabı sipariş verdim. İki polisiye roman Ölümcül Beyaz ve Bernard Minier’in Işığı Kapatma kitaplarının her biri 40 TL’ye gelmiş oldu. Ölümcül Beyaz çok kalın bir kitap (775 sf). Bu anlamda fiyatına değiyor diyebilirim. Diğeri de yine kalın bir kitap 557 sf. Baskılar gayet iyi.
Şimdi ben bu iki kitabı aldım ya, fiyatları kesin düşer
. Bazen oluyor böyle, en son Hyperion’da oldu. Neyse sağlık olsun.
Bir de Ahmet Taşağıl’ın Kök Tengri’nin Çocukları’nı artık kitaplığıma katma vakti gelmişti.
Üç kitap da tertemiz, hasarsız geldi.
“BKM pişmanlıktır.” düşüncesini yine değiştiremediler. Ayın 10’unda ve 14’ünde verdiğim iki sipariş dün geldi onda da 1 kitap zedeli geldi.
Kubbenin Altında 'yı takoz olarak kullanmışlar.
Sol tarafta olanlar İdefix ve Kidega sağ tarafta olanlar BKM’den. Yeni kitap olmaları nedeniyle raf/depo yıpranması olmadan geldiler. BKM’den 7 kitaplık yeni ve tekrar baskı HAY siparişimde var ama 12-13 gün oldu bekliyor. 
Koridor artık yeni kitaplarını ambalajlıyor ve içine 3-5 ayraç koyuyor. Ambalajlamaları çok iyi olmuş. Kitabın rafta veya depoda yıpranmasının önüne geçerler. Koridor son yıllarda yaptıkları ile favori yayınevlerim sıralamasında ilk sırada. 
Yeşil Heinrich baskısının cilt ve kağıdı tam beklentimi karşılamadı (Kor’un geçmiş bez baskıları ile kıyaslıyorum) ama yine de güzel baskı yapmışlar.
Önceki gün benim de Dede Korkut kitabı ambalajlı halde gelmişti. Ambalaj tozlanmayı, sayfaların yıpranmasını engelliyor dediğiniz gibi.
Evet Ötüken’de çoğunlukla kitaplarını ambalajlıyor. Özellikle Dede Korkut - Ötüken klasikler gibi baskıların ciltleri çok çabuk çiziliyor.
Ben başıma gelene kadar BKM’den almaya devam edeceğim galiba.
Ama o gecikmeyi ben de her siparişimde yaşadım maalesef.
Bkm’den 7 kitap sipariş vermişdim və kartdan paranı çıktı ama 4 eksik kitap gönderdi bir hafta önce. Eksiklerden biri bir kaç gün önce 3 TL’ye düşmüş İnsan Neyle Yaşar? HAY ciltli baskı.
Mesaj attım dün, instagramdan da yazdım. Değişim yapamıyoruz iade edin diyorlar. “İyi de ben iade etmek istemiyorum sizin gönderdiğiniz ayıplı malın değişimini istyorum” dedim. Bakalım sonuç ne olacak.
Bende her seferinde korka korka sipariş veriyorum ama malum kitap fiyatları uçmuş durumda kitapçıdan gidip almamın imkanı yok 50 tl altı asla satılmıyor. 
Aslında bütün yayınevlerinin aynı yolu izlemesi gerekiyor. Dergiler nasıl satılıyorsa kitaplar da aynı şekilde satılmalı artık. Hatta bu konuda bir kampanya düzenlense yeridir. Çamurlu, tozlu, üzeri kalemle çizilmiş, yırtık, ezik, ayraçsız, sayfaları bükülmüş, orasına burasına etiket basılmış kitaplarla karşılaşmaktan bıktım. (Bkmkitap ve Eganba, siz en rezilisiniz!) Çok mu zor ya da maliyetli jelatinli kitap satmak da kimse yanaşmıyor buna anlamıyorum.
Uzun zaman oldu kitap alışverişi paylaşmayalı. Sol taraf idefix’ten, sağ taraf bkm’den. Bkm’de ithaki indirimiyle aldıklarım daha gelmedi 10 gün olacak ama şaşırmıyorum artık.
Hocam müsait olduğunuz zaman dünya felsefe tarihinin oluşumun adlı kitaptan içindekiler görselini ve rastgele bir iki adet içinden fotoğraf atabilir misiniz?