Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

3 Beğeni

Merhaba, Cihannüma’yı nereden aldınız acaba? Fiyatı da çok yüksek kaç lira?

1 Beğeni

23 Beğeni

İris Murdoch’lar için kalpledim…

2 Beğeni

Arkadaşlar, Darwin’in Türlerin Kökeni kitabı Alfa baskısı 504 sayfa, İş Bankası 720 sayfa olarak görünüyor. Nedeninin ne olduğunu bilen var mı? Sadece 1’er cm’lik boyut farkı buna neden olabilir mi?

1 Beğeni

Merhaba Kitap Fuarı’nda İstanbul Kitapçısı’ndan almıştım. 600 TL’ye geldi. %40 indirim vardı. Şu an Kırmızıkedi sitesinde 687 TL fiyatı.

2 Beğeni

Gerçekten çok iyi bir fiyata almışsınız. Güzel günlerde okuyun.

2 Beğeni

Amazon 19 TL bakiye yükleyince Sabahattin Ali’ den bu iki kitabı sipariş etmiştim. Dün elime geçti üşendiğim için ancak atabildim… :sweat_smile:

15 Beğeni

Çevirmen twitter paylaşımında bolca not eklediğini söylemişti. Biyolog olduğu için günümüz bilgilerini de vermek istemiş.

2 Beğeni

Temel fark kitap ebatları.

Onur ve Alfa baskıları biraz uzakta o nedenle Ginko (Ginko -Alfa ebatları aynı) baskısı ile birlikte fotoğrafladım.

Sol - Ginko
Sağ - İş Kültür

İş Kültürün ayrıca yaklaşık 40 sayfa notlar ve 20 sayfa civarı sözlük var. ( Önsözler sayfa hesaplarına dahil edilmemiş. :slight_smile: )

9 Beğeni

@alper @maymunlarguclubrlkte bu durumda İş Kültür baskısını almak daha mı mantıklı olur? Öneriniz nedir?

Çeviri bilmiyorum.
Ciltli alınacaksa baskı elbette İş Kültür :slight_smile:

Belki daha güncel bir çeviri olması ve çevirmenin konu ile alakalı olması ve hala bu konuda akademik çalışan biri olması nedeniyle iş kültür tercih edilebilir.

3 Beğeni

En sevdiğim yazar ve kendisinin en sevdiğim hikaye kitapları. Birileri Sabahattin Ali okuyunca nedensizce çok mutlu oluyorum. Keyifli okumalar bitirdikten sonra görüşlerinizi duymak isterim. :slight_smile:

2 Beğeni

200 yıl önce yazılmış bir kitap, çok da okumaya gerek yok diye düşünüyordum. İş Bankası tam buna bir çözüm getirmiş. Bir biyolog tarafından çevrilip açıklanması çok büyük bir avantaj bence. Anlaması daha kolay olur diye tahmin ediyorum. Kitapları incelemedim ama biraz da İş Bankası’na güvenmekten İş Bankası’nın baskısı daha mantıklı geldi.

4 Beğeni

Tabii nadir inceleme paylaşıyorum gerçi ama özelden kitap hakkında konuşabiliriz.

2 Beğeni

Bu konuda benim fikrimde benzer. Evrim Kuramını öğrenmek için Darwin ile başlamak en baştan zor bir okuma uğraşı olur. Darwin’in edebi bir dili yok bu nedenle özellikle eski çeviriler çok agdalı. İlk çevirileriden biri olan Onur Yayınları bildiğiniz zulüm. :slight_smile: İş Kültür çevrisine ben biraz baktım güncel bir çeviri olması nedeniyle diğer çevirilere göre daha sade bir dili var.

Ama Evrim Kuramı okumak için daha anlaşılır kitaplar var, Darwin yerine onlar tercih edilebiler. Hem Darwin’den bu yana Evrim fikri çok gelişti. Evrim Agacı sitesinin bu konuda kitap tavsiyeleri olmuştu. Belki sitelerinde hala vardır o tavsiyeler. Kurucusu Çağrı Mert Bakırcı’nın Evrim Kuramı kitabı da çok anlaşılır bir kitaptır, o da okunabilir.

6 Beğeni

Çok memnun olurum. (20karakter)

1 Beğeni

Ben de yeni yeni evrim teorisi ile ilgili okuyorum. Okumaya başladığım kitap Ernst Mayer’ in “Evrim Nedir?” kitabı ancak biraz zorlanınca Evrim Ağacı’ nın youtube kanalında evrim dersleri başlığıyla yayınlanan oynatma listesindeki videoları izlemeye başladım. Çok daha anlaşılır, temel bir düzeyde ilerliyor videolar. Bu arada Cosmos belgesel-dizisinde de evrime değiniliyor. Videolar ve belgesel sonrası kitaba kaldığım yerden devam edeceğim :grin:

3 Beğeni

Yine ÇMB’nin 50 Soruda Evrim kitabı da gayet iyi. Storytel’de de mevcut.

4 Beğeni

Bir kitap İş Kültür’de varsa eğer onu öneririm ki ben de bu kitabı aldım.

2 Beğeni