Özellikle Rus Edebiyatı’nda Nuri Yıldırım çevirileri gerçekten harika. Keşke daha fazla çevirileri olsa.
Evet, çok az çevirisi var.
Cem’in Çehov baskısı dışında çevirilerini okumadım.
Şimdi arayıp bulamadım ama bir yerde / bir söyleşisinde bir iki yılda bir kitap çeviriyorum gibi bir şey söylemişti.
Sonradan ekleme: Söyleşiyi buldum.
Hazırladığınız yeni bir çalışma var mı? Günleriniz nasıl geçiyor?
Evet, geçen hafta Gogol’ün Ölü Canlar’ını bitirdim, sekiz ay Çiçikov ile yatıp Çiçikov ile kalktım. “Kızım” (kedimin adı) bile odama girmez oldu, protesto ediyor. Sonbaharda Yordam Kitap’tan çıkacak. Şimdi kapsamlı bir sunum yazmam lazım. Gogol hiç şüphe yok ki dev Rus yazarlarının en büyüğü, hayal gücü en sınırsız olanı, hiçbir ekole, edebiyat akımına dâhil olmayan, Avrupa etkisinden en uzak, tamamen özgün, diliyle, seçtiği konularıyla her şeyiyle yüzde yüz orijinal bir yazar. Belinski’nin ifadesiyle Rus edebiyatına âdeta gökten inmiş bir yazar. 10-12 yıl gibi çok kısa bir edebiyat kariyerine (1830-1842) neler sığdırmış öyle! 19. yüzyıl dev Rus romanın üç kurucu babası Puşkin (düz yazıları: Yüzbaşının Kızı ve Belkin hikâyeleri), Lermontov (Zamanımızın Kahramanı, 1840) ve Gogol’dür (Ölü Canlar, 1842). Dostoyevski’ye ait olduğu söylenen ama çok büyük olasılıkla anonim bir söz olan, “Hepimiz Gogol’ün Palto’sundan çıktık” sözü gerçeği ne kadar güzel özetliyor.
Yılda bir kitap çeviriyorum. Sırada ne var, henüz ben de bilmiyorum. Biraz ara vermem gerek. Çeviri ömür törpüsü…
Ölü Canlar ve Oblomov’u birkaç yayınevinden okumuştum. Ama bu çeviriler hakikaten bambaşka bir seviyedeydi. Demek ki yoğun bir emek mahsulü.
100.Yılında Cumhuriyet’in Popüler Kültür Haritası 3 ve Boş Dolaplar kitaplarını aldım.
İdefix’ten %7 sepet indirimi ve 30 TL mobil uygulama indirimi ile %50 den fazla bir indirim olmuş oldu. Sazlı Cazlı Sözlük ve Yıldızların Altında kitaplarıyla beraber güzel bir set olmuş oldu.
Sus Barbatus çok güzel bir kitap. Umarım seversin
Bu hangi site veya kitapçı. Bulamadım.
Bitmeyecek Öykü çok merak ettiğim ve uzun zamandır almak istediğim bir kitaptı.
HAY Klasikleri’ne de Katip Bartleby, Mutlu Yaşam Üzerine & Yaşamın Kısalığı Üzerine, İnsan Neyle Yaşar ile başlamıştım. İki kitap ile seriye devam ediyorum yine. Bu arada seride ilk kez bir ciltli kitap aldım ve çok beğendim gerçekten.
Kitapları da Amazon’dan aldım. EKOL kargo firmasına verilen kitap biraz geç geldi. Onun dışında bir sorun çıkmadı.
Bayıldım. Yazarın yazım tekniği, betimlemeleri, doğayı tasvir gücü harika. Bazı okurlar dilinden şikayet etmiş de ona istinaden söylemek istedim. İlk sizde görmüştüm, sonradan birkaç arkadaşım daha önerdi. Keyifli okumalar
Haftasonu idefix’den almıştım. Sepette ek %7 indirim ve uygulamaya özel 250 üzeri alışverişe 30 TL indirim kodunu birleştirmiştim. 201 TL’ye inmişti. Ben aldıktan sonra farkettim, ürün sayfada Stoğa Gelince Haber Ver’e düşmüştü.
Evet kimi o yönlerden dolayı beğenmemiş. Ben de okuyunca çok sevmiştim, keyifli okumalar
Kitapçı ve kitapyurdu karışık. En çok Sofie’nin Dünyası için heyecanlıyım. Lisede felsefe hocam tavsiye etmişti. Bana tavsiye edilen kitaplara er ya da geç bakarım. Buna 5 yıl sonra bakmış olacağım ama olsun .
- Roket Bilim Kurgu Dergisi
- Stefan Zweig - Olağanüstü Bir Gece
- Jack London - Martin Eden
- Samipaşazade Sezai - Küçük Şeyler
- George Orwell - 1984
Çoğunluk amazon ve kitapyurdu sitelerinden.
Küçük Adam Ne Oldu Sana?
Malina
Çanlar Kimin İçin Çalıyor
Sokak arasında sahaf ve kitabevi karışımı bir yerden.