Kargalar Büyücüsü ve Malazan 3 amazondan 210 liraya denk geldi.
Geri kalan kidega 307 liraya denk geldi.
Malazan 3 te tırnak izi tarzında alt tarafında hasar vardı içeri göçme dikkat edilmezse yaklaşık 50 sayfada alt tarafta yırtık olabilir çok önemli değil.
Lolita da resimde belli olan bir özür var hasar demiyorum basımdan kaynaklanmış sanırım kargo hasarı değil.
Tek eleştirim aras kargo apartmana gelip aşağı bırakıp gitmişler hol tarzı masa var ,arasan aşağı iner alırdım…Babamı bırakmaya gidince gördüm.
Bak bunların da biri Türkçe ciltli, diğeri ciltsiz ve ciltsiz yabancı baskı diğerinden çok daha küçük. Ama ikisinin ağırlığı aynı. Yabancı basım elde ve okumada çok iyi bir his verirken türkçesi bir şeyler fena yanlış hissinden başka bir his vermiyor. Peçetelik tutmak gibi. Elimdeki yabancı baskı ciltlerin sayfalarını karıştırırken dahi kağıt ve cilt seslerinden içim kamaşıyor, ama Türkçe ciltlilerde böyle bir şey katiyen yok.
Kitap geldi elime aldım ve kitaba resmen saygı duydum. O derece özenli ve güzel basılmış. Kağıt baskı cilt her şeyi kaliteli.
Okumaya kıyamadım gözden geçirip hemen jelatinledim.
Bir de şöyle bir şey var maalesef: insan o kaliteye alıştıktan sonra zaten artık ne yazık ki -özellikle ciltli kitaplarda- yabancısını almaya can atıyor zaten Alfa’nın veya İthaki’nin veya diğerlerinin bastığı ciltlilerin gerçek ciltle yakından uzaktan alakası yok. Gerçek ciltli bir kitabın sayfaları, okurken cildin çıkardığı çıtırtılar dahi insanı mest eder. Pahalı şeyler değil üstelik, yurt dışında 20-30 dolar fiyata satılan kitaplar bunlar altı üstü. Asgari ücretle çalışan birinin dahi yer çatlasa 2 saatlik mesaisiyle alabildiği şeyler. Burda 200-300-400 veriyorsun ama yine de değmiyor. neyse sustum gidiyorum teşekkürler
Kidega siparişim geldi ki keşke gelmeseydi iptal edilseydi…Ayn Rand seti @Agape 'de olduğu gibi kutusu param parça şekilde geldi, ciltli aldığım Türlerin Kökeni ciltsiz, Babylon Berlin hasarlı geri kalan kitaplar ise mucize eseri sağlam geldi…
Ayn Rand’ı iade mi etsem durumu idare mi etsem kararsız kaldım çünkü o da ayrı bir uğraş…Daha kutuyu açarken tepemeleme şekilde konulduğunu anladım.Paketin üstü oval şekilde şişmişti, amiyane tabirle paketi hazırlayanın yatacak yeri yok desem yeridir…
Sağol ama geçecek gibi değil.
Kitaplara zarara gelmemesinin sebebi aldığım kitapları dayanak diye çevresine sıkıştırmış bu yüzden Rand’ın kutusu açılmamış…