Monsieur Proust kitabını başka bir yerde ilk defa görüp Amazon’dan aldım. Samsun’da bir sahafta gezinirken denk geldik eşimle, bizim gördüğümüz eski basımıymış ve pislik içindeydi. Proust’u çok sevdiğimden dolayı nasıl heyecanlandım bir bilseniz. Sahaf olduğu için pahalı değildir diye düşünürken kasaya koştuk, pc karşısındaki beyefendi kitabın adını bir yere yazdı, bize kalırsa ünlü kitap sitelerindeki fiyatlarına baktı, sonra da 90₺ dedi. Bu kitap eski basım, tozlu, pislik içinde ve 90₺. İnternetten baktık hemen, yeni baskısına 86₺ vermek daha cazip olur dedik. Çevirisi de aynıydı üstelik güncellenmiş falan diyordu. Sahafın ise tek faydası bu güzel kitapla tanışmamı sağlamak oldu.
İdefix’ten verdiğim üçüncü sipariş. Önce üçüncüyü göndermişler
Richard Dawkins’in Ataların Kökeni’ni forumda gördüm hoşuma gitti ve sipariş verdim. Esendal’ları Yapı Kredi’den aldım. Sunuş yazısında sadeleştirmeye gidilmediği yazıyor. Gerçi gördüğüm kadarıyla Esendal oldukça sade yazmış zaten. İyi mi yaptım YKY seçmekle bilmiyorum. İş Bankası sadece Ayaşlı’yı basmış. Acaba aralıklı mı basacak kitapları, emin olamadım.
Ve Kızılmaske. Ölümsüz Ruh. Örümcek Adam’la beraber en sevdiğim çizgi roman kahramanı. İlk iki cildini sipariş verip bi’ nostalji yapmak istedim . Kitabın boyutu biraz tuhaf. Kare şeklinde olmuş. En azından eskiden Tay’ın bastığı formata alışkın olduğum için bana tuhaf geldi. Yine de hoş. Birkaç cilt daha alıp duruma bakacağım, hepsini alır mıyım bilmiyorum. Belki de hepsini alırım. İndirimle her bir cilt 71 liraya geldi. Eskiden çizgi roman/kitap okumak bu kadar pahalı değildi.
Fiyatlardan dolayı artık kolay kolay kitap alamıyorum daha doğrusu içimden gelmiyor ama arada da HP Premium dan başka şeyler alınca gelen parapuanlar ile bazen manga alıyorum piyasadan ucuza geliyorsa. Horimiyaları da öyle aldım, diğerleri de Kadıköy’de işim olunca bari alayım kafasıyla aldım. Kan ve Bal ın indirimini de Amazondaki arkadaşım attı ama şömizi arkadan biraz soyulmuş geldi ondan iade talep ettim ama garip bit şekilde eski sistemdeki gibi para iadesi yapıp ürünü bende bıraktılar
Temel Parçacıklar’ı gördüğümde sizde, aynı şeyi ben de düşünmüştüm, kalpler bir.
Çok teşekkür ederim, çok sevindim!
Profil resminiz de ayrı güzel, tatlış teyzenin sesi yankılandı beynimde.
Nihayet birkaç yıldır gözümün olduğu Carrion Comfort’u uygun fiyata bulabildim Carrion Comfort Dan Simmons reyizin yayınlandığı dönem Bram Stoker ödülü almış olan korku/gerilim romanı. Red Planet ise Metis Bilimkurgu Serisinden yayınlanmış olan Kızıl Gezegen.
Kitapyurdu siparişim. Ağırlıklı Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eserlerini aldım. Bir tane de Mahmut Yesari. Fiyatlar uygundu. Alttaki iki kitap uzun zamandır sepetteydi, artık alayım dedim.