Nadirkitap ve kitap sitelerinden, Kasım-Aralık alışverişim.
Bende de TTK nın 1995 basımı var. İçerik açısından bir sorun göremedim ama, sizdeki basım kesinlikle daha özenli ve göz dostuymuş.
Hangi kod acaba bu? 20krktr
Yeni hesaplara verilen AMZN80 kodu.
İdefix siparişim geldi. Kitaplarda herhangi bir sorun yok. Mim Mim Grubu’nu merak ediyordum. Şu an okuduğum kitap biter bitmez başlamayı düşünüyorum. Bahar Akman’ın Derin Uyku’su polisiye olarak övgü aldı. Onu da kısa zamanda okurum
Taschen’in kitaplarını Türkiye’de bir yayınevi bassa keşke diyorum kendi kendime, sonra fiyatlarını görünce vazgeçiyorum. :DD
Türkçe basılıp daha pahalı olma ihtimali de var.
Hocam şu twiti görmüştüm. Kitapları ne zaman okursunuz bilmiyorum ama okumayı düşündüğüm bir setti. İdeolojiyle ilgili eleştirilere tamamım ama böyle falso bir şey olunca bilemedim açıkcası. Siz veya forumdaki birisi setten herhangi bir kitabı okuduktan sonra yorumlarsa müteşekkir olurum.
https://twitter.com/kuru83/status/1733782143694749793?t=DGJSUqn_BfZudqKljuIBmw&s=19
Hocam doğrusu yakın zamanda okuyacağımı sanmıyorum. Yine doğrusunu isterseniz setle ilgili herhangi bir araştırma yapmadan satın aldım. Objektif bakış açısıyla yazılmış bir set olduğunu düşünerek aldım. Öyle mi değil mi bilemiyorum.
Eklediğiniz tweet dışında (böyle bir şeyi nasıl yazmış, gerçekten ilginç) setle ilgili olumsuz yorumlara/değerlendirmelere denk geldiyseniz belirtmenizi rica ederim. Vakit varken iade edebilirim böylece. Şimdiden teşekkür ederim.
Belli aralıklarla bazı kitaplarında İletişim Yayınları’nın tarihi olayları farklı bakış açılarıyla irdelemeye çalıştığını iddia edip onu büküp değiştirerek manipülatif hale getirdiği olmuştur. Bu yüzden özellikle tarih kitabı okuyacaksam belli konuları kıyaslama gereği duyduğum da baktığım yayınevlerinden birisidir.
Mete Kaynar’ın derlemesi piyasadaki en derli toplu derleme olarak duruyor. Satış sitelerinde ve sosyal medyada gördüğüm yorumların neredeyse tamamı dönemi iyi yansıtan okunması gereken bir eser olduğunu belirtmiş, 3-4 yorumda da belli kısımların kendi ideolojik perspektifine göre derlendiğini ve bunu göze alarak okunulması yazılmış. Hepsi 1-2 cümlelik yorumlar, açıkça artılarını ve eksilerini ortaya koyan bir incelemeyle karşılaşmadım.
Amazon… Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerine okumayı planladığım kitaplardan devam ediyorum. Ayrıca Selçuk Baran kitaplarını hediye etmek için aldım. Seçme öykülerin olduğu Öğle Saatleri’nin 2. basımında kapak rengi (Kırmızı) değişmiş. Arkadaki kitaplıkta olan 1. baskısı rengi olan pembe daha güzel duruyordu. YKY’nin yıllar önce basılacağı söylediği yazarın günlüklerinden oluşan kitabı dört gözle bekliyorum. Elimde olan kitaplardan içerisinde edebiyatının eksik olan özel parçasının tamamlanmasını çok istiyorum.
Sizce kitaplara yılbaşından sonra hemen mi zam gelir yoksa martı bulur mu ?
Bence 1 ay bile geçmez zamlanması. Kitaplara zam gelir maaşı da geç alırız her zamanki gibi.
Doğruluk Kılıcı serisini iki hafta önce Amazon’dan aldım. Ama Amazon çok uğraştırdı. Hasarlı ve aşırı sararmış kitapların değişimi için yok fotoğraf yükle, yok fotoğrafın yanına bir kağıda sipariş no isim soy isim yaz çek gönder, sonra bizden mail bekle vs vs. Amazon’da değişim ve iade adeta işkence haline gelmiş. Baktım çok uğraştırıyorlar bazısını hiç değişime göndermedim. Pegasus da serinin devamını basar mı bilmiyorum. Serinin 4-5 kitabı indirimlerle çok uygun fiyata geliyor diye aldım.