Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Alfa’nın yeni çıkardığı ciltli denemeleri alan varsa memnun mu acaba? Bir de almak için Amazon’da 200e 80 indirimini kullanacaktım geçenlerde hesabıma uygulamıştım ancak şuan kullanmak istediğimde görüntüleyemiyorum. Sebebi nedir bilen var mı? Prime üyesi değil hesap.

1 Beğeni

Victor Hugo nun 93 Devrimini anlatan kitabı için Alfa baskısını mı yoksa iletişim baskısını mı önerirsiniz?

@alper sanki sen geçenlerde almıştın diye hatırlıyorum. İnceleme fırsatın oldu mu?

1 Beğeni

Amazon %30 toplam 99₺ tuttu.

Kadın Öykülerinde Avrupa

İlk defa Laputa ve Dorlion alıyorum umarım çeviri iyidir.

19 Beğeni

Amazon

25 Beğeni

Amazon

13 Beğeni

Evet ben Alfa’dan satın alıp okudum.

Çevirileri bilmiyorum, o konuda fikrim yok.

Baskı olarak ise Alfa’ klasiklerin ebatları İletişime göre bence daha iyi.

2 Beğeni

Selamlar! 5 günlük bir Bakü gezisi yaptım. Orada da tabii ki kitabevlerini es geçmedim :slight_smile:
Zaten şehirde adım başı kitapçı var görmemeniz mümkün değil. Kitaplar Azerbaycan Türkçesi, Rusça ve Türkiye Türkçesi olarak var her kitapçıda. Ama en çok Rusça kitap olduğunu söylebilirim.

Baku Book Center eski bir binada yerleşen devasa bir kitabeviydi. İçinde kahvecisi, oturup okuma yerleri, çocuklar için yastıklı yerleri ve etkinlik salonu olan muhteşem bir kompleks.

Libraff Kitabevleri bizdeki D&R tadında, büyük olanların içinde kahvecisi var. Stories Coffee adında.

Bir de Ali & Nino Kitabevleri var. Mağazaları biraz küçük ama samimi bir ortamı var. Mahallenin kitapçısı tadında.

Bir de Nizami Gencevi adına Edebiyat Müzesi var mutlaka gezmenizi tavsiye ederim. 1920’ye kadar olan yazarlar ve şairler bizim de bildiğimiz Nizami, Nesimi, Köroğlu, Fuzuli ama 1920’den sonra sovyet rejimi başladığı için bu dönem iletişim çok sınırlı oluğundan bu yazarlar Türkiye’de pek bilinmiyor. (Mikayıl Müşfik, Celil Memmedguluzade, Samed Vurgun, Neriman Nerimanov, Hüseyn Cavid vs) Şu an Türkiye’de çevirileri olanlar Elçin, Anar gibi daha günümüz yazarları.
Son zamanlarda sosyal medya aracılığıyla araştıran ve merağı olanlar tabii biliyordur. Yine İçerişehir adı verilen eski Bakü’de bir Minyatür Kitap Müzesi var. Dünyanın her yerinden minyatür kitaplar var çok hoş bir yer. Bizden de baya kitap vardı.

Aşağıda da aldığım birkaç kitabı ekliyorum.

Fiyatları: 8 - 10 - 4 - 4 - 7 Manat
1 Manat = 17 Lira

Sonuç olarak, Bakü’yü çok beğendim. Çok medeni, modern ve düzenli bir şehir. Herkesle Türkçe anlaşmak çok kolay. Türkiye’den geldik deyince çok seviniyorlar zaten. Sadece kimlikle Türkiye’de bir yere gidiyormuş gibi gidebilirsiniz. Sadece fiyatlar biraz zorlayıcı ama çevirince aşağı yukarı aynı oluyor.

24 Beğeni

Başka sorum yok hakim bey :smile:

2 Beğeni

:joy: :joy: :joy: Burdayım be burdayım diyor Türk Lirası

1 Beğeni

Bence bu düşünce çok iyi olmuş…Herkes gittiği ülkede sahaf kütüphane vs resmi çekip koysun…daha sonra gidenlere kolaylık ve rehber olur…

4 Beğeni

Bunu yapabilen kişi sayısı maalesef bir elin parmaklarını geçmez. Önce koyabilirlerse kendi ülkelerinde gezebildikleri şehirlerinkini koysunlar :melting_face:

3 Beğeni

O da olur…nadir kitap da blog var sahaflar vs kisiler kitap vs şeyler hakkinda anlatı yapiyorlar .
Eskileri dinlemek çok güzel…Her şehirde sahaf ve kitap kafeler var…onlari da resimlesinler.

1 Beğeni

Teşekkürler :slight_smile: Evet başka ülkelere gidenlerden de bekliyoruz.

1 Beğeni

Ankara sahaf uğraması.

Baldwin Adana’dan sahaftan Megill’de edebiyat hocamdan hediye.

24 Beğeni

Amazondan geldiler. İndirimde değillerdi, elimdeki okuduğum kitapları satmasam alamazdım büyük ihtimalle :slight_smile: (ekitap 0 - fiziksel baskı 1)

Açıklamalı Notlarıyla Lovecraft, renkli resimli fotoğraflı muhteşem bir baskı olmuş. Bizde Everest’ten çıkmış olan Açıklamalı Notlarıyla Dorian Gray’in Portresi gibi sarımsı bir kağıda basılmış, sağ ve sol sütunlarda kırmızı font ile açıklamalara yer verilmiş.

The Weird ise tuhaf ve karanlık öykülerin olduğu bir öykü derlemesi. 1000 küsür sayfa, içinde tam saymadım ama 100’den fazla öykü var. (edit: kapağında yazıyormuş 110 diye :slight_smile: ) Daha önce sağda solda bahsini duyduğum öyküleri araştırınca hemen hepsinin bu kitapta toplandığını gördüm. Hatta bir tanesi Netflix’deki Del Toro’nun Cabinet Of Curiosities dizisinin çok beğendiğim bir bölümünün uyarlandığı Michael Shea’nın Autopsy öyküsüydü. Tek problem beyaz kağıda basmışlar. Hiç sevmiyorum beyaz kağıdı ders kitabı gibi.

26 Beğeni

Yine kitap almadan duramadım. Ekrem Başkan’da hep ilgimi çeken kitapları yayınlıyor :sweat_smile: Denizlere Çıkan Sokaklar sanıyorum 68 dönemini anlatıyor. Öyle olunca almamazlık edemezdim :slight_smile:

20 Beğeni

Alfa şu Weird’i bassa keşke. Ama şu şartlarda imkansız ötesi.

2 Beğeni

Hayırlı olsun. Lovecraft’ın fiyatı ne kadar?

1 Beğeni

Linkini ekliyim.

2 Beğeni

Tüm eserleri dahil değil sanırım, değil mi? Alfa’nın çıkardığı bütün eserleri vardı iki cilt, onları almıştım. Bu da ilgimi çekti ama içeriğinde seçme eserler mi var acaba?

1 Beğeni