Sadece yaklaşık 25 tane en ünlü seçme eserleri var Cthulhu, Dagon, Reaniamtor, At The Mountains Of Madness gibi.
pkd’den marsta zaman kayması romanına başladım yeni almıştım. ondan önce jules verne’in osmanlının son dönemlerini anlattığı inatçı keraban romanını okudum. şimdi amazondan sipariş listemde erken kaybedenler, suyu arayan adam, çanlar kimin için çalıyor, fareler ve insanlar, aşkın halleri ve bir tane de jules verne var. pkd hangi yayınevinden okunmalı çözemedim alfadan azınlık raporu altıkırkbeşten marsta zaman kaymasını almıştım ikisini de akıcı bir şekilde okuyamadım
Altıkırkbeş’ten bir şey okumayın. Şu an tek okuyabileceğiniz yer Alfa. Redaksiyon anlamında Alfa da kötü ama okunmayacak kadar değil. PKD ilk kez okuyacaksanız da Toplu Öyküler’den başlamanızı öneririm.
alfa yayınevinden azınlık raporu toplu öyküler kitabını aldım ama çok hızlı okuyamadım. ithakiden aldığım 380 küsür sayfalık jules verne romanını 3 günde okudum. ama azınlık raporunu çok hızlı okuyamadım. bir sıkıntı var gibi geldi ya bende ya da yayınevinde
O sırada dün Altıkırkbeş’ten 3 adet pkd alan ben
Ben de zamanında takasla almıştım ama daha ilk sayfadan bir kitap beni okuma der mi? Diyormuş.
Ender’s Game de uzak durulması gereken Yediyeçeyrekkala şaheserlerindendir, uyaralım.
hocam zaten alfa ve altıkırkbeş yayınlıyor galiba ikisinden de birer tane aldım yüzde yüz kötüdür diyecek kadar okumadım belki sizdeki çeviriler iyidir o kadar olumsuz olmasanız da olur
Çok üzülmedim açıkcası sadece forumun gediklilerinden birinin dediklerine güvendiğimden azıcık yüzüm ekşidi ama cep boy kitapları çöp olsa alacak bir insan olarak kitapları okuyunca diğer Altıkırkbeş basımlarını bile alabilirim. Çok fena cep boy kitap sevdam var.
Hell House, ithaki’den çıkan Cehennem Evi. Flatland hemen her yayınevinden Düzdünya veya Düzülke adıyla yayınlandı. Flashback ise Dan Simmons’ın distopik bir yakın geleceği kurgulayan romanı. Bir serinin 2. 3. kitabı falan olmasın diye goodreads’e baktığımda puanının 3 olduğunu gördüm “Reyiz bu kadar kötü kitap yazmaz, kesin sol gericileri kudurtacak bir şeyler yazmıştır” diyerek yorumlara baktım ki doğru tahmin etmişim. Yorumlarda racist’ler right-wing propoganda’lar conservatism’ler havada uçuyor. Dan reyiz liboşlara yaltaklanmaya çalışmamış diyerek hemen sipariş verdim. Merak ediyorum, yakında okurum.
Dan Simmons ile yapılan bir röportajın kitap ile ilgili kısmının DeepL Çevirisi
Siyasetten bahsetmişken, bir önceki romanınız Flashback hakkında konuşmak istiyorum. Hakkındaki yorumları okuduğumda, pek çok insanın bu kitabı diğer kitaplarınıza kıyasla daha açık bir şekilde politik bulduğunu gördüm. Daha açık bir şekilde politik bir kitap olduğuna katılıyor musunuz ve genel olarak tepkiler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tepkilerin hangi kısmı? Ölüm tehditleri mi? Londra imamı tarafından hakkımda çıkarılan fetva? Yüzlerce “Elimden gelse buna hiç yıldız vermezdim” Amazon yorumu mu? “Eskiden yazdığın her şeyi okurdum ama bir daha asla senden bir şey okumayacağım” diyen kişisel mektuplar mı? Sanırım dışarıda kafası karışmış bir sürü insan var.
Elbette bu politik bir roman: distopik bir roman, ama insanların %97’sinin kullandığı bu uyuşturucu geri dönüşü yüzünden ülkemizin ileriye bakmayı bıraktığı ve gözlerini tamamen [geçmişe] çevirdiği bir zaman hakkında distopik bir roman. Hayatlarının iyi kısımlarını yeniden yaşayabildikleri ve etraflarında olup biten tüm saçmalıkları görmezden gelebildikleri bir yer.
Bana Nazi dediler. Irkçı olarak adlandırıldım. Hayatım, neler yaptığım, hayatım boyunca sivil haklar için nasıl çalıştığım ya da politikalarımın ne olduğu ve hangi Demokrat adaylar için konuşmalar yazdığım hakkında hiçbir fikri olmayan insanlar. [Bunun yerine ırkçı ve Liberteryen olarak etiketleniyorum ki bu beni eğlendiriyor. (Bir zamanlar Liberteryen bir profesörüm vardı, oldukça zekiydi, mantıklı şeyler söylüyordu ama ben Liberteryen değilim).
[Bu eleştirmenler] Flashback’in yanlış versiyonunu okumuşlar. Hepsinin 1991’de yayınlanan hikayeyi okumalarına izin vermeliyim. Çünkü 1991 yılıydı, Amerika Ronald Reagan yüzünden iflas etmişti ve 2010 yılındaki romanda yer alan aynı genç karakter şöyle diyordu: “Büyükbabamız gibi davrandı ama bizi iflas ettirdi. Ülkemizi mahvetti.” Yani bu versiyonu okurlarsa benim okumaya değmeyeceğimi, bir piç olduğumu ve benzeri şeyleri söyleyen tüm ilericiler için bir kahraman olurdum.
Amerika’nın nasıl iflas ettiği umurumda değildi, sadece bu kitabı yazabilmem için iflas etmesi gerekiyordu. Ekonomik olarak tamamen çökmüş bir Birleşik Devletler’e ihtiyacım vardı ki insanlarımı geçmişe götürüp bir ulusun geleceğe sırtını dönmesi fikrinin etkilerine bakabileyim. Kitapta sadece Obama’nın peşinden gittiğimi düşünüyorlar; aslında eskiden Reagan’dı ve birkaç yıl bekleseydim başka kim başkan olacaksa o olacaktı.
Sebebi ne olursa olsun bir yazarın kurgusal eseri dışında aktif siyasetçilerle yakın olması ve onlara konuşma yazması benim kabul edebileceğim bir şey değil.
Bu yazarlara da ne çok ölüm mektubu geliyor ya. Az gelişmiş toplumda çaktırmadan sanat yapmak daha iyiymiş.
Cehennem evi ne kitaptı ya. Kendimi evin içerisinde hissetmiştim. Çok başarılıydı.
O zaman kitabın beyazperdeye uyarlaması 1973 yılı yapımı “The Legend of Hell House” adlı filmi de seyretmelisin.
Yanında mercek de hediye etselermiş keşke. Yazı puntosu normal olamayacak kadar küçük…
Yaklaşık bir sene sonra Türkiye’den kitap almak çok tuhaf hissettirdi. Bir haftalık kısa bir kargo süreci ve kusursuz kitaplar. Türkiye’de basılan kitapların dizgisi gerçekten başarılı ve sürekli gelişiyor. İleride de yılda bir iki kere Türkiye’den kitap almaya devam edebilirim.
Tolkien uzun zamandır yolunu gözlediğim karaborsa olan kitaptı sonunda çıktı ve kavuştuk.
Diğer kitaplar ise bu sene içerisinde ailemize katılmasını beklediğimiz dostumuz için şimdiden hazırlıklı olmak amacı ile aldığım kitaplar.
Cevabınız için çok teşekkür ederim mutlu oldum.
Teoriyle pratikte elbette ki farklılıklar oluyor ve dostlarımızın hepsi farklı bşr canlı olduğu için her biri farklı farklı karakterlerde. Devamlı takip ettiğim eğitmenler ( Köpek koleji (Tarkan Özvardar), Bobi koleji ve Berker Arslan) aralarında ufak tefek farklılıklar var ama benzer yöntemleri uyguluyorlar. Açıkçası aklıma yatan yöntemleri uygulamayı düşünüyorum.
Tabi gözümün önende arkadaşlarım ve dostları var onların yaptıkları hataları da görünce insan biraz daha dikkat ediyor ve ister istemez gördüklerinden tecrübe sahibi oluyor.
Evet ev içeriside yaşayacak. Çit fiyatları arttığı için hemen gittim aldım.
Tuvalet alışkanlığını öğretmek gözümde en çok büyüyen şeylerden biri açıkçası.
Pedi daha sonra ufak ufak alırım diyordum ama dediklerinizden sonra almaya başlamam gerek sanırım.
Benimde en çok sleepy dikkatimi çekmişti yorumları hep olumlu.
Sholk tavsiyeniz içinde ayrıca teşekkür ederim sanırım o da bol bol kullanmamız gerekn şeylerden biri olacak.
Eğer sizinde müsadeniz olursa Rıhtımın evcil hayvanları konusuna taşınsın sanırım orası daha uygun olur.