Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Üsküdar’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde kitap fuarı vardı oradan aldım. Hem yüzüklerin efendisi serisi hem de fantastik serilere yeni başlayacağım için forumda birkaç gündür araştırma yapıp Hobbit’ten başlamaya karar verdim. Tavsiyelerinize açığım. İyi okumalar herkese :hugs:

17 Beğeni

Bence Yüzüklerin Efendisi üçlemesini okuyup sonra Hobbit oku. Yüzük üçlemesinin atmosferi karanlık olduğu için daha çok hoşuna gidecektir. Benim ki tavsiye sadece, yoksa Hobbit’te fena değildir :slight_smile:

Böyle bir konu açmıştım, buraya da bakabilirsin.

2 Beğeni

Olayların kronolojik bir okuması yapılmıyorsa, Yüzük Üçlemesi hikayesine en kolay başlangıç için Hobbit ile başlamak daha doğru olur.

En azından kitaba ortasından başlanmamış olur. :slight_smile:

Belki ikinci bir okuma yapılıyorsa ve tüm evrene dair bir okuma olacaksa o zaman da olayların kronolojik sıralaması @Abraxas paylaştığı kronolojik sıra daha doğrudur.

1. Silmarillion
  2. Beren İle Luthien
  3. Húrin’in Çocukları
  4. Gondolin’in Düşüşü
  5. Bitmemiş Öyküler (İkinci Çağ Bölümleri)
  6. Númenor’un Düşüşü
  7. Yüzüklerin Efendisi: Ekler (İkinci Çağ Bölümleri)
  8. Hobbit
  9. Yüzüklerin Efendisi
  10. Bitmemiş Öyküler (Üçüncü Çağ Bölümleri)
11 Beğeni

Bu konuya özellikle bakmıştım ve elinize sağlık gerçekten çok güzel hazırlamışsınız. Ben öncelikle elimdeki kitapları bitirmeye çalışıyorum yaklaşık 1 yıldır çünkü elimde olan kitabı değil de sonradan aldığım kitabı okuyunca elimdeki kitap kalıyor bir daha okuyamıyorum (çok yaşadım elimde birkaç tane kitap kaldı öylece :smile: ). Bu sebeple ve sizin sıranızı da göze alarak Hobbit’ten başlamaya karar vermiştim açıkçası. Öneriniz için de ayrıca teşekkür ederim :blush:

2 Beğeni

Kronolojik sıra ile okumak aslında daha iyi gibi ama hem okul hem de fantastik evrenin zorlayacağını düşündüğümden şimdilik Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerini okumayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi ikinci bir okuma veya daha detaya inme konusunda kronolojik olarak gitmek daha uygun olabilir. Öneriniz için de ayrıca teşekkür ederim :blush:

3 Beğeni

Hobbit ile başlamak daha doğru ama ben atmosferden dolayı sevmeyip bırakmasın diye önermiştim sadece :slightly_smiling_face:

Ben Yüzüklerin Efendisi ile seriye giriş yapmıştım mesela. Hobbit yani fena değil ama bir Yüzüklerin Efendisi değil :sweat_smile:

Silmarionla başlarlarsa seriyi komple bırakırlar hocam. Seriyi severlerse okunur Silmarion bence tabi bu.

2 Beğeni

İki kitaptan oluşan İdefix siparişim bugün geldi. Kitaplarda sıkıntı yok. İkisi de polisiye.

19 Beğeni

Hobbit filmi kitaptan daha güzel …

2 Beğeni

Tek kitaptan 3 film yaptılar ve hepside leş gibi kitabına ihanettir filmler o yüzden 1 kere izledim bir daha asla izlemem.

3 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum, şimdiye dek kitabından daha etkili, daha güzel bir beyazperde uyarlaması yapılamamıştır, bunu en iyi Brad Pit’in oynadığı 2004 yılı yapımı Troy filminde anlamıştım. Filmi seyrettikten sonra, İsa’dan taa 800 yıl önce yani günümüzden 2800 yıl önce Homeros’un yazdığı İlyada destanını İşKültür’den okuduğumda bu kadar güzel bir eserle karşılaşacağımı ummadığım için hayretler içinde kalmıştım. Film, kitabın yanında o kadar sönüktü ki… Kitaptaki o metaforlar, o gerçekçi savaş tasvirleri, vahşeti etkili anlatışı, Tanrıların kendi aralarında yapıp ettikleri, deyim yerindeyse gözüm bir tenis topunu takip eder gibi, bir Olimpus Panteonuna bir yeryüzünde olup bitenlere gidip gidip gelmişti. Müthiş anlatım ve akıcılık! Size tavsiyem asla ve kat’a filmi varmış kitabını okumasam da olur demeyin. Kitabın ve kitabı okurken zihninizin yaratılarının yerini hiçbir şey alamaz. Yüksek prodüksiyonlu filmler bile.

13 Beğeni

Her kelimesiyle doğru bir tespit. Hiçbir film kitabı yüzde yüz karşılamıyor, çoğu da hayal kırıklığı. Bazen kitabı okuyup bitirdikten sonra filmi varsa izleyeyim diyorum, sonra vazgeçiyorum nedense. Kitabın verdiği hisleri mahvetmek istemiyorum filmi izleyip. Zaten film kültürü olan bir insan değilim, kitap hep bir adım öndedir benim için :slight_smile:

4 Beğeni

Amazondan Diskdünya son kitabı olan Görünmez Akademisyenler kitabını aldım, hasarlı geldi. Değişime yolladım, şaka gibi bu sefer dün yeni kitap daha çok hasarlı geldi. Sistem ikinci değişime izin de vermedi. İade edip başka bir siteden alacağım artık. Amazon’un kitaplar konusunda özensizliği son zamanlarda çok can sıkıcı oldu. Gelen kitaplar zaten hep leş gibi kirli ve genelde defolu oluyor. Abartmıyorum son 10 siparişimde yer alan kitaplar hep kusurlu geldi. İade veya değişim sürecinin biz tüketiciler için çok kolay olduğunu falan sanıyorlar sanırım, güvercine bağlayıp geri yolluyoruz(!) herhalde. Günümüzde iş yoğunluğundan ve maliyetlerden kargo şubesine gitmek bile külfetli bir iş. Satıcı işini düzgün yapsa ne biz iade veya değişimle uğraşacağız, ne de kendisi kargo maliyetleriyle uğraşacak. Ama bu maliyetler onlar için devede kulak kalıyor demek ki çok da önemsemiyorlar. Neyse, bu da böyle küçük bir iç dökme oldu.

8 Beğeni

Haha, bunu ben de o kadar çok yapıyorum ki duygudaşlığımı belirtmeden edemedim. =)

2 Beğeni

Aynı durumu ben de yaşadım. Müşteri temsilcisi ile iletişime geçin uygulama üzerinden. Ben öyle yaptım ama bir ayı aşkın süre kitaplarımı yollamadılar. 5,6 kez temsilci ile görüştüm, ilk görüştüğüm işlem bile başlatmamıştı. Belki sizinki hızlı gelir, belli olmaz.

2 Beğeni

Barnes&Noble

The Great Gatsby-Sert Karton Kapak/Kuşe
Diğerleri-Deri Cilt/Ivory Kağıt Resimli Baskı

32 Beğeni

İdefix siparişim dün geldi. Yine kitaplarda hiçbir sorun yok. Yine polisiye.

22 Beğeni

16 Beğeni

Kitapyurdu

16 Beğeni

Gardrops’ta çok güzel futbol kitaplarını ucuza satan birisi vardı ondan aldım. Baya uyguna geldiler doğrusu.

16 Beğeni

Ucuzkitapal sitesinden aldıklarım .:+1:t2:

13 Beğeni