Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Metro Kitap Fuarı. Maymunlar Gezegeni’ni 76,50 liraya almış oldum.

@_OZ bir Dmitry kitabı daha varmış, onu da aldım.

29 Beğeni

Amazon

24 Beğeni

image

amazon

23 Beğeni

19 Beğeni

@MelihAntepli
Ben de bunları buldum, en üstteki amazon.

17 Beğeni

Kitapyurdu

28 Beğeni

Hepsiburada

19 Beğeni

Kitapyurdu

19 Beğeni

27 Beğeni

Amazon

33 Beğeni

Amazon

25 Beğeni

Bir süredir Berserk Deluxe almak için para biriktiriyordum ama kısmet bunlaraymış :slight_smile: İngiltereden DHL ile 3 günde geldiler. Gümrükte takılır diye 3 gündür kurdeşen döktüm ama şükür takılmadı. Ben kitaplardan KDV ÖTV alınmadığı için gümrük muhafiyet sınırı da yoktur diye düşünüyordum ama varmış. Eğer gümrükte takılır ise vergi, gümrük müşaviri ücreti, noterden vekaletname, ardiye, komisyon derken aldığınız ürünün 2 katından fazla ücret çıkıyor.

26 Beğeni

Hocam, gümrükte takılmaları için kitapların ne kadar bir fiyat üzerinde olması lazım?

2 Beğeni

Normal şartlarda sadece kitap için değil yurtdışından gelen tüm ürünlerde sınır kargo hariç 150 euro. 150 euro altındaki ürünleri teslimat sırasında yaklaşık %20 vergisini verip alıyorsunuz fakat kitaplarda muafiyet var. 150 euro altında ise ve kişisel kullanıma uygunsa (yani aynı kitaptan üçer beşer almadıysanız) teslimat sırasında gümrük vergisi almıyor, direkt gümrükten geçip elinize ulaşıyor.

150 euro üstü olursa normal şartlarda gümrükte takılıyor. O zaman ürünün parasından çok vergi ve gümrük ücreti çıkıyor. Vermeyi kabul etmezseniz ya gümrükte kalıp bir süre sonra gümrük müzayedesinde satılıyor yada şanslıysanız gönderene iade ediliyor, bir ihtimal ücret iadesi alma şansınız doğuyor.

Edit: Ek olarak 1 kişi adına yıllık aylık 5 gönderi sınırı var fakat ben geçen senelerde bir yıl içinde 5 gönderiden fazla getirmeme rağmen takılmamıştı. Yine de gelecek olan 6. gönderiyi bir yakınınızın adına istetmekte fayda var.

6 Beğeni

Çok ayrıntılı bir cevap olmuş teşekkürler. Kitap sipariş edersem kaç dolara/euroya gelecek endişesi kalktı. 150 euro baya yüksek bir limit. Almayı düşündüklerim vardı. Bu cevap çok iyi oldu.

2 Beğeni

Bu arada buraya iliştireyim; abebooks.com da (ikinci el kitap alım satım yapılan bir site) bir satıcı var (linkini aşağı bırakıyorum) kitaplar genelde 1 dolar, kargo ücreti 6,3 dolar civarı. Yani toplamda 7,3 dolara istediğiniz kitabın size ulaşma ihtimali var. Diğer satıcılarda çok daha yüksek çıkıyor kargo ücretleri. Bir defa denedim. Peter F Hamilton’dan Reality Dysfunction’ı ve Neutronium Alchemist’i aldım. Ki herbiri 1200 sayfa civarında. Tanesi 1 dolardı. Kargo ile dediğim gibi 7,3 dolar civarına geldi.
Not: Eğer aldığınız kitap sayısı bir veya iki tane ise kargo belki bir tık fazla çıkabiliyor. Belki 50 cent. Ama çok ciddi bir fark oluşturmuyor.
Linkler:
WeBuyBooks - AbeBooks - Rossendale
WeBuyBooks 2 - AbeBooks - Rossendale

4 Beğeni

Ben bunu aylık diye biliyorum bu arada. Ben de geçen sene 5’den fazla alışveriş yapmıştım.

3 Beğeni

Evet şimdi bakınca aylık sınırmış, yıllık sanıyordum ben… Benim siparişlerde o yüzden takılmamış demek ki :slight_smile:

3 Beğeni

Bu seneki fuar inanilmaz kötü bir organizasyon. Kitap almak için tüm fuarı tavaf etmek zorunda kaldık. Yayın evinin biri anyada diğeri Konya da. Hava muhalefetin den düzgün kitaplara bile bakamıyoruz.(Rüzgar, yağmur,güneş). Çoğu yayınevi katılmamış bile. Fuarda standların üzerine sinen yemek ve sucuk kokularından bahsetmiyorum bile. İzmir’in gördüğü en kötü fuar organizasyonu malesef…

36 Beğeni

İzmir kitap fuarı açık alanda mı? Bugün yağmur var. Olmadı şimdi

3 Beğeni