Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

ilk versiyonları için çocuk kitabı diyorlardı bunlarda fazla ciddi bence de. Bir ortasını tutturamadılar.

3 Beğeni

Paketleme de kullanılan karton kutu fiyatları iyice artmış bu gidişle toplu 10 kitap üstüne kutuyla gönderirler.

5 Beğeni

28 Beğeni

Cok guzel kitaplar. Bir Genc Kiz Yetisiyor’un filmini de tavsiye ederim.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, kitabı özellikle yabancı okuyucularda sıklıkla gördüğüm için beklentim yüksekti ama filmini bilmiyordum, uyarlamasının beğenilmesine sevindim. Okuduktan sonra mutlaka filmini de izleyeceğim.

2 Beğeni

Ben de kitabi filmi icin almistim (+ Nihal Yeginobali faktoru). Elia Kazan’in ilk filmidir. Baba portresi muazzam. Ardindan A Face in the Crowd da patlatirsaniz tadindan yenmez. Ayrica Steinbeck’in East of Eden’i de bu filmografide. James Dean ve sahnede devlesmis diger oyuncularla birlikte. Simdiden keyifli seyirler.

2 Beğeni

East Of Eden’ı kitabı okuduktan hemen sonra izlemiştim. James Dean’ın oyunculuğu evet çok iyiydi fakat filmi genel olarak çok sevmemiştim maalesef. Heralde hemen eseri okumamın ardından izlemem, romanın sadece bir bölümünün senaryolaştırılması, kitapta oldukça önemli olan noktaların (mesela Adam ve kardeşinin hatta onların babalarıyla ilişkileri) filmde haliyle es geçilmesi buna sebep oldu. Kitaptan bağımsız bir film olarak izleseydim hep daha çok etkileneceğimi düşünmüşümdür. :smiling_face_with_tear:

Elia Kazan’ı da Akademide ödül töreninde protestoyu ve bunun arka planını filmi izlemeden önce öğrenmiştim. Sanırım bu nedenle de diğer filmlerini pek incelemedim.Umarım bu film ile de yönetmenim filmografisine yeni bir başlangıç yapabilirim. Ardından mutlaka A Face in the Crowd izleyeceğim, tavsiyeniz için tekrar teşekkür ederim.

2 Beğeni

Biz uzaktan bakmaya devam… :slight_smile: Ben de Filozoflar kitabını almak istemiştim. Genel olarak filozoflar hakkında bilgi sahibi olduğum için öncelik vermemiştim. Fiyatlarda bir parça böyle düşünmeme sebep oluyordu. Baskısı itibariyle kitaplıkta bulunması istiyorum hala. Tabi yine öncelik değil… Alfa’nın I. ve II. Dünya Savaşı baskılarını daha çok almak istiyorum. Tabi alınmayacak kadar yüksek bir fiyatlara çıkmadan önce erken davranmak lazım.

3 Beğeni

Amazon

38 Beğeni

Benim de şimdiki hedefim Filozoflar. Ama ne zaman alırım bilemiyorum tabi. Bide sanırım bu seride de Alfa’nın kronik boy sorunu var.

2 Beğeni

İnsan olarak çoğu beş para etmiyordur, emin olun (bkz: John Wayne). Filmografisi ise, David Lean, John Huston ve Stanley Kubrick gibi her filminde kendini belli eder biçimde, Hollywood’un en iyi beşinde, onunda yer bulur kalitede: Kesinlikle başlayın. Eğer izlediyseniz Ruby Sparks’ın başrolü ve yönetmeni Zoe Kazan da onun torunudur. Kayserili bu arada. A Face in the Crowd’u “medya eleştirisi” kabul edersek onun yanına da Ace in the Hole yakışır.

East of Eden’in kitabını henüz okumadım ancak baba rolünde Raymond Massey, annede Oscarlı Jo Van Fleet ve genç kızda Tony ödül rekortmeni (10 adaylık, 5 ödül) Julie Harris, daha isimlerini/filmlerini bilmezden önce zaten ekrana kitleyip kendilerine hayran bırakıyorlar. Özellikle Massey’i Powell/Pressburger (evet, modern klasikler’de kitabı basılan) filmleri The 49th Parallel ve A Matter of Life and Death’te ve dahi Karloff müsait olmadığı için sahne uyarlamasında ona dönüştürüldüğü Arsenic and Old Lace ile yine nefis bir uyarlama (Ayn Rand’dan Zizek Amerikan Sineması favorisi olarak) The Fountainhead’de izlemek şölen. Eşim de laptopta Barry Lyndon izleyip beğenmemişti, bunlar zamana, izlenen ortama vb. göre değişebilir, ileride tekrar şans verin derim. Keyifli okumalar ve tekrar iyi seyirler.

4 Beğeni

Tabiiki var🙄

19 Beğeni

Koskoca yayınevinin bu derece boyut tutarsızlığı yaşamasını aklım almıyor… Hayır yeni bir olay bile değil, yıllardır burada defalarca yazıldı. :confused:

3 Beğeni

Altaki üçlü sahaflardan, İletişim Amazon’dan, Yediler Hepsiburada’dan.

Yedi Yayınları çok iyi kitaplar basıyor, tebrik etmek gerek. Okuma parçalarında çevirisini çok beğendiğim, Mola’da da çalışıp Latin Amerika’ya yerleştiğini öğrendiğim Banu Karakaş, Alfa’nın Don Quijote çevirisini yapan isim. Diğer çeviriler de genelde sağlam. Yavru İletişim kabilinden ilerliyorlar şimdilik, umarım uzun soluklu bir ömürleri olur.

Ebenezer Le Page’in Kitabı

Scrooge sonrası ikinci Ebenezer vakamızı şenlendiren ilk kitapta, hayatı boyunca İngiltere ile Fransa arasındaki bir adada yaşayan kahramanımızın çocukluğundan yaşlılığına değin hayatını okuyoruz. Çok kereler yayınevlerinden dönen kitap, John Fowles’un önsöz yazmasından sonra değerini kazanmış.

Leonard ve Hevesli Paul

Diğer kitapta ise, 30’larındaki iki içine kapanık adamın geliştirdiği dostluk ekseninde gelişen maceralar var. Her iki kitap da İngiliz edebiyatına ait. Goodreads’te 5 puan ve üstü oylayan yüzdesi 50 civarını geçiyor.

Gurur Dünyası için ayrı parantez açmak lazım. Vanity Fair olarak da bilinen romanın başlıca bir kahramanı yok (Vanity Fair: A Novel without a Hero). Dönemi hicvediyor. Yazarın bir diğer tanıdık romanı da, Kubrick tarafından Nasa mercekleriyle çekilip başyapıta dönüştürülen Barry Lyndon. Bu kitabın çevirisinin Nihal Yeğinobalı’ya ait olması Beyazlı Kadın’daki gibi "kırpılmış olabileceği"ni düşündürdü. Goodreads’te 700-800 sayfayla iki cilde yayılan edisyonlara karşın, Altın Kitaplar 550 civarında sayfayla sunuyor -lakin şu an için başkaca bir alternatifimiz olmadığından, kütüphaneme kattım.

P.S. Prens ile Dilenci, ülkemizde “Çalınan Taç” adıyla bilinmekte.

23 Beğeni

John Wayne örneğinden sonra Elia Kazan bile sempatik gelebiliyor. :slight_smile: Kayserili olduğunu biliyorum, Zülfü Livaneli ve Yaşar Kemal ile de güzel dostluklar kurmuş. Torununun filmini de izlemiştim.
Ace İn Hole filmini de Kirk Douglas’ın filmlerine bakarken denk gelip, güzel yorumlardan dolayı izlemiştim. Ahlaki yönden düşündürdükleri ve basının manipülasyon gücünü gözler önüne sermesiyle kült bir eser. The Fountainhead’de de hep önce kitabını okumak istediğim için filmi erteledim, onda da henüz başarılı olamadım. Ama genel olarak saydınız filmlerinin çoğunu izlememişim, yetmişler öncesi filmlerde karnem hiç iyi değil, hepsini listeme ekledim.
East Of Eden için de ben de size mutlaka kitabını da okumanızı tavsiye ederim, Steinbeck’in eserlerinin çoğunu okumuş ve sevmiş olsam da Cennetin Doğusu benim için en başarılı eseri ve yazarının da deyimiyle ‘‘diğer kitaplar adeta bu esere hazırlık için yazılmış.’’ Genel olarakta en sevdiğim kitaplardan biridir. Hamilton ailesi filmde derinlikli değildi mesela ama kitapta oldukça önemli karekterler. (Aynı zamanda Steinbeck’in de dedesinden ve ailesinden esinlenmeleri bu aile üzerinden yapmıştı, Trask ve Hamilton ailelerinin birbirine geçmiş hikayeleri, mesela baba rolündeki Raymond Massey’in de yani Adam’ın dediğim gibi her şeyin başlangıcı sayılabilecek kendi babası ve kardeşi ile hikayeleriyle daha derinlikli anlatılıyor. )
Öneriler için teşekkür ederim, iyi okumalar size de .

2 Beğeni

Sanırım ikinci baskılarda boyut değişmiş. Bendekiler aynı boydalar.

18 Beğeni

Okuyacagim insallah. Steinbeck’in bir de tek filmlik perde cameosu var.

2 Beğeni

Bende yeni baskı takip edeceğim… Çok teşekkürler.

2 Beğeni

Hocam Adana’da sahaflar nerde? 2 yıldır burda yaşıyorum sahaf falan hiç denk gelmedim.

1 Beğeni

Tatilde de boş durmuyorum adlı çalışmam :slightly_smiling_face:

33 Beğeni