Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Kitapbulan %50 indirimlerinden bayağı uygun fiyata geldi.

23 Beğeni

İkisini de okumuş birisi olarak Mahşer çok daha önde. Kuğu şarkısı da gayet iyi yazılmış, okuyan kişiyi pişman etmeyecek bir kitap.

1 Beğeni

Bu ay içinde aldıklarım.
Sırt yazısı olmayan kitabın adı. Persona - Cansu Yurttaş.

28 Beğeni

İadeyle uğraşmalı mı? Bu arada sırtta kırık yok. En dış kaplamada bu defo. Bilemedim.

14 Beğeni

Nerden satın aldığına göre değişir. Amazon ise ver geç derim.

1 Beğeni

Ben eskiden çok uğraşmıyordum ama artık bu fiyatlarda satılan kitaplar elime tertemiz geçsin kafasındayım. En küçük hasarda geri gönderiyorum.

1 Beğeni

Benim gibi kitabı okuduktan sonra nereye koyduğunu unutanlardansan uğraşma. Kütüphane estetiği diye bir şey var ve o da önemli diyorsan değiştir. Hakkındır.

1 Beğeni

Bu ay için kitap satın alma kotamı doldurmuş olsam da evin ihtiyaçları için Amazon’da alışveriş yaparken yine pas geçemedim.

Savaş anlatılarını okumayı severim ama Haçlılar’ı gözden kaçırmışım, görsellerden kitap tahmini sayfasında görünce hemen sepete ekledim.
Hollanda Evi, hakkındaki olumlu yorumlardan dolayı çevrilmesini beklediğim kitaplardandı.
Prenses Gelin de kendi kategorisinde okumaya geç kaldığım kült eserlerden bir tanesi, yıllar önce filmini izlemiştim ama hiç hatırlamıyorum. Okumadan önce filmini izlemeyi de sevmediğimden hatırlamamam iyi oldu. :slight_smile:

20 Beğeni

“Hello. My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die!” :person_fencing:
“Hello. My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die!” :person_fencing:

5 Beğeni

:slight_smile: Bu repliği de utanarak yazacağım ama maalesef The Princess Bride’den değil de The Big Bang Theory’de yapılan atıfla hatırlıyorum. Sonrasında gifler ve Prens Gelin film sahnesine denk gelmiştim. :frowning: Filmi izlediğimde ilkokuldaydım ve çok da dikkatimi vererek izlememişim. Acilen okuyup tekrardan izlemek istiyorum.

2 Beğeni

1.22 civarı burada da (klişeye) güzel bir atıf var.

2 Beğeni

Buna hiç denk gelmemiştim, tersten referans yapmışlar. Bakınca HIMYM’da yine bu sahneye atıf yapılmış, onu da unutmuştum, şimdi izleyince hatırladım. Birçok dizi/filme ilham olmuş. William Goldman da henüz kitabını okumasam da başarılı bir senaristti, kült işlerde imzası var.

2 Beğeni

@Derya @kolombre Aynı zamanda George Martin’inin de ilham kaynağı gibi görünüyor. Game of Thrones’dan Oberyn Martell karakterinin konuşma tarzı ve repliği de benziyor :smiley:

2 Beğeni

Evet ya, arena sahnesinde dikkatimi çekmişti. Güzel hatırlattınız. Sonundaki travma diziden soğuma sebebidir:)

Pedro Pascal’ı her yapımda başımıza saran da o sahnedeki unutulmaz performansı olsa gerek:)

3 Beğeni

Aaa, evet. İzledim şimdi. Hatırlattığınız için teşekkürler. :slight_smile:
Kült bir iş olduğunu biliyordum ama repliğin dolaylı veya dolaysız bu kadar çok yapımda kullanıldığının farkında değildim.

1 Beğeni

13 Beğeni

Yakın zamanda BKM ve kitapyurdu sitelerinde aldığım kitaplar
.

32 Beğeni

Bende eskiden en ufak hasara tahalmmül edemiyordum. Ama zaman içinde bunun biraz takıntı olduğuna ve maddi bir bakış açısı ile baktığıma karar verdim. İlk tercihim tabi ki fiziksel olarak düzgün kitaba erişmek. Ama ben kitabı içindekiler için aldığıma karar verdim ve bu şekilde gelen hasarlara takılmamaya çalışıyorum. Günümüzde bir çok site ufak tefek hasarlı kitap gönderiyor. Geçen ay bende Atilla kitabı almıştım. Kapağı zedelenmiş. Yani aslında firmanın bunu bildirmesi gerekiyor kusurlu ürün satıyorsun. Ama öyle bakmıyorlar.

5 Beğeni

21 Beğeni

25 Beğeni